Още едно „ново 30” от новата кола
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Рапида струваше 28х.лв...королата 30х.лв...фокуса 30х.лв...сееда 30х.лв....заигравка имаше малко с екстрите...но не е нищо фрапантно...на тест драйва шкодата беше най-пъргава ....и с най-приятна динамика...на хартия най-икономична, най-пъргава , с най-висока макс. скорост...като размер малко по малка от фокуса но с повече място на задните седалки и по-голям багажник и по малко изчепен интериор...трябваше ми предимно градска кола.... и по-малко за пътуване извън града затова я предпочетох пред гола октавия която беше на същата цена....така че не се опитвай да се правиш на умен и да си говориш ей тъй за спорта..просто за да кажеш нещо....и пак повтарям ако знаех че окачването и е толкова лайняно по-скоро щях да направя компромис с някои от другите неща и щях да имам друг избор....и това е нещото което ми вгорава живота и с което не мога да се примиря...всичко друго по колата ме устройва...
Последно промяна от silent на 09.06.2021, 16:36:22, променено общо 1 път.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ами явно е така щом не си доволен от колата.
Немога да разбера всички недоволни от своя избор, насила ли ви накараха да ги вземете тези коли. Ами разделяйте се с тях. Само ревете и се опитвате да обедите и нас доволните от своя избор колко сме се прецакали. Ами дави кажа аз съм доволен от избораси и не съжелявам. Карам си колата и си раздавам газ.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Споделял съм ти, ама грешно си ме разбрал:) Премиумът ще е между 1 и 2 годишен, до 40-50к км, гаранция ще има.YYakovliev написа: 09.06.2021, 13:10:43 Щом другите коли са толкоз по-изпипани, защо всеки път като питам каква кола ще си купите (ти и другите, недоволни от Шкода) - има винаги чуденка? Вече 2-3 пъти чувам отговора - премиум на 3-4 години - какво изобщо значи това и защо се намесва в разговор за нова кола? А гаранцията, а поддържката после?
Други опции също има за бюджет 80к, особено внесени отвъд голямата локва.
Нови коли също има доста интересни и приятни в този и под този бюджет, ако човек може да преживее да не кара 200++ коня.
Не ме разбирай погрешно - Супърба си е супер автомобил. Просто за мен някои неща в него не кореспондират на ценовият му клас. А добрият мотор в комбинация със особено скопената заводско кутия е пълна мъка. А - и дефолтният мапинг на педалът на газта. И ако на мен ми стискаше да направя ъпдейтите - не всеки би го направил.
Бих ли го купил ако ми го бяха дали за уикенд тест драйв преди това - не бих. Ама с ЕТ е така......дават 10 минутки до ТЕЦ-овете и така.
- redalex
- Гараж: i3
Размислих за разпорването на корема... ако наистина си купил най-бейсик модела на шкода, който на всичкото отгоре и се спира от производство, за цена от 30,000 лева, май наистина е редно да извършиш сепуку 
И да - октавия и фокус за тия пари щяха да са далеч по-добър избор. Корола също
И да - октавия и фокус за тия пари щяха да са далеч по-добър избор. Корола също
-
silent
Никого не убеждавам в нищо това е моето мнение за автомобила на база на моя опит който имам и с други модели и марки автомобили...опитвам се да бъда обективен за да не създавам нереални очаквания на хората ако малко или много се влияят от прочетеното или поне да бъдат по внимателни и дори леко мнителни при избора са...а иначе всеки най-добре си знае ..но на бялото черно не мога да кажа и обратното навремето имах колега който никога за нищо в живота си не се беше преебал винаги неговото беше най хубаво и обосновано си вярваше..даже кебапчетата му слизаха от скарата по-големи отколкото ги е сложил да се пекат...ми той завалийката си беше преебан от живота ма сам не го знаеше... аз каквото казах казах изнасям се ...ако на някой съм досадил или развалил кефа...не съжалявам... ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Важното е че ти не си преебан...аз някаси ще се оправя не ме мисли...
Важното е че ти не си преебан...аз някаси ще се оправя не ме мисли...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Човека обективно обясни защо е разочарован. Не виждам рев, още по-малко убеждаване на, когото и да е, в каквото и да е.Архимандрит Дионисий написа: 09.06.2021, 16:35:43 Само ревете и се опитвате да обедите и нас доволните от своя избор колко сме се прецакали.
