Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Защо по-трудно да се пласира? Ако се продава след X гдини, според мен няма значение, че е внесена директно от Чехия, а не от БГ дилъра! Автомобила е закупн чисто нов, ходил е в официален сервиз за обслужване и има история?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
bsimeonoff

Шкода Новак

Мнение от bsimeonoff »

ОК, а някой проучвал ли е в повече детайли как стават нещата: аз виждам два възможни сценария.

#1 - НА МЯСТО (по-сигурно може би)
отиваш на място при дилъра, виждаш колата, плащаш кеш или по банка , дават ти някакви транзитни номера (нямам идея може ли) и се прибираш жив и здрав. После - знаем . Тук интересно с договора от Чехия ще можеш ли да я регистрираш лесно, но защо не.

#2 - ОТДАЛЕЧЕНО (предпочитам така, че нямам време да ходя до Чехия)
.. има много въпроси обаче
Плащане - навярно само по банка и без да видиш за какво става въпрос
Докарване - на автовоз , но как + какви документи му трябват на автовоза?
Приемане от мен на място в БГ - къде / как ?
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Как ще платиш такава сума в брой? [smilie=fool.gif]
bsimeonoff

Шкода Новак

Мнение от bsimeonoff »

Erebus написа: 03.02.2023, 19:13:47 Как ще платиш такава сума в брой? [smilie=fool.gif]
.. има ги всякакви , според мен хора и по-големи пари са плащали в брой за коли , но отминаха тези години ...
.. но съм съгласен, единственият вариант за мен лично би бил през електронното банкиране (и то ако ги имаш парите при теб - забравяш за лизинг).
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

От време на време поглеждам форуми за Карок в други страни. Изглежда положението с доставките е подобно навсякъде. В Германия например сега във форумите публикуват хора, които получават колите си след 7, 9, 10 месеца чакане. Има и изненади - например поръчка началото на октомври 2022, доставка февруари 2023. Общо взето никой не открива зависимости между вид двигател, DSG или ръчна, екстри и т.н. и срока за изработка. Предполагат някои проблемни екстри, като например Side assist, Lane assist и др. подобни. Изказват се и предположения, че с цел оптимизиране се планират за производство в даден период сходни конфигурации на основно оборудване, дори и цветове, и ако остане свободен капацитет, можело да се вмъкне и по-нова поръчка на някой щастливец. И така се получава различен срок за сходни поръчки от едни и същи дати.
petroff

Шкода Новак

Мнение от petroff »

Здравейте,
нов съм във форума, но ми прави впечатление, че в този подфорум никой не пише, та си рекох "Я да драсна някой ред..." :)
Поръчах Карок-а на 07.03.2023 г - 1.5 TSI, 7DSG, Селекшън с допълнително оборудване: допълнителни въздушни възглавници отзад, адаптивен темпомат, 3 спицов мултиволан и сгъваема облекалка на седалката на пътника до водача. Казаха ми 42-ра седмица на тази година. На 11.03. реших да добавя зимен пакет плюс и алармена система - преди корекцията датата беше паднала на 39-та седмица. След всичко прочетено във форума на следващия понеделник звъннах ей така, да разбера какво се случва и производството се оказа, че е преместено за 15-а седмица. Дилъра ми каза, че представителят в София веднага е променил поръчките на някои закъснели коли с добавка на зимен пакет плюс и аларма, с надеждата, че ще произведат колите по-рано, но е нямало същия ефект. Така и така, казал, ще плащаме неустойки... И днес ме сюрпризираха, че колата е произведена (14-а седмица) и чакаме доставка, която вече ще е "божа работа". Това е.
Аватар
yancho71

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp

Мнение от yancho71 »

E как ги правите тези промени?
Аз поръчах моя Карок на 21.11.2022г., Селекшън и е с дата на производство, според дилъра през 34 семица на тази година.
Екстрите са триспицов волан и джанти.
oduh

Шкода Новак

Мнение от oduh »

petroff написа: 05.04.2023, 21:26:04 Поръчах Карок-а на 07.03.2023 г - 1.5 TSI, 7DSG,
petroff написа: 05.04.2023, 21:26:04 И днес ме сюрпризираха, че колата е произведена (14-а седмица)
Аз принципно съм против хазарта, но не пропускайте момента да пуснете и някой тото фиш!
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

В ступор съм.
Поръчал съм моя автомобил на 1.10.2022, за сега имам прогнозна седмица 26.
Тука при поръчка март 2023 - вече произведена.
[smilie=pardon.gif]
Имам чувството, че бъркат в чувала с поръчките и вадят на случаен принцип. Няма никакъв недостиг на части, няма никаква организация...
mariangr

Шкода Новак

Мнение от mariangr »

Здравейте,
Поръчал съм Карок 1.5 TSI 7DSG Vision 23 август 2022
Като допълнителни екстри имам панорамен покрив и допълнителна защита за лоши пътища.
Засега планирана седмица на производство 24та.

Като гледам какво е положението из форума се надявам така да остане и да не се измества във времето.
milen_n_g

Шкода Новак

Мнение от milen_n_g »

Нямам идея как ги редят за производство. Аз съм поръчал Карок 1.5 TSI Vision на 02.08.2022. към момента имам индикации че е произведена, но сега се чака за доставка, че не стигали автовози.
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

Поръчка в началото на юли 2022 г. Karoq FL Selection, 1,5 TSI 110 kW, автоматик, Selection, прогнозната седмица за производство се променяше - 8-ма, 13-та, 11-та 2023 г. Последно: произведена в 11-та седмица, получена на 13 април, в срока по договора.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Здравейте, нов съм във форума поради предстоящата ми промяна на марката. Утре или в петък ще поръчвам Карок Вижън, 1.5 бензин, автомат, с цвят Луна бяло, ел. седалки, защита от лоши пътища, всесезонни гуми. Влюбих се в модела и вече продавам Фокусът ми 3-та генерация, който много обичам. Време е за нещо различно. Чакането ще е тегаво, но "Стрелата" ме спечели. [smilie=pleasantry.gif]. С радост ще черпя опит от вас след 21 години шофиране с Форд. Казвам се Делян и съм от Пловдив.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Колеги здравейте. "Бялата луна" е заявена за производство! [smilie=yahoo.gif] Диларът изобщо не можа да се ангажира със предполагаем дори срок на производство. Също така сподели, че едва ли ще стане преди 180-те работни дни, но понякога се случвали и чудеса(но при други модели). [smilie=pardon.gif]
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
yovko

Škoda Фен

Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
Обратна връзка:

Мнение от yovko »

Зареди се с търпение! Пък дано имаш късмет и не чакаш твърде дълго.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”