БМВ

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

БМВ

Мнение от pavel31 »

Аз леко се засегнах... Като съм с караваната не гоня БМВта, че и компетишъни [smilie=beee.gif] @Sawyer, свят голям - хора разни.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

БМВ

Мнение от atanashh »

И при мен класацията се води от БМВ. Ходих уикенда до Видин, еми пак се открояваха беемвистите :) Ама напоследък с шкодите вярно им дишаме във врата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

БМВ

Мнение от bega4kata »

Stoyanov, Абе има и бързи Шкоди,недей така.
Не си попадал. Нищо че нямат много цилиндри ;)
Последното ми пътуване със Шкодата преди да се ядосам и да я продам,точно един с бмв ми се прави на интересен.
Аз си карам с 200 и го застигам. Той си кара със 180. Не се мърда. Чааакам....не. Аз не доближавам много заради камъчетата,ама трябва да си тъп да не се сетиш да минеш за малко в дясно да мина. Изпреварих го от вътре като нямаше трафик. След което застигаме автомобили които се изпреварват и намалявам. Той ме застига. Когато се прибере изпреварващия пред мен,аз си ускорявам пак до 200 но относително плавно. Не бързам за никъде,не се състезавам. Обаче бмвиста мига отзад [smilie=ireful1.gif] Бавя го нещо. Тръгва от вътре да ме изпреварва. И защото зная че като ме изпревари ще застане пак пред мен да ми Фърли едно камъче по ирония на съдбата,давам газ до 300 и точка.
Но това се повтаря често и ме изнервя.
За това по добре бавна кола
Последно промяна от bega4kata на 28.10.2024, 13:55:51, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

БМВ

Мнение от Stoyanov »

@bega4kata, това ми е пределно ясно и наистина не съм попадал. Но и от доста марки може да попаднеш на стабилно барната кола. Естествено това много по често се случва от премиумите, защото по начало имат по големи двигатели в гамата, като за по добра основа.
Аз също не разбирам и такива, които взимат малки двигатели БМВ примерно и го пръскат от тунинг. Едно, че няма особен потенциал, едно, че накрая излиза по скъпо отколкото направо са си вземеш по голям или най големия двигател.
Аз така моето го взех с идеята, че нищо няма да правя по него, а до една година смених всичко възможно почти [smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

БМВ

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа: 28.10.2024, 13:35:06 Пестин има ли?
510 на хартия, иначе в действителност... вероятно малко повече ;)

Иначе не обобщавам, идиоти има с всякакви марки коли, разбира се. С октавията докато се движим в плътна колона в лява лента по магистралата не със 140, а дясна лента е също заета, се е случвало да ми правят къси-дълги дачии, опели, тойоти и какви ли не още бързаци, които по принцип нямат участие дори срещу стокова RS-ка

Съгласен съм, че най-скандалните изпълнения са от хора, каращи БМВ. Обаче ми прави впечатление, че, както Stoyanov спомена, втори в класацията са шкода състезателите. Това вчера ме изненада много. Ако човек кара очевидно много мощна кола и се движи със скорост доста над ограничението, някак си не очаква да му се лепне шкода, която да го припира да кара още по-бързо

Вероятно живея в заблуда, мислих, че хората имат реална представа кое на пътя колко върви и те къде се намират в класацията. Ако вече се движите с близо 200 по българска магистрала кому е нужно да караш човека с М-ката да ти показва колко повече върви от теб (както и стана)? За всички е ясно как стоят нещата, а стават страшни сакатлъци като го ударим на "Чакай да му покажа на тоя колко се е объркал"
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

БМВ

Мнение от odo »

Sawyer,
Ванка в грешка си.
Не е важно колко върви, а че с 200км/ч му харчи 7/100, нали тук говоря за бензин, дизела с тая скорост е под 5/100 [smilie=sarcastic.gif] То с такъв разход как да не караш с 200.
Иначе аз от както се качих в хипопотама няма ядове, не знам защо но всички много ги е страх.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

БМВ

Мнение от Sawyer »

odo, в интерес на истината, X4-ката показва шокиращо нисък разход при магистрални скорости. Закрепя се на 8-ма и двигателят не полага усилие да поддържа темпото. Отделно, самата скорост не се усеща както в колите, които съм имал досега - все от ниския клас на VAG, можеш да караш бързо без да бъде некомфортно
odo написа: 28.10.2024, 15:07:20 не знам защо но всички много ги е страх
Това го има. Едно момче в събота направи много опасна маневра - пъхна се между два тира, набивайки спирачки, за да не се удари в предния, само и само за да освободи лявата лента бързо пред мен. Не съм го притискал по никакъв начин, бях поне 50м зад него и не се приближавах стряскащо бързо. Можеше преспокойно да изпревари и втория тир и да се прибере в дясната лента. Карането в София също е доста различно преживяване от гледна точка на това до каква степен останалите участници в движението си позволяват да наглеят
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

БМВ

Мнение от redalex »

Спомени от мутренските години и насадени комплекси у мнозина... за съжаление.
mazut

Škoda Фен

БМВ

Мнение от mazut »

Sawyer написа: 28.10.2024, 14:59:26
bega4kata написа: 28.10.2024, 13:35:06 Пестин има ли?
510 на хартия, иначе в действителност... вероятно малко повече ;)

Иначе не обобщавам, идиоти има с всякакви марки коли, разбира се. С октавията докато се движим в плътна колона в лява лента по магистралата не със 140, а дясна лента е също заета, се е случвало да ми правят къси-дълги дачии, опели, тойоти и какви ли не още бързаци, които по принцип нямат участие дори срещу стокова RS-ка

