Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sinchero

Шкода Новак

Време за доставка(от опит)

Мнение от Sinchero »

blindbard написа: 11.06.2023, 18:42:14 В евро са.
При разбивката за месечни лизингови вноски също са в евро. При плащане на вноската сумата се изчислява по официалния фиксинг.
Колега с две думи,трябва да правя вноските в евро? Правилно ли съм те разбрал?
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Sinchero, не. Внасяш вноската в левове. /Равностойността си я изчисляваш по фиксинг/.
Пример:
Месечна вноска по лизингов план = 100 евро. Ти плащаш 100 евро х 1.95583 = 195.58 лв.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Zdr65

Шкода Новак

Мнение от Zdr65 »

Sinchero написа: 11.06.2023, 18:28:38 Здравейте,някой който е взел кола на лизинг може ли да сподели от опит, дали и при него сумите в договора са в евро?
Изпратиха ми договора да се запозная с него,не съм го подписал все още,но ми направи впечатление, че всички суми са в евро.При положение, че вноските ще ги правя в лева.
2019 г.Купих Супърб също вноските бяха в евро.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Zdr65 написа: 12.06.2023, 20:23:50 2019 г.Купих Супърб също вноските бяха в евро.
2012-та също бяха в евро.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И 2021 бяха (тоест са) в евро.

Явно не всички са убедени в силата на суверенния български лев.
Бееееее.....
balki

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 1.0 TSI 80kW

Мнение от balki »

Колеги,някой скоро да е получавал сигурна седмица за производство на Скала? Моята,поръчана октомври преди месец беше планувана за края на лятото,сега вече е изместена за края на годината,но отново не е сигурна седмица. След края на договора. Знам че темата не е за Скала,но тук има активност :) мерси предварително!
Petar1966

Škoda Фен

Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI

Мнение от Petar1966 »

Вчера като се прибрах със семейството си в България, разходихме се до Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия,през ГКПП Калотина един автовоз с бели Октавии влезе в България.
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
geri_pisi

Шкода Новак

Мнение от geri_pisi »

Ние сме на финалната права. Днес подписахме документите за лизинга и до няколко ще си вземем мечока. Чакаме само да го регистрират и докарат до Пловдив.
MapTuH_5F

Шкода Новак

Мнение от MapTuH_5F »

geri_pisi написа: 13.06.2023, 14:32:23 Ние сме на финалната права. Днес подписахме документите за лизинга и до няколко ще си вземем мечока. Чакаме само да го регистрират и докарат до Пловдив.
Поздравления! Може ли да споделиш колко време отне от датата на производство до доставката?
Ivo Raykovski

Шкода Новак

Мнение от Ivo Raykovski »

Ура! Днес дилъра ме зарадва с новината, че моя Камик Вижън 1.5, ръчка е в София. Обеща ми, че другата седмица ще е в Плевен и ще мога да си го взема. Поръчан на 20.11.2022 година, произведен на 28.04.2023 година. Късмет на всички!
geri_pisi

Шкода Новак

Мнение от geri_pisi »

MapTuH_5F,
21 седмица ни казаха, че е произведена, но като гледам документите каското е от 15/05/2023, което ме навежда на мисълта, че тогава е произведена.
В понеделник 12/06/2023 ни казаха, че колата е в София и чакаме регистрация.
Иначе е поръчана на 15/08/2022 - Кодиак Вижън 2,0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

geri_pisi написа: 14.06.2023, 09:17:42 21 седмица ни казаха, че е произведена, но като гледам документите каското е от 15/05/2023, което ме навежда на мисълта, че тогава е произведена.
Какво каско започващо 1 месец преди да си получитe автомобила?!
Това не звучи добре от където и да го погледнеш.
grumpy

Шкода Новак

Гараж: В очакване

Мнение от grumpy »