Сега ако някой приема критиките към марката като атака към личния му избор си е негов проблем.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ама ти много си се прецакал. Уж голям опит пък си се прекарал. Ей тва най-боли.silent написа: 09.06.2021, 16:43:42 Никого не убеждавам в нищо това е моето мнение за автомобила на база на моя опит който имам и с други модели и марки автомобили
Чесно дати кажа и мен най ме боли когато сам се прекарам.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
И кое точно ни обясни, че О4 не ставала щото неговия Рапид не му харесвал.Цецо75 написа: 09.06.2021, 16:47:32 Човека обективно обясни защо е разочарован. Не виждам рев, още по-малко убеждаване на, когото и да е, в каквото и да е.
Сега ако някой приема критиките към марката като атака към личния му избор си е негов проблем.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Е ясно, че темата се обърна от О4 към всичките от марката. Но то и описаните проблеми са валидни за всичките в по-голяма или по-малка степен.Архимандрит Дионисий написа: 09.06.2021, 16:50:09 И кое точно ни обясни, че О4 не ставала щото неговия Рапид не му харесвал.
Пак да кажа, това е форум. Има си залитания. Но от подобно развитие на темата едва ли имаше полза за някой и от двата лагера. От 100 поста 50 са лични нападки.
Бееееее.....
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Абе......пръчка си е Октавията,каквото и да си говорим.Вярно,напудрена и пърфюмирана ама...пръчка.
За 3-ката говоря,за 4 нямам досег и впечатления,въпреки,че съм се развозвал с Голф 8 и не съм никак очарован.Не намирам никаква промяна,пък нали са една база.
Та сега за Октавията.
Скоклеста,на неравности подскача,при висока скорост(над 160) шумна,става нестабилна и онзи ден усетих някви вибрации в пода се появяват след 180
Иначе за цената си 3-ката беше топ.Сега с 4-ката не съм сигурен,че ще взема.Няма да си взема ВАГ вече аз
.
Но,далеч не се чувствам преебан като съм я взел
За Мерц.нямам сили.Топ BMW карам вече 4г.и от тях няма какво да ме впечатли.Ауди пак е ВАГ
Дълги години ми е на сърце една шведска марка,но да съм жив и здрав и да работя за да мога да си я позволя.
За 3-ката говоря,за 4 нямам досег и впечатления,въпреки,че съм се развозвал с Голф 8 и не съм никак очарован.Не намирам никаква промяна,пък нали са една база.
Та сега за Октавията.
Скоклеста,на неравности подскача,при висока скорост(над 160) шумна,става нестабилна и онзи ден усетих някви вибрации в пода се появяват след 180
Иначе за цената си 3-ката беше топ.Сега с 4-ката не съм сигурен,че ще взема.Няма да си взема ВАГ вече аз
Но,далеч не се чувствам преебан като съм я взел
За Мерц.нямам сили.Топ BMW карам вече 4г.и от тях няма какво да ме впечатли.Ауди пак е ВАГ
Дълги години ми е на сърце една шведска марка,но да съм жив и здрав и да работя за да мога да си я позволя.
- redalex
Без да съм изпадал в детайлно четене на постовете му, разбрах следното:Цецо75 написа: 09.06.2021, 16:47:32 Човека обективно обясни защо е разочарован. Не виждам рев, още по-малко убеждаване на, когото и да е, в каквото и да е.
- ЧовекЪТ има Рапид, който на хартия е бил номер 1 сред конкурентите (които според мен са по-висок клас), но на практика се оказало, че не бил точно толкова добър. Въпреки това, е толкова добър, че човекЪТ не съжалява за покупката си.
- Имайки Рапид (незнайно какъв), той е наясно, че Октавия, Супърб и изобщо всички Шкоди имат едни болежки и проблеми, които обаче са доста субективни и за доста потребители не са проблем. Но той понеже е естет и си е купил "наточен рапид", за него това са проблеми. Нищо, че неговата кола няма точно проблемите на Супърб
Отивам да си сипя
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
redalex, Ъ брат, дай да не се набиваме пак в добре познатата схема на нашата "комуникация" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- redalex
Абе взех вчера едно уиски от лидъл... не ми хареса ама не беше и лошо. Верно, че е на цената като Гленфидих, който не купих, защото не ми се ходеше до Аванти. Ама някак си като го преглъщам тоя първак и пускам сълза. Не щото съм се преебал, а защото ме домързя.
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Приказката я знаеш- мързела не мОри, а мъчи
-
5rar
Ако става въпрос за Volvo/Geely,
имам един приятел, който беше болен фен на тази марка...Първо купи на старо едно комби, после 2 нови, след това премина на джиповете им и сега шофира автомобил от портфолиото на ВАГ, но ще ходи, при Даймлер