Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на ектериор и интериор

Мнение от Sawyer »

Доста полезно видео. Повечето неща са common sense и се оказа, че дори аз ги правя, но... има какво да се понаучи.:)
Аватар
Piffer

Шкода Новак

Гараж: VW Passat Alltrack, Fiat 500e La Prima

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на ектериор и интериор

Мнение от Piffer »

Супер е, доста детайлно обяснено.
При мен нещо не се получава с предварителното измиване (pre-wash). Имам и отделен резервоар за препарат, но не прави такава гъста пяна.
Ще си играя още :)
Поствам едно от видеата на така известния Junkman- полиране за начинаещи- мисля, че той обяснява много просто и е лесно за научаване.

Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Малеее,много сте луди кефите ме браво

Сега .. тази ми е първата кола,която мия сам. Ще почна да купувам и аз от сайта,но няколко базови питания.

Гледах клиповете на Искрен с малките капчици. Гледам го ползва и силиконово перо,после микрофибърна. Някои ме плашат перото драскало,аз гледам да не бързам,но кажете това вярно ли е?

За джантите за почистване кой препоръчвате на добра цена от сайта?
Аватар
Piffer

Шкода Новак

Гараж: VW Passat Alltrack, Fiat 500e La Prima

Мнение от Piffer »

Здравей,

Не съм ползвал силиконово перо точно поради многото отзиви, че драска лака. Ако не е идеално измита колата и има останали песъчинки голяма e вероятностa с перото да направиш драскотини. Широко популярния метод с двете кофи за мен е най-добър.

За джантите ако имам много остатъци от феродо използвам този продукт:
Изображение

Прави чудеса и не е киселинна основа.
Ако не са много замърсени джантите изполвам APC, в момента този на
Bilt Hambler
Изображение

Четката за джанти също е полезна, ползвам обикновенна на Nigrin от Практикер.
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Дайте съвет с какво да измия корите на вратите и интериорните пластмаси? Цвета е светло бежав и има няколко сериозни петна.....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Утре ще снимам и конкретните петна по корите и тапицерията, но по-лошото е че частите са надписани с маркер [smilie=diablo.gif] . С този препарат някой пробвал ли е да чисти маркер ( черен маркер на бежав фон.... чудно ) [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Ето и актуална снимка [smilie=ireful1.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Пробвай с препарата + белите гъбички на Fino, има ги в кауфланд.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от Sawyer »

Момчета, имам нужда от съвет. :)

Онaя вечер нещо блях и докато се усетя бензинджията на OMV ми беше "измил" стъклата и фаровете. Тогава не се замислих, обаче вчера ми направи впечатление, че нещо ми дразни окото като гледам колата и... разбира се, имам драскотина на единия фар.

Много е лека и се вижда само под определен ъгъл, обаче е точно пред крушката и откачам. С какво мога да опитам да я махна, имате ли идеи?
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

Sawyer написа:Момчета, имам нужда от съвет. :)

Онaя вечер нещо блях и докато се усетя бензинджията на OMV ми беше "измил" стъклата и фаровете. Тогава не се замислих, обаче вчера ми направи впечатление, че нещо ми дразни окото като гледам колата и... разбира се, имам драскотина на единия фар.

Много е лека и се вижда само под определен ъгъл, обаче е точно пред крушката и откачам. С какво мога да опитам да я махна, имате ли идеи?
Остави я. Полираш ли го фара и ще махнеш защитния слой на пластмасата. Махнеш ли го него и ще пожълтее по-бързо във времето.
Не го разбирам това с чистенето по бензиностанциите! Аз винаги гледам сам да си зареждам и винаги им казвам да не ми я чистят колата. Не знам как, но винаги успяват да я улеят с нафта. Повечето пъти ме гледат много тъпо като им направя забележка.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

И ти си прав. Може би е по-добре без намеси. Просто се чудех дали мога да я мацна с нещо (някой препарат, подобен на тия, с които полират стъклна на часовници) и да позамажем положението.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Имам. На Вонеща ще го оправим.
Изображение
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

На мен така два фара ми осраха. Хем му казах да не ги пипа, че се драскат и докато си платя бенца на касата и се беше изкендзал

Имам човек дето се занимава с полиране на фарове в София. И фолио слага
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Днес подреждам малко. Което не е в колата в шкафа отиде.
Чак се ядосвам ,колко съм се вманиачил.
20161122_152408.jpg
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”