Toyota

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Интересни Шкоди в продажба - линкове към обяви!

Мнение от bondo »

Евтини,дървени ,твърди материали,наподобяващи “dacia”
Това кой ,какво пише и какво е всъщност са две различни неща...
Ако за 6-7 години притежаване на даден автомобил,което се равнява на горе-долу 2190 дни, 10 от тях,колата ми е в сервиз,смятам,че бих направил тая жертва,отколкото 2190 да карам,бавна,непрактична,евтиносглобена кола,произведена в Турция(примерно)
Ами добре де,давам пример с моята 1.4ка
В момента май не се произвежда по-бърза тойота въобще от малолитражката ми. :D
А за икономичност да не говорим... [smilie=sarcastic.gif]
Може да си играем на доказване,няма проблем.
Казваш ми модел на която и да е марка за дадени пари,а,аз ще поствам с какво ваг представителя я доминира. [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

За една и съща дейност не съм склонен да плащам 1000лв на година повече, това става. Отделно VRS е с близо 20к повече като стойностот Королата. По-скъпо обслужване, по-скъпи консумативи и т.н

Когато парите не са ми чак такъв проблем, за да не и правя сметката, колата няма да е Шкода или Тойота. До тогава, си правя сметката.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

todor87 написа: 10.01.2019, 15:51:36
kograman написа: 10.01.2019, 15:41:04 защото королата е доста по-добре обезшумена от Октавия, дори и от Супърб 2 ...
Не е по-обезшумена.
Просто е бавна [smilie=pardon.gif] .
При скорост до 120 км/ч ( да не повярваш, че тойота ги достига) някак си не шумят уплътнения, няма завихряне от страничните огледала и тишина [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

bondo написа: 10.01.2019, 15:52:24 Евтини,дървени ,твърди материали,наподобяващи “dacia”
Това кой ,какво пише и какво е всъщност са две различни неща...
Ако за 6-7 години притежаване на даден автомобил,което се равнява на горе-долу 2190 дни, 10 от тях,колата ми е в сервиз,смятам,че бих направил тая жертва,отколкото 2190 да карам,бавна,непрактична,евтиносглобена кола,произведена в Турция(примерно)
Ами добре де,давам пример с моята 1.4ка
В момента май не се произвежда по-бърза тойота въобще от малолитражката ми. :D
А за икономичност да не говорим... [smilie=sarcastic.gif]
Може да си играем на доказване,няма проблем.
Казваш ми модел на която и да е марка за дадени пари,а,аз ще поствам с какво ваг представителя я доминира. [smilie=sarcastic.gif]
както вече казах, вървенето не ми е приоритет. Шкодата щото е сглобена в чехия, затова не и скърца таблото и корите. като ги пипнеш, все едно пипам цимент. Не са моите коли ;)
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Мнение от bondo »

kograman написа: 10.01.2019, 15:52:33 За една и съща дейност не съм склонен да плащам 1000лв на година повече, това става. Отделно VRS е с близо 20к повече като стойностот Королата. По-скъпо обслужване, по-скъпи консумативи и т.н

Когато парите не са ми чак такъв проблем, за да не и правя сметката, колата няма да е Шкода или Тойота. До тогава, си правя сметката.
Ама,ако говорим за вършене на работа,взимай направо един опел кадет за 1000 лв ще го смениш целия барабар с ламарините и на газ ще връща горивото. [smilie=sarcastic.gif]
По -евтин за обслужване ?
Мога ли да попитам ,колко струва обслужването на королата,защото на шкодилака,било то врс,или не ,не надхвърля 360-380 лв
Когато има акция,аз винаги дебна такива ,я обслужвам за около 300 лв.
[smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

bondo написа: 10.01.2019, 15:57:42
kograman написа: 10.01.2019, 15:52:33 За една и съща дейност не съм склонен да плащам 1000лв на година повече, това става. Отделно VRS е с близо 20к повече като стойностот Королата. По-скъпо обслужване, по-скъпи консумативи и т.н

Ама,ако говорим за вършене на работа,взимай направо един опел кадет за 1000 лв ще го смениш целия барабар с ламарините и на газ ще връща горивото. [smilie=sarcastic.gif]
По -евтин за обслужване ?
Мога ли да попитам ,колко струва обслужването на королата,защото на шкодилака,било то врс,или не ,не надхвърля 360-380 лв
Когато има акция,аз винаги дебна такива ,я обслужвам за около 300 лв.
[smilie=sarcastic.gif]
180лв е обслужването на бензинов 1.6 в Тм-ауто.
Опел за 1000лв няма да ми върши работа. Искам безпроблемна кола с НЕ скърцащ интериор. Уви , Шкода са далече от това. Не могат да го предоставят на цената която съм готов да заплатя.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Аз за това попитах, дали смятаме еднакви цени като покупка.
За обслужването и консумативите, не съм много съгласен, дори и да има разлика, едва ли е фрапантна.
Виж, за разходи като Каско, данък и тн- ТАКА Е.
На мен лично, Октавията ми е равна като разходи(обслужване) на Фабиа 1.9ТДИ ПД АСЗ 131к.с(предишната ми кола).
На мен обслужванията на Октавията са ми от порядъка на 220-230лв. (няма горивен филтър, а аз въздушен не сменям).
58лв. е маслен филтър и 150лв е маслото (грубо), труд около 30лв в сервиза.
Изображение
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Мнение от bondo »

