Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Taratajki написа: 16.06.2025, 10:12:37
но не разбирам защо
Защото например така искам. Все пак аз съм купил колата, не тя мен.
Въпроса е принципен - когато изключваш една система, трябва приоритетно да я приведеш във безопасния и режим. Мега дебилно е като изключваш да премигваш на острещния. Дразни ме, защото е нещо примитивно и не се иска особен интелект да го направят, както трябва. Ама както казах - програмисти сър.
Е далеч по-малко дразнещо е от дебилщините с постоянното връщане към фабрични настройки на режими и асистенти при всяко гасене на колата. Това вече е 10ка по скалата за дебилщина от 1:10.
Поразтрих Октавията до Виена за едно бизнес пътуване, като маршрутът ни беше Варна - София - Сърбия - Унгария - Австрия и обратно. 3100км и среден разход точно 5.2 (до влизането в България се въртеше около 4.8-4.9), като навсякъде шофирах на горната граница на ограниченията. Моторът е абсолютно адекватен, дори при 3-ма мъже и пълен багажник. Преоткрих адаптивния темпомат - с предвидимостта на шофьорите по чуждите магистрали, си е прекрасна екстра. В България ми е малко по-тегаво да го ползвам, предвид маниера на шофиране на повечето водачи.
Имам и един въпрос - не трябваше ли Еуратек да пуснат промоциите на зимните гуми вече?
Zhelyazkov89 написа: 20.10.2025, 09:48:05
Имам и един въпрос - не трябваше ли Еуратек да пуснат промоциите на зимните гуми вече?
Четох коментар в някоя от ФБ групите, че щели да пуснат от 01.11. В момента имало отстъпки за джанти.
Странно ми е някой да разчита на ЕТ за гуми. Аз купувам или от големи центрове за гуми (като Диана) или от интернет магазини. Миналата седмица си получих новите зимни - внос от Германия през gumi7.ком. За 10 работни дни пристигнаха, а по-добра цена никъде другаде нямаше.
Octavia Combi 4 FL MY2025, 1.5 TSI 110kW 7DSG
Ex: Octavia Liftback 3 FL MY2020, 1.5 TSI 110kW 6MT
Zhelyazkov89 написа: 30.04.2025, 20:15:15
Днес ми се обадиха, че е пристигнала и отидох да я видя, макар че беше мръсна и още с найлоните.
Комбинацията в салона ми харесва. "Алкантарата" се усеща повече като неопрен, но никак не е лоша. Воланът на първо четене ми допада, надписът посредата не ме дразни. Жабката е облечена във филц или както се казва материалът в джобовете на вратите, което също е готино.
Ако всичко е наред, петък си я прибирам.
какво прави бутона парк?
също така допълнително ли си купил нещо или идва с edition 130
vankata322 написа: 29.12.2025, 16:05:49
какво прави бутона парк?
Този бутон е много интересе: Блокира ти трансмисията (движението на вала). Т.е. ако не си на баир а на 0 (земя) това е достатъчно. Ако си на баир: P + EPB (ръчна спирачка). Едно време ако помниш как изчаткваше от скоростите колата като я спреш на баир и не сложиш след това ръчната. Е те това е идеята май на бутона.
Послепис: Аз също рових сега да го чета понеже го бях забравил този бутон.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
nnmmkk написа: 29.12.2025, 19:44:05
Ако няма допълнителни 4 датчика на парктроника - по един до всяка гума, значи няма самопаркиране. Което между другото - работи учудващо адекватно.
което предполагам на edition 130 не идва без допълнителни пакети