Техническа помощ!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Техническа помощ!
Ето как се разглобява емблемата на Шкода.
Първата емблема е махана веднъж и сглобена (боядисана) за това няма оригиналната подлепка.
Новата емблема я взех, заради оригиналната подлепка. Просто сменям хрома с мат.
Ето и видео.
Направих го набързо: Няма щети и наранявания. Но съветвам, тези които не са го правили а искат: ДА НАГРЕЯТ ЛЕКО ЕМБЛЕМАТА ПРЕДИ ТОВА.
Стреличката се маха като леко се сгъне емблемата, да направи фуга и така се подпъхва ножа или пластмасово лостче.
Приятно гледане!
Първата емблема е махана веднъж и сглобена (боядисана) за това няма оригиналната подлепка.
Новата емблема я взех, заради оригиналната подлепка. Просто сменям хрома с мат.
Ето и видео.
Направих го набързо: Няма щети и наранявания. Но съветвам, тези които не са го правили а искат: ДА НАГРЕЯТ ЛЕКО ЕМБЛЕМАТА ПРЕДИ ТОВА.
Стреличката се маха като леко се сгъне емблемата, да направи фуга и така се подпъхва ножа или пластмасово лостче.
Приятно гледане!

- Dimitar Dimov
- Гараж: Skoda Octavia III 1.4 TSI 7DSG
- Обратна връзка:
Техническа помощ!
Един линк и от мен. Предполагам повечето колеги са се сдобили вече с тези документи. Това е най-пълния набор с документация по ремонта на Skoda Octavia III който съм намирал.
https://docviewer.yandex.com/?url=ya-di ... 483006a814
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Техническа помощ!
Не можах да намеря за ок2 комби 2.0 TDI DSG ,би ли помогнал с линкDimitar Dimov написа:Един линк и от мен. Предполагам повечето колеги са се сдобили вече с тези документи. Това е най-пълния набор с документация по ремонта на Skoda Octavia III който съм намирал.
благодаря!
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Техническа помощ!
Защита на радиатора: vag 1K0820746

- BlackPearl
Техническа помощ!
От доста време във супершкода се предлагат преден лип и заден дифузьор от пакета Октавия къп.
Онзи ден един англичанин си сложи задния.
Той е такъв, че с него се елиминира светлоотразителя.
Ето как стои НЕбоядисан.
На мен ми харесва, че го няма светлоотразителя, но не ми харесва, че декоративните тръби на ауспуха остават навътре. На Октавия къп е в средата ауспуха с дупка изрязана в дифузьора.
П.С: След като не ми дава да кача файловете като потенциално опасни, пускам линк:
http://www.briskoda.net/forums/topic/41 ... ect/page-2
В черно ще заспи!
Онзи ден един англичанин си сложи задния.
Той е такъв, че с него се елиминира светлоотразителя.
Ето как стои НЕбоядисан.
На мен ми харесва, че го няма светлоотразителя, но не ми харесва, че декоративните тръби на ауспуха остават навътре. На Октавия къп е в средата ауспуха с дупка изрязана в дифузьора.
П.С: След като не ми дава да кача файловете като потенциално опасни, пускам линк:
http://www.briskoda.net/forums/topic/41 ... ect/page-2
В черно ще заспи!

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Техническа помощ!
Черен ще е по-добре, а накрайниците на ауспуха могат да се изкарат малко ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
lunatic
- Гараж: VW Tiguan III 1.5 eTSI DSG
(ex. Skoda Octavia 3 1.4 TSI MT)
Техническа помощ!
Здравейте,
към момента, при заключване на колата, страничните огледала минават в т.нар. позиция "паркинг" (прибрани). Как точно се спира това - и при заключване да си остават отворени?
В ръководството пише от бутон CAR, но така и не намерих по-конкретно инфо...
Поздрави
към момента, при заключване на колата, страничните огледала минават в т.нар. позиция "паркинг" (прибрани). Как точно се спира това - и при заключване да си остават отворени?
В ръководството пише от бутон CAR, но така и не намерих по-конкретно инфо...
Поздрави
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Техническа помощ!
и аз търсих, някои казаха,че ако врътката е на някакво положение не се въртяли, тествах все се прибират.
и вече стана или автоматик изцяло или ръчна изцяло, минах на ръчно, като сложиш в позиция горно ляво се прибират, иначе стоят отворени. Зимата е добре ръчно според мен
и вече стана или автоматик изцяло или ръчна изцяло, минах на ръчно, като сложиш в позиция горно ляво се прибират, иначе стоