Ти що не му каза на тоя, че явно е новобранец в Еуратек
Еуратек
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Еуратек
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Еуратек
@JORDITO Щях, ако не се беше допитал до втори негов колега, който беше на резервни части и говореше с механик през това време. Та 3-ма от различни отдели да кажат, че не може... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Еуратек
То не би трябвало да е защото програмата е 4+ а от двигателя на автомобила.
Аз също съм на 0W30 (на първа смяна в ЕТ дори са наляли 5W30). И Цецо така ме снабдява и от ЕТ такова наливат. Странното е, че на колегата по-горе му наливат 0W20 а двигателите са ни едно поколение (ЕА288 Ево, но все пак различни)
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Еуратек
ABBC3_OFFTOPIC
Нали знаеш, че в Италия на една и съща бензиностанция има колонки, на които пише "Servito", на които горивото се плаща 20-30 цента по-скъпо на литър? Първоначално мислех, че това е "по-мощен" дизел, докато след дълги обяснения на италиано-английско-жестомимичен език от служителя разбрах, че всъщност става въпрос за "Service", т.е. същият дизел но с такса за сипване, която плащаш на тази колонка, понеже там вместо да си сипваш сам ти го сипва служител на бензиностанцията.baijoro написа: 24.06.2023, 14:29:57 14.1,2=16,80 лв за едно наливане...
Щото никаква проверка не е имало.
Интересно ми е едно доливане на течност за чистачки колко ще е.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
Еуратек
Аз след като записах час за инспекция на 30к и им казах, че ми излиза грешка за светлините, казаха “оооок, ще добавим и диагностика заради тези грешка”. Инспекцията въобще не включва диагностика ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Еуратек
Абсолютно правилно. Щото освен инспектор идва и диагностик.
А за тях диагностика е да закачат скенера към буксата и да запуснат дилърската програма. Нищо повече.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Еуратек
моето скромно мнение от опита съм с тези не знам как да ги нарека, е че трябва да им отнемат правата да продават и сервизират Шкода
и търговците им не ги бива, сервизът също
отношението е, че все едни си им длъжен и ти плащат да им караш колите и да ги караш на сервиз при тях, а не обратното
не може да питаш нищо, ще слушаш какво ти казват и това е
и трябва да ми харесва, че ще ми запишат час за сервиз след средно 14 - 21 дни
и че когато е за обслужване никога не знаят кога ще стане и трябва човек да ходи два пъти, вместо да изчака
днес бях свидетел как имаше сбободен сервизен техник, който отиде до приемчик
но не му харесаха колите и дейностите които чакат, врътна се и си тръгна
и търговците им не ги бива, сервизът също
отношението е, че все едни си им длъжен и ти плащат да им караш колите и да ги караш на сервиз при тях, а не обратното
не може да питаш нищо, ще слушаш какво ти казват и това е
и трябва да ми харесва, че ще ми запишат час за сервиз след средно 14 - 21 дни
и че когато е за обслужване никога не знаят кога ще стане и трябва човек да ходи два пъти, вместо да изчака
днес бях свидетел как имаше сбободен сервизен техник, който отиде до приемчик
но не му харесаха колите и дейностите които чакат, врътна се и си тръгна
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Еуратек
Днес, докато чаках да ми регулират пак фаровете в ЕТ Надежда, от нямане какво да правя се зачетох в един интересен документ - "Общи условия на официалните сервизи на Skoda за извършване на ремонтни дейности и техническо обслужване на МПС, техни части и агрегати" - който стои залепен на една витрина до приемчиците, но не може да бъде открит и прочетен в сайта на ЕТ (поне аз не можах да го намеря там после):

Мисля, че точка 2.5 отговаря на въпроса дали имаме право да си носим ние наши консумативи (масла в частност) при обслужване на автомобила:
"2.5. В случай, че Клиентът предоставя резервни части и материали, необходими за извършването на ремонта/техническото обслужване (ТО), същите трябва да отговарят на изискванията/спецификациите на производителя Skoda Auto a.s. Такива части и материали ще бъдат приемани само в оригинални неразпечатани опаковки, след проверка на тяхната съвместимост с автомобилите Skoda".
Така както аз го чета и разбирам това, това значи, че ние ИМАМЕ ПРАВО да си носим наши консумативи, а не сме длъжни да ги купуваме от ЕТ. Ако на някого пак някой в ЕТ му откаже да му сменят маслото с такова, донесено от него, незакупено от ЕТ, нека посочи тази точка от Общите условия на служителя от ЕТ.
---
И още нещо интересно ми направи впечатление - точка "9. Паркиране на неохраняеми места":
"9.1. Сервизът не носи отговорност за щети по автомобила, включително и неговото погиване, изчезване или отнемане, с изключение на случаите, в които служители на сервиза виновно са причинили конкретна щета. Клиентът е уведомен и дава своето съгласие за това, че обектът на ремонта/ТО може да бъде оставен на неохраняемо място след срока за получаване".
Аз досега все съм си мислил, че те отговарят за автомобила докато е оставен при тях в сервиза, а то не било така!

Мисля, че точка 2.5 отговаря на въпроса дали имаме право да си носим ние наши консумативи (масла в частност) при обслужване на автомобила:
"2.5. В случай, че Клиентът предоставя резервни части и материали, необходими за извършването на ремонта/техническото обслужване (ТО), същите трябва да отговарят на изискванията/спецификациите на производителя Skoda Auto a.s. Такива части и материали ще бъдат приемани само в оригинални неразпечатани опаковки, след проверка на тяхната съвместимост с автомобилите Skoda".
Така както аз го чета и разбирам това, това значи, че ние ИМАМЕ ПРАВО да си носим наши консумативи, а не сме длъжни да ги купуваме от ЕТ. Ако на някого пак някой в ЕТ му откаже да му сменят маслото с такова, донесено от него, незакупено от ЕТ, нека посочи тази точка от Общите условия на служителя от ЕТ.
---
И още нещо интересно ми направи впечатление - точка "9. Паркиране на неохраняеми места":
"9.1. Сервизът не носи отговорност за щети по автомобила, включително и неговото погиване, изчезване или отнемане, с изключение на случаите, в които служители на сервиза виновно са причинили конкретна щета. Клиентът е уведомен и дава своето съгласие за това, че обектът на ремонта/ТО може да бъде оставен на неохраняемо място след срока за получаване".
Аз досега все съм си мислил, че те отговарят за автомобила докато е оставен при тях в сервиза, а то не било така!