Здравейте, колеги! Присъединявам се към вас след двудневно лутане между двата форума на шкода за България! [smilie=search.gif] Изборът беше все едно избирам между двата най-обичащи се софийски футболни отбора. Надявам се, попадам в правилния сектор. ;)
С две думи, за да се включа по темата, никога досега не съм притежавал Шкода и идвам като дългогодишен собственик на японска марка (сменил съм 4 модела на марката), но някакси винаги ме е впечатлявал супърба.
В момента имам поръчан с платено капаро автомобил отново на японската марка (чакайте не е спам, но случайно забелязах, че Шкода имат произведени автомобили и поради натрупали се житейски препятствия не мога да чакам евентуалното получаване на вече поръчания автомобил през пролетта на 2024.
Вчера се разходих до офиса на Шкода в Русе и след съвместно надлъгване с дилъра (нарочно не споменавам имена, но ако сте от Русе знаете за кого говоря :) Засега съм много доволен от отношението, отделеното време да се обяснят нещата и резултата срещата. Надявам се и занапред да е така) поръчах Шкода Октавия комби 1.5 TSI (150 к.с) пакет Business като считам това за едно добро начало с марката с цел Супърб при следваща възможност ;)
Та, това, което исках да споделя е, че отидох за налична (уж, в сайта бяла такава), но ми казаха, че инфото на сайта не се актуализира бързо и колата е продадена. Тъй като искам бензин вариантът ми беше този по-горе, но цвят графит заложена за производство 24 седмица, което е тази. Уговорката ми е, че автомобилът ми трябва и ако ще чакам с месеци не ме устройва, защото губя капарото на другата кола (което не е малко - едно ниво нагоре, тук, кажи-речи), но просто ми се промениха нещата и не мога да чакам.
Трикратно бях убеден, че автомобила ще е при мен до 2-3 седмици като в момента до края на седмицата трябва да предам документите и да избера вноската с лизинг от Еуротек. Четох много по темата за този вид лизинг и за обвързването със застраховател и т.н., но каквото-това е. Силно се надявам да не съм бил подведен и да се случат нещата така както се изговориха.

Страното беше, че когато говорихме за това, че пътувам много и имам 18 хил. км за 8 месеца и споменах, че през юли ще пътувам до Гърция (почивка) и Турция (ангажимент) ми каза, че не дават зелената карта със застраховката, а трябва да попълня искане и след заплащане на ~200 лв. + такса легализиран превод щели да ми направят пълномощно за управление на автомобила.

Досега с предходните лизингови автомобили не съм имал подобни ситуации. Винаги ми се изпращаха документите по пощата от София включая зелената карта и не съм имал проблеми с излизането в чужбина. Някой попадал ли е в подобна ситуация?

Наистина се надявам очакванията ми за Октавията да се оправдаят имайки предвид, че не съм правил тест драйв въобще и не съм имал Шкода никога, но от снощи приятели, собственици на Шкода, ме убеждават, че съм направил страхотен избор с марката!
Hope is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
atom

Škoda Фен

Мнение от atom »

grumpy написа: 14.06.2023, 10:07:03 Трикратно бях убеден, че автомобила ще е при мен до 2-3 седмици
Е това нещо искай да ти го включат в договора + какво ще плащат когато не стане.

Вярвай ми, няма да го направят. На приказки са силни, но иначе ...
Sinchero

Шкода Новак

Мнение от Sinchero »

grumpy написа: 14.06.2023, 10:07:03 Страното беше, че когато говорихме за това, че пътувам много и имам 18 хил. км за 8 месеца и споменах, че през юли ще пътувам до Гърция (почивка) и Турция (ангажимент) ми каза, че не дават зелената карта със застраховката, а трябва да попълня искане и след заплащане на ~200 лв. + такса легализиран превод щели да ми направят пълномощно за управление на автомобила.
Вчера си подписах договора,още при предварителните разговори,от Еуратек ми казаха, че ще трябва да се направи пълномощно за да излезеш извън България.Вчера съм пуснал заявление,но ми казаха че това струва 20лв, а не 200! В договора такава сума не фигурира, поне при мен.Много интересен казус!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”