а 160+ и килограмите, еле пък челното съпротивление са основен фактор и скапват нещата по експонента.Архимандрит Дионисий написа: 14.06.2024, 11:31:14 разликите в килограмите не са много големи, а и аеродинамиката, че да се вкарва чак такава паника.
Здравейте.Интересува ме двигателя 1.5 150кс.какво ви е мнението за него и дали е достатъчен за 7 месната версия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Здравейте.Интересува ме двигателя 1.5 150кс.какво ви е мнението за него и дали е достатъчен за 7 месната версия.
Бееееее.....
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Ето нещо по темата:
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
За два месеца и 10 хил. км, в които карам Кодиака, сигурно знам какво може и какво не може автомобила?
Кой твърди, че 1.5 не става? Аз не мога да намеря някъде да съм написал такова нещо.Архимандрит Дионисий написа: 14.06.2024, 11:18:43 То няма спор, че по мощната кола ще върви повече и ще е по-приятна за каране. Но да се твърди, че 1.5 150 не става е смешно. Всичко това в най-голяма степен зависи и от това което иска водача.
Аз например търся добро ускорение в диапазона 80 - 120 това е скороста при която се налага да изпреварвам. От там на татък си подържам някаква скорост.
Тъста ми например последните 20 години е карал служебна кола с GPS и там се кара стриктно по ограниченията. Предполагам поради тази причина и сега продължава да кара така. На него 100 к.с са му много.
Той и 2.0 дизела с 200 коня не може да поддържа 200 на баир. Иначе колата до 160 бива, нагоре вече става доста нестабилна. 180 според мен ѝ е предела, оттам нагоре само с божията помощ и късмет.Цецо75 написа: 14.06.2024, 11:21:53 Така вече съм съгласен, никой не казва, че не става, а че в някой ситуации ще е мъка.
Апропо, почти съм сигурен, че Кодиак с миксера няма да може да подържа 200. Първото баирче ще го събори.
Друг е въпроса, че да караш с 200 тая люлка трябва да ти е изгребана черпната кутия отвътре.
Джоера като аеродинамика няма нищо общо с Кодиака, изобщо не е в категорията тухла. Камика по се доближава, но и той е доста по-добре. А 250 кг да кажеш, че са нищо разлика, не е сериозно просто..Архимандрит Дионисий написа: 14.06.2024, 11:31:14То щото и Джогера и Камика с аеродинамика на ламбо. Абсолютно същите тухли са.Цецо75 написа: 14.06.2024, 11:17:51 Архимандрит Дионисий, Знаем Митак, хората дето карат Кодиак, нищо не разбират. За сметка на това Джогера или Камика на адаша са много релевантни в случая за сравнение.
Да се усещаш, че говорим за кола 1700кг и аеродинамика на тухла?
Дачия 1.0 тси с LPG - 1250кг.
Кодиак 1.5 150 - 1500кг.
Камика 1.5 110 - 1260кг. не намирам данни за 150 но предполагам, ще е същото.
разликите в килограмите не са много големи, а и аеродинамиката, че да се вкарва чак такава паника.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Кодиак-а е близо 350кг по-тежък от Джокера (ако Джокера е 1250кг). Всеки може да си представи какво се случва с динамиката на един автомобил от този клас (и с такъв двигател) - ако се качат 3-4 мъже (грубо - 4 мъже по 87-88кг)martinp написа: 14.06.2024, 12:48:21 Джоера като аеродинамика няма нищо общо с Кодиака, изобщо не е в категорията тухла. Камика по се доближава, но и той е доста по-добре. А 250 кг да кажеш, че са нищо разлика, не е сериозно просто..
Ясно е, че ще върви колата - друг е въпроса как ще се случи това нещо. Но и много зависи кой както очаква от колата де...
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Тоя манияк пердаши с 230 км/ч