Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

YYakovliev написа: 28.05.2021, 18:30:01 Искам да чуя и вашето мнение
BNP Pariba ги ползвам вече около 6 пъти за какво ли не , последният път за кола уж 20 000лв взех.
Разписах се на един таблет , никаква бумащина и след няколко часа 20к бяха в мен.
С банките разправията е голяма поне за мен.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Радвам се, че задаваш този въпрос. От части затова и писах в другата тема - да се знае какво се случва при лизинг от всеки, който има мерак да се впусне в схемата.

Първо не е сигурно, че лизинга ще е по-евтин.
Еуратек искат лихва 4.5%, което е доста над пазарните нива. В Райфайзен лизинг бе с 2% по-надолу преди малко по-малко от две години, когато аз взимах това решение. Мога да дам сметки в детайли, но при минимална начална вноска от 10%, остатъчна при придобиването от 7% и лизинг за 5 години, разликата от два процентни пункта в моя случай бе 3300 лева.
В допълнение добавяме и 3% върху пазарната/застрахователна стойност към момента на прехвърлянето, което го нямаш при директната покупка, както и всички останали нотариални такси.
Всичко това разбито в 5 години - на момента реших, че мога да го понеса, ЗА ДА Е все пак колата на Еуратек, да я гледат по-добре, тъй като е все пак Е тяхна до момента на придобиването.

Да обаче:
1/ се оказа, че Еуратек не полагат особени грижи за колата така или иначе. Примера с боядисването на калник за козметична щета е един. Обслужването на 30К км е друг и примерите продължават още.
2/ истината е, че лизинговата схема не цели аз да си купя автомобила, а да го ползвам "под наем" на месечни вноски за време X и да им го оставя на края на периода, скачайки в следващия лизинг за по-нов модел.

От друга страна при банковия кредит ти си получаваш продукта от самото начало и ЕК нямат отношение към теб след самата продажба. Разбира се остават ограниченията покрай гаранцията, но в един момент видях че голяма част от тях са просто неизпълними.
Като например да си сложа джанти с различно ЕТ, одобрени за модела в Германия, НО НЕ и от Еуратек.
Или ако те ми пребоядисат целия калник - дали ще ми важи 10 годишната гаранция на лака в друга негова зона след това... Куп недомислици има само в ущърб на клиента.
Факт е обаче, че Еуратек одобряват за кредит/лизинг доста по-лесно и бързо от колкото коя да е банка. Това имаше малък принос и в моя случай преди 2 години. Но ако повтарям процедурата днес - нямаше и грам да се замисля в полза на всяко друго финансиране но не и лизинг.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Каква ще ти е лихвата по лизинга, срок, допълнителни такси? При кредит от банка срокът може да е по-дълъг, да не ти товари бюджета с високи вноски. Колата ще си е твоя, може да си избираш застраховател...
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Не е само лизинга на ЕТ. Има и други. Можете да си договаряте първоначалната вноска, както и остатъчната стойност и така да се намали месечната вноска. Не навсякъде Ви задължават да сте с определен застраховател за каско и ГО - може и да избирате. Единствено при по-голяма остатъчна стойност ще имате ограничение на километрите на годишна база. Само пълномощното за чужбина се издава със срок една година. При това за България има клауза, че и ти може да преупълномощаваш, кой допълнително да управлява автомобила. Има и лизинги ,при които си получаваш всичките ключове с предаването на автомобила. Голяма работа, че няма да имаш голям талон на твое име :). Въпреки това те има вписан в талона като ползвател.
Можеш и да продадеш автомобила на трето лице преди края на лизинга и да не плащаш 3% за придобиване.

От мен +1 за лизинга.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Явор, а ти как си поръчал вече колата, пък схемата за плащане е още отворена? Това не се ли фиксира с поръчката?
Ние преди години като купувахме другата кола (не Шкода) нещата се развиха така:
Сядаме с дилъра и уточняваме колата, екстрите. Фиксира се Цена 1. Човека ми казва - имаме наш си лизинг. Такива и такива са условията - първоначална вноска, период, месечни вноски. Такси. Сметнахме на един лист всичко. Нова Цена 2.
Човека ми казва - ако реша да си финансирам сам през банков кредит директно ми прави отстъпка от Цена 1, защото от банката ще си получи парите веднага. Стигаме до Цена 1 минус добра отстъпка.
Отивам аз веднага след това до банката, сядам с банкера, тази сума ми трябва, ще я изплатя за толкова време. Уточнихме условията. Подписа се каквото трябваше. На дилъра отнесох някакво листче от банката. Поръчахме колата. След 3 месеца дойде. Още си я карам и тази кола.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

igeorgiev82 написа: 28.05.2021, 19:36:14 Ако ще караш колата повече от 5г.кредита може би е по изгоден.Ако "Ебеш и фърГаш"лизинга.
То след последната, смея ли да кажа... Но първоначалната нагласа е да я карам повече от 5 години, даже мисля тепърва да почна да карам след 5-тата година, ако ме разбирате.
1кола [smilie=diablo.gif]

kalata написа: 28.05.2021, 20:04:18 Явор, а ти как си поръчал вече колата, пък схемата за плащане е още отворена?
Когато поръчаш колата плащаш капаро, за да се започне с изработката й. Когато колата дойде в БГ, чак тогава се уговарят и подписват условия за лизинг с ЕТ и т.н. Иначе имам примерна оферта от тях на примерна първа вноска.
Последно промяна от YYakovliev на 28.05.2021, 20:36:53, променено общо 1 път.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

igeorgiev82 написа: 28.05.2021, 19:36:14 Добре ги "предлагаш"