Съгласен съм, че най-скандалните изпълнения са от хора, каращи БМВ. Обаче ми прави впечатление, че, както Stoyanov спомена, втори в класацията са шкода състезателите. Това вчера ме изненада много. Ако човек кара очевидно много мощна кола и се движи със скорост доста над ограничението, някак си не очаква да му се лепне шкода, която да го припира да кара още по-бързо

Вероятно живея в заблуда, мислих, че хората имат реална представа кое на пътя колко върви и те къде се намират в класацията. Ако вече се движите с близо 200 по българска магистрала кому е нужно да караш човека с М-ката да ти показва колко повече върви от теб (както и стана)? За всички е ясно как стоят нещата, а стават страшни сакатлъци като го ударим на "Чакай да му покажа на тоя колко се е объркал"
Кому е нужно човека с бързата кочина каращ макар и с 200 да не пусне друга кочина която иска да кара с 220 макар и да не може повече но в случая кара по-бързо от него, та и да му прави ластици и показва че неговата върви повече. Нужно е на егото му, как така някой ще кара по-бързо от него. Цялата дискусия по този казус показва колко прост и комплексиран е собственика на подобно возило. Много пъти съм застигал БМВ та Мерцедеси и други първа втора трета ръка премиуми и други с утрепани таралясници които карат със 160 в лява лента и никого не пускат.
Последно пътувах по Марица няма кюрава кола един мангал турчин с някакво БМВ джип тръгна да изпреварва тир пред мен отпред при положение че го застигам с много по-голяма скорост и няма никой зад мен. Скочих на спирачките и му премигах и освирих. Циганина се амбицира да ме гони на около 210 се отказа. Е и, вместо да си вземе бележка че някой ще го затрие ако я кара по този начин той се засяга на чест. Аз като видя че някой ме застига и ми се лепи на бронята го пускам веднага или при първа възможност. Това, че ми светнал дреме ми, не искам никой на гърба си та да разчитам на рефлексите му.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

БМВ

Мнение от istoyanov »

И аз съм мигал на M6 Competiton. Това, че си с такова ок ли е да караш в лява лента със 110км/ч по Тракия, понеже буса пред теб също с толкова решил да кара при дясна свободна ?
Това разбира се го жегна и направи 3 безмозъчни маневри и почти 2 катастрофи.
Истината е, че карането в лява лента пред по-бързо движещ се от теб (поради една или друга причина) е чист комплекс да не си в дясната лента. Такъв е също, като си караш с 200, някой ти светне и не се прибереш, а натиснеш да му покажеш, че можеш и повече. Тъпо е.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

БМВ

Мнение от marcas »

istoyanov написа: 28.10.2024, 15:47:21 Истината е, че карането в лява лента пред по-бързо движещ се от теб (поради една или друга причина) е чист комплекс да не си в дясната лента.
Така е! Аз като се движа дори и на еднолентов извънградски път и някой ме застигне пресмятам, че се движи с по-голяма средна скорост и при първа възможност десен мигач и да заминава. Но пък на мен редовно ми се случа, някакви хора да ме настигнат в задръстване и с куп нарушения да ме задминат и 2 км по-надолу отнова да трябва да ги задминавам.
istoyanov написа: 28.10.2024, 15:47:21 Такъв е също, като си караш с 200, някой ти светне и не се прибереш, а натиснеш да му покажеш, че можеш и повече. Тъпо е.
Знам за едни такива, дето предната кола на 270 се отказала и се прибрала с псувни и клаксони. Да им се чуди човек. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

БМВ

Мнение от Sawyer »

Никакви състезания по обществени пътища (особено пък български) не са окей. Затова винаги правя път при първа възможност, ако някой бърза повече от мен. Особено ако си возиш децата, трябва да си кръгъл идиот, за да го удряш на чест по темата колко ти върви колата и/или колко голям пилот си

Просто ме впечатли това, че много бърза и много бързо движеща се кола (180 км/ч поне) беше сериозно притискана от 15-годишна дизелова шкода комби. Не бях виждал такава ситуация с участие на AMG, M или RS. Обикновено се закачат помежду си, а Шкода, Сеат и т.н. се държат на разстояние
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

БМВ

Мнение от odo »

Sawyer написа: 28.10.2024, 16:32:44 Не бях виждал такава ситуация с участие на AMG, M или RS.
Миналата година аз бях в същата ситуация [smilie=sarcastic.gif]
Докато бях с умрялата мазда на магистралата пред мен караше една S класа в лявата със 140, аз бях със 160, но нямах лукса да си позволя да намаля, защото кочината щеше да ускорява до 160 два дена [smilie=sarcastic.gif] та го почнах на къси дълги и ми направи място, а и ластик да ми беше направиш пак ми вършеше работа [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

БМВ

Мнение от R Dynamic LR5 »

Фейсбук групата "Катастрофи в София" обмислят дали да сменят снимката на корицата си.
Сегашната:
Изображение

Обсъжданата нова:
Изображение

https://www.facebook.com/share/p/Nh8YdrKQdYjrtVnM/
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

БМВ

Мнение от tsb »

@R Dynamic LR5, Добро включване [smilie=sarcastic.gif]
Истината е, че идиотите и комплексарите са толкова много, че запълват всички марки, било то по суша...въздух или вода.
В моята лична класация водят с бая водачите на АЛди, повечето кретени с мотото да раздават пълната мощност без оглед от ситуацията или пътната обстановка.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”