БМВ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
БМВ
Искам да попитам отделно хората, които си купуват БМВ 3-ка, а преди са карали Супърб. И по-скоро тези, които нямат деца, кучета и т.н. или тези, които имат, но 3-ката им е достатъчно голяма за семейните пътувания. Явно пространството в колата и багажника ви вършат работа на 3-ката, защо изначално не сте се насочили към нея (или друга "по-младежка" алтернатива), като автомобил от по-висок клас, даващ повече като поведение на пътя, динамика и екстри?
Супърб винаги е бил и ще си остане семеен автомобил за дълги пътувания, с огромен багажник и несравнимо място за пасажерите. Странно ми е като се сравнява Супърб с БМВ 3-ка, това не са автомобили от един и същ клас като размер/пространство, съответно тяхното предназначение и таргет група са съвсем различни. Всички марки, до колкото виждам, определят класовете на автомобилите си ценово, главно според размера им (визирам стандартните моторизации, а не M-ки, AMG и т.н.)?
Супърб винаги е бил и ще си остане семеен автомобил за дълги пътувания, с огромен багажник и несравнимо място за пасажерите. Странно ми е като се сравнява Супърб с БМВ 3-ка, това не са автомобили от един и същ клас като размер/пространство, съответно тяхното предназначение и таргет група са съвсем различни. Всички марки, до колкото виждам, определят класовете на автомобилите си ценово, главно според размера им (визирам стандартните моторизации, а не M-ки, AMG и т.н.)?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
БМВ
Много е красива колата и цветът и салона.
Но не е ли много ниска? Аз винаги имам някакъв страх, особено с нашата мизерия, да не я остържа някъде. И това за скромната ми Октавия. Сега с Кодиака, който чакам, ще ми е доста по-спокойно.
Та се чудя с една такава лъскарка колко ли ще треперя?
Да не говорим, че понякога ходим на някакви места, в които има и доста лоши или черни пътища и там подобен автомобил е неизползваем, предполагам?
Но не е ли много ниска? Аз винаги имам някакъв страх, особено с нашата мизерия, да не я остържа някъде. И това за скромната ми Октавия. Сега с Кодиака, който чакам, ще ми е доста по-спокойно.
Та се чудя с една такава лъскарка колко ли ще треперя?
Да не говорим, че понякога ходим на някакви места, в които има и доста лоши или черни пътища и там подобен автомобил е неизползваем, предполагам?
- odo
- Гараж: Х3 М40i
БМВ
Проблема, е че БВМ водят кутията необслужваема и дори и да искаш да си смениш маслото няма да ти го сменят.redalex написа: 17.06.2024, 12:15:56 Всички не са ама тая 8 степенна кутия aisin си е вече легендарна.
Миналата година смених на двете Х2-ки маслото, една беше на 40к км и маслото беше станало на вода.
- redalex
- Гараж: i3
БМВ
Като потърсиш в нета, тази трансмисия си е проблемна в доста коли.
Факт, че в БМВ ми казаха “не сменяме масло. Ако го сменим, сме забелязали по-големи проблеми.”
Тази седмица трябва да дойде новата кутия. Ще видим как ще се държи колата след това, но подозирам, че ще я засиля на пазара.
Евала на БМВ, че покрива смяната извън гаранционния срок, ама за мен не е нормално такава част да се скапе за 5.5 години и 56к км.
Факт, че в БМВ ми казаха “не сменяме масло. Ако го сменим, сме забелязали по-големи проблеми.”
Тази седмица трябва да дойде новата кутия. Ще видим как ще се държи колата след това, но подозирам, че ще я засиля на пазара.
Евала на БМВ, че покрива смяната извън гаранционния срок, ама за мен не е нормално такава част да се скапе за 5.5 години и 56к км.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
БМВ
М Кар ли казаха тая мъдра мисъл? Къде по-зле от да отидеш на нова…redalex написа: 18.06.2024, 11:16:33 Като потърсиш в нета, тази трансмисия си е проблемна в доста коли.
- odo
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
- odo
- redalex
- Гараж: i3
БМВ
В Аутобавария е сега и там го казаха.Rangel написа: 18.06.2024, 11:47:10 М Кар ли казаха тая мъдра мисъл? Къде по-зле от да отидеш на нова…
Мкар, я гледаха ноември миналата година и казаха “няма забележки”.
Ремонтът и аз чух, че е 3-4к лева, ама честно казано не съм си купил нова кола, за да ремонтирам скоростна кутия на 5та година…