Връщам 23 700
Не съм гледал какво и що.
Колкото по-голяма сумата, толкова процента е надолу.
А и ги взимаш от днес за вчера.
Един познат ходи 7 пъти за 5 дни до банката, накрая не издържах и му викам - ко станА ве?
Ми за 1500лв кредит - една гора дърва изсякоха🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
Да не говорим за 20 000 какво е - поне месец.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
bopkata

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq 4х4 190 2.0 diesel DSG
Octavia 150 2.0 diesel MT

Мнение от bopkata »

Колеги,

От дълги години съм в банковия сектор и ще си позволя професионално мнение -

В момента лизинг за нов автомобил върви около 2,2 до 3,2 % годишна лихва. Банков кредит под 4,5 % не можеш да вземеш ( или много много трудно). Има 3% (върху застр. Оценка !) прехвърляне на лизинга накрая, това е факт. Трябва да се смята с конкретна оферта, но си вземи и оферта за застраховките, като при кредита си вземи от твой брокер и смятай :)

От друга страна съветът ми е да се насочиш към големите лизингодатели - ОТП Лизинг, Райфайзен лизинг, Интерлийз и УниКредит Лизинг.
Помисли и за лизингова схема с висока остатъчна стойност - доста смислено е тк намаляваш вноската и после можеш да удължиш лизинга или да продадеш.

Ако имаш въпроси съм на линия и на ЛС
Боби

Едит: вноската по лизинг с висока остатъчна стойност се равнява на доста по-дълъг кредит на по висока лихва. Високата ОС дава възможност да се издаде за нея фактура с ДДС на новия купувач или лесно да се разсрочи в нов лизинг без прехвърляне. Все пак въпрос на точна сметка.
Важно е че повечето лизингодатели са договорили при застраховки на нови коли да няма оглед всяка година.
Последно промяна от bopkata на 28.05.2021, 21:23:02, променено общо 1 път.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Въпрос на нагласи и вътрешно усещане, според мен! Като тегля калема с таксите за прехвърлянето на стойността при лизинга и почти се изравняват разходите с кредита. Но..сам избираш застрховател, автомобила си е твоя собственоат и се рапореждаш с него на 100%. Аз лично гледам на лизинга, като финансов продукт, запълващ пазрна ниша успоредна на кредита. Ако е за служебни автомобили е супер изгоден- караш връщаш и взимаш след Х години и Х километри отново! За лични цели и дългосрочна употрба за мен по- изгоден е кредита. Имам маък такъв с 4,95% лихва, въпреки, че можех да си кеширам автомобила изцяло. Изповядвам максимата, че парите днес са много по- скъпи, от колкото утре и за това бих првдпочел чуждите пари!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

Аз преди две години като поръчах моята разглеждах безлихвения лизинг на ЕТ, 2 годишен лизинг от друг лизингодател и кредит от банката с която си работя (тя не предлага автомобилен лизинг). Най-изгодно беше с кредит, но накрая реших да си я платя сам, а ако ми потрябват парите, тогава да тегля кредита.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Ако от банката ти одобрят кредит с лихва 2-3% въобще не мисли за лизинг. Отделно, че колата си е твоя и всичко по нея си решаваш ТИ, а не те съветват задължавайки те.
Günter Stg 1
Аватар
kras4o

Škoda Фен²

Гараж: Superb Scout Diesel, 2021

Мнение от kras4o »

Няма потребителски кредит на 2-3 % в момента. Дори и за служители няма толкова да свалят.
current: Изображение
ех: Octavia 3, 2.0 TDI.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

И 4% е приемливо, и може и ипотечнен да се предоговори.
Günter Stg 1
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

dimibo написа: 28.05.2021, 21:31:18 Ако от банката ти одобрят кредит с лихва 2-3% въобще не мисли за лизинг. Отделно, че колата си е твоя и всичко по нея си решаваш ТИ, а не те съветват задължавайки те.
2-3% и за апартамент е трудно.
С Париба схемата е ако ти трябват 5к, взимаш 20к за 10г. или 5, след две седмици им носиш 15к, погасяваш, остават ти 5к на ниската лихва. При 5к лихвата е над 15%, при 20к е около 6.5.

Изображение
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Еййййй ма как само натъртвате, че колата си е твоя…. Все едно кредита от банка ще е на някой друг.
Заприличва ми на темите в които сме ербапи “купуваш кола за 100 бона, пък мислиш за разхода”, пък тука цепим милиминката на две и т.н.
Аз процедирах така. Имам някъв кеш, давам го за първоначална вноска/общи разходи да взема колата. Правя сметка колко мога да заделям за вноска, за лизинга и останалата част за доплащане, се разпределя във времето.
В моя случай, внесох възможно най малкия аванс и разсрочих за най дълго време. Когато смятах на времето, на ЕТ лизинга се препокриваще почти на 100% с кредит. За разлика от 100 лв за каско или 50 за гражданска, не съм го мислил.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”