Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
RAPTOR_84

Škoda Фен

Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Мнение от RAPTOR_84 »

YYakovliev написа: 20.02.2025, 09:48:20 По това надолнище ако така върви, представям си на равно какво ще е...
терена е второстепенен(кофти път със завои,трафик,дупки-не съм си го избирал).Щом си видял малката част нанадолнище,значи си видял, че има и равна част ,има и голям баир.[smilie=sarcastic.gif]
Колата не е 400коня Superb с аеродинамика!!
Явно в този форум всички карате коли 400+коня и правите 1/4 миля за 10.5-12 секунди .[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Колега, @RAPTOR_84, ти всъщност какво искаш да покажеш/докажеш?
На твое място бих се извинил за глупостите и бих продължил да се кефя на колата си...
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

RAPTOR_84 написа: 20.02.2025, 10:07:56 терена е второстепенен
Без да се заяждам, но наистина вземи едно драги/рейсбокс и тествай или ходи при специалиста в Русе. До тук всичко, което си писал аз го приемам като спам и дезинформация. Няма никакво значение колко коня е или колко върви, за сега всичко е в сферата на фантастиката.
ПС: Дори и да беше 1 мин 100-200, пак щеше да получиш едно евала за теста.
VRS
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

vankissa написа: 20.02.2025, 10:16:57 Колега, @RAPTOR_84, ти всъщност какво искаш да покажеш/докажеш?
На твое място бих се извинил за глупостите и бих продължил да се кефя на колата си...
Аз се ИЗВИНЯВАМ на всички колеги които са се засегнали.
Каквото исках да кажа съм го описал в заглавието на поста-имах нужда от ПОМОЩ за решаване на евентуален проблем с какъвто не съм се сблъсквал.
ТОВА Е !!!
И се почнаха едни подигравки и нападки(изказах лично мое мнение за автомобила който съм си купил и пуснах 3 клипчета които съм си правил някъде назад-явно не покривам норматива на колегите във форума),което изобщо не съм очаквал.
Не всички сме ПРОФИ състезатели!!!
Приключвам сагата.
Благодаря на всички отзовали се с някакъв коментар по казуса.
Поздрави
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

И сега реши ли се нещо след тези 15 страници писаници? Както и предполагах, усещанията на колегата са субективни, все едно да мериш скорост с Лазар/полицайчето/ и лазарен радар. Фиуууу

Другото нещо, и което се чудя,че вече след 20г и малкия син го знае, а някои съфорумци не- когато е лайн, е само визуално. Като е спортно си пише Спорт/ RS и тем подобни. Като има лайн след тия думички- значи само визуален пакет. Изглежда по-яко, ама не върви повече. [smilie=thank_you2.gif]

Живи и здрави.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Аз пък вярвам на колегата, че си познава колата и намира разлика. Това е основното. Къде е проблема и дали е субективно или обективно може и да не се разбере.

Аз също намирам разлика в моята кола понякога, по един и същ маршрут. Понякога си върви пъргаво, понякога я усещам "спъната". Дали е от външна температура, влажност, вятър или от горивото - не знам, но е факт, че има разлика.

За олекотените кутия и купе - не ми се вярва. Клипчетата с ускоренията не съм гледал и не ме интересуват. Нека се върнем към основната причина за тази тема.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

glorious написа: 20.02.2025, 11:12:05 И сега реши ли се нещо след тези 15 страници писаници?
По съвет на колеги и ЕТ,
1. Отворих и покарах колата 1 км без Въздушен филтър(нямаше промяна).
Смених горивото с PETROL GREEN FORCE(нямам още кардинални наблюдения освен че падна малко разхода с него.)
3.Като се поразтопи снега ще отида при колегата Краси да й хвърли едно око.
4.Предвидил съм замерване на Дино за да имам документ черно на бяло.
5.Ако не се оправи в първоначалното ,,субективно усещане" я връщам(предявявам претенция) в ЕТ да и дирят проблема.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

stanley написа: 20.02.2025, 11:25:26 За олекотените кутия и купе - не ми се вярва.
Вчера гледах клипчета за най бързите модификации на Ауди RS GT,E tron GT,R8 (технически характеристики и полеви тест-гонки)
Едната модификация беше с олекотено купе ,,САМО" 15кг,а даде прилична преднина в ускорението на 1/4 и 1/2 миля.
Явно е някакъв маркетингов трик на VAG с тия козметични олекотявания.
ПП.Благодаря че поне един човек тук смята че може наистина да имам някаква аномалия с колата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не се изкарвай жертва. Ти отвори приказка за нереални постижения на автомобила, олекотени кутии и спортен софтуер.

Нормалната реакция отсреща е да ти се репликира, защото никой друг не е виждал такъв вървящ Кодиак на живо. Ако ти самият се беше състедоточил върху евентуалният проблем с колата, темата щеше да си остане там.

Сега от всичко написано от теб излиза, че в момента имаш нормален Кодиак, а преди това си имал някакъв извънземен. И си го искаш пак извънземният. Каква реакция очакваш да породи това?
Бееееее.....
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

Факт,че не смятате насрещен вятър, също ме учудва...на тия магистрали понякога така духа, че ще ви спъне колата като стой та гледай [smilie=music.gif]

Айде чао.

Ама що па чао, нали сме форум [smilie=pardon.gif]

Навигацията на колата до сега не съм я използвал, ако не я платя след изтичането на 1вата година после какво става? Няма ъпдейт на картите-ок, обаче ако ида в турско например,дет няма да ползвам Waze,оригиналната навигация ще работи ли ако не съм платил за онлайн услугите? Доколкото знам и приложението май няма да ми работи? Пък там гледам разход,изминато разстоянке,колко Адблу имам?
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

По принцип стъклен покрив и обезшумяване могат до докарат 100+ кг разлика.

И моята след смяна на масло тотално си промени поведението, дори и предавки не сменяше като хората. Покарах я няколко дни и си казах, че е по-добре да спя спокойно, отколко да се филмирам дали наистина има проблем или не. Маслото беше моментално сменено и колата започна да си работи нормално. Дори и автомонтьора, който разбира се е "супер разбирач", гледаше озадачено за поведението преди/след.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Цецо75 написа: 20.02.2025, 12:33:29 Ти отвори приказка за нереални постижения на автомобила, олекотени кутии и спортен софтуер.
Колега,
Аз не съм твърдял нищо по различно от това което са ми презентирали в ЕТ и съм чел и гледал от международни презентации защото тук VISION е по популярен като конфигурация,а на вън SPORTLINE.
Ако ЕТ са ме излъгали,значи и аз лъжа ,с което автоматично си уронват името.
Все пак на база тази информация съм си ЗАКУПИЛ НОВ автомобил с тази конфигурация.Оставям настрана ,,субективното усещане" че по бързо се развърта на ускорение спрямо тестовия VISION който карах.Сигурно е от мен ;)
Благодаря все пак ,че се отзова с мнение и съвет в началото по проблема.
Оценявам го. [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Всичко е точно от моя, вярвам и от форумна страна. Надявам се и ти да не си се впрегнал наздраве
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@RAPTOR_84
Честно да си кажа аз лично…….
Имам десетки графики от Дино .
Замерването става за една обедна почивка.
Хем се отвори тема за Умрел автомобил , хем нищо не се прави.
Досега щял да съм я завъртял на валяците няколко пъти даже.
При все , че имаш Дино до “гъза” с познат оператор🤷🏻‍♂️.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

ЦецоNOL, И като я замери, към какво ще я реферира, като няма замервания преди това?

Или пак тука ще си обясняваме кое дино колко са му реални конете, кое било на валяци, кое на главини, кое колко слагало/махало... и филма става съветски, вместо да стане ясно, ще стане още по-голямо чуденето.

Да си кара колата и да не се филмира. Ако толкоз държи, да звънне ще му дам моята да ги сравни на усещане. Макар, че с тия негови 200+ км/ч малко не ми се ще...
Бееееее.....
Заключено

Обратно към “Kodiaq Mk1”