Демек 120 лв за 30 хил км разлика,(защото на толкова дават,че трябва да се обслужва шкодата,въпреки,че лично,аз го правя на 15к) е обосновка за избора на дървената корола с малък багажник.
В никакъв случай не се заяждам,просто все ми се иска,когато споря със събеседника си,да има реални доводи за твърденията си,така става диалог и се стига до някакъв консенсус.
В случая реални доводи не видях...
Все пак,всеки си избира и си троши парите на собствена глава.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

BlackPearl написа: 10.01.2019, 16:03:56
Аз за това попитах, дали смятаме еднакви цени като покупка.
За обслужването и консумативите, не съм много съгласен, дори и да има разлика, едва ли е фрапантна.
Виж, за разходи като Каско, данък и тн- ТАКА Е.
На мен лично, Октавията ми е равна като разходи(обслужване) на Фабиа 1.9ТДИ ПД АСЗ 131к.с(предишната ми кола).
На мен обслужванията на Октавията са ми от порядъка на 220-230лв. (няма горивен филтър, а аз въздушен не сменям).
58лв. е маслен филтър и 150лв е маслото (грубо), труд около 30лв в сервиза.
То и аз мога да намеря сервиз където за 100 ще я обслужа, ама не е в това идеята. Не искам да се занимавам и с това. Докато е в гаранция, не е мои ангажимент.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

В какъв смисъл да намериш сервис?
Еуратек Бургас и оторизирания от Еуратек дилър в Добрич (Ив-Кар-Спорт) не са сервизи ли?
Изображение
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

bondo написа: 10.01.2019, 16:07:24 Демек 120 лв за 30 хил км разлика,(защото на толкова дават,че трябва да се обслужва шкодата,въпреки,че лично,аз го правя на 15к) е обосновка за избора на дървената корола с малък багажник.
В никакъв случай не се заяждам,просто все ми се иска,когато споря със събеседника си,да има реални доводи за твърденията си,така става диалог и се стига до някакъв консенсус.
В случая реални доводи не видях...
Все пак,всеки си избира и си троши парите на собствена глава.
Кое е дървено на Королата? В Октавиите в които съм влизал(2014-2016) на всичките с кърцаха дръжките, корите,таблата от нови. И струват с едни 8-10к повече. Да, имат по-бърз двигател, и ? Отделно чисто субективно, интериора на Октавия е old school екстриора още повече.

Колкото и да не ти се вярва на Королата таблото, корите, центлната конзола са меки на допир. Няма скърц, клоп и т.н На допир са приятни.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

BlackPearl написа: 10.01.2019, 16:12:54 В какъв смисъл да намериш сервис?
Еуратек Бургас и оторизирания от Еуратек дилър в Добрич (Ив-Кар-Спорт) не са сервизи ли?
В Габрово в Венци-Габрово ще ми я обслужат още по-евтино. Това ти казвам, не искам да ми е ангажиметн и това. Цената която ми предлагат ми е ок.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Мнение от bondo »

Идва ред на заключителната част:
1.Практичност: ВАГ
2.Динамика: ВАГ
3.Удоволствие от шофиране:ВАГ
4.Икономичност:ВАГ
5.Качество и допир на материали: ВАГ
6.Разходи за обслужванете : Тойота [smilie=sarcastic.gif]
Ами мисля,че това са нещата които го интересуват всеки бъдещ собственик на НОВ автомобил.
Не втора ръка за 10-12к
Авенсиса новия е твърдоч навсякъде,явно королата не е.
Аз съм с октавия 2016та
Колата е на 59к и дръжките не скърцат,нито корите.
Демек не важи това ти съчинение.
Единствената излагация е кодияка...
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Октавията ми е на 3години и все още не е почнала да скърца,както скърца РАВ 4-ката на жена ми(струваща като нова близо 80хил.лв),а по-пластмасов и скърцащ интериор от на Авенсис не съм виждал(няколко приятели имат такива),даже служебните Докери(Дачия)не скърцат толкова.
Стандартно обслужване в ТМ Ауто,масло,филтри,преглед на окачване е поне със сто лева по-скъпо от това в ЕТ.Да не казвам какви са цифрите за консумативи като накладки и дискове-двойно повече.
Разход под 10/100,дизел не съм видял на Тойотата.
На ОЗ-ката е около 6,7/100-градско.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Чакай сега!
Ти ако искаш, ходи и при бай Пешо кварталния, купи си масло от най-евтиното и кажи после, че струва еФтино и поддръжката и е супер.

Аз съм написал мнение на база твоите теории/факти.
Първо казваш: Ако колата ми харчи толкова- вземам я. Тоест- 1000лв. е разликата спрямо сегашната ти кола.
После казваш: Ама тя Тойотата ми е с 20палки по-скъпа. Тоест, не е точно така предишното ти мнение/твърдение.
После твърдиш/мнение: Обслужванията на Октавията са СКЪПИ.
Аз карам и казвам, колко са и обслужванията за такъв тип кола (без въздушен филтър, който не струва кой знае какво).
Пак казваш: Ама ти не ходиш в сервизи. Излязоха, че са оторизирани, контрираш: Ама , аз ако отида еди къде си, там ще ми я направят за 5 лева.

По твоята логика, както каза Бондака- хлОпел за 1000лв. и винаги ще биеш с аргументи!

Аз, никъде не съм споменал: Тойота е лоша и не става, просто нямам наблюдения и база за сравнение.
Говоря с аргументи за РСа, на база на твоите твърдения/въпроси/мнения.
Вижда се и от постовете ти, че за теб Тойота е перфектния избор: цена/качество/обслужване- ОК. Със здраве да си я караш.
Но, не налагай мнението си над другите и не изкривявай фактите за Шкода, която не си карал и нямаш преки наблюдения!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”