Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
maiden написа: 07.01.2025, 13:13:15
Всички EVO2 (DXD) са с променлива геометрия. А при първото поколение (DAD) само 130 к.с. е с такава турбина (слагат се предимно на Сеат).
Обаче не всички нови Шкоди са с EVO2. Предполагам имат залежали бройки двигатели EVO1 (DPC).
Като пусна произволно VIN-вете на наличните автомобили в "горещи оферти" на ЕТ с ВИН декодер -> някои излизат с DPC мотори.
Здравейте, този коментар не ми харесва. Чакам нов Камик 1.5 до края на месеца и сега като прочетох това, че може да не е evo2, леко ми се развали настроението. Ще звъня в ЕТ, ако могат да ми дадат повече подробности с коя версия на двигателя би трябвало да е и ако не ми харесва отговора, ще трябва да търся начин да се разваля сделката.
Благодаря за информацията.
П.С. Как виждате VIN номера на наличните автомобили в сайта?
Меките хибриди са само DXD, т.е. най-новия мотор винаги. Застрашени са не хибридите. Ами в линка с обявата на конкретният автомобил е написан VIN номера. Част от HTML линка е. Те колите са произведени и тези, за които пише и номер на комисия са на паркинга на Еуратек.
d1mitrov написа: 07.01.2025, 18:36:37
Чакам нов Камик 1.5 до края на месеца и сега като прочетох това, че може да не е evo2, леко ми се развали настроението.
Чакам нов Камик 1.5 до края на месеца и сега като прочетох това, че може да не е evo2, леко ми се развали настроението.
Аз като поръчвах моята, в самата оферта, която ми дадоха и разпечатаха присъстваше типа на мотора (DXD), провери дали и при теб не е така.
Чакам нов Камик 1.5 до края на месеца и сега като прочетох това, че може да не е evo2, леко ми се развали настроението
Спокойно. Камика на сина ми от януари миналaта година, даже не е FL, е с DXD,така че надали една година по-късно ще имат "залежали" EVO1
Съжалявам. Просто не ми беше ден вчера и като прочетох коментара, малко пресилих нещата. Нищо няма да отказвам.
Знам, че бях чел някъде, че е evo2, но съм забравил. А то си е на сайта на Шкода, както е споделил @VShop по-горе.
Фолксваген със сигурност до края на 23г. слага ЕВО 1 конкретно в Голф в комбинация с ДСГ и мек хибрид. Ако ево1 е драматично лош или ево2 толкова добър вероятно залежалите щяха да ги шитнат на доведените деца. Дори не съм сигурен дали въобще е спряна единицата. Основната причина за появата на ево2 е кенгуро ефекта а не алабализмите на Фолксваген за икономичност екология висше съвършенство и куп празни приказки. Пет години първо лъгаха че нямало проблеми, после с половин уста признаха , после кърпиха и замазваха хардуерен проблем със софтуер, накрая мек хибрид и дсг им реши проблема ма частично щото не всичко е ДСГ с батерия. Затова и първо засилиха ЕВо2 на джипките с ръчка или без батерия.. Така че да откажеш кола заради това ....ма всеки си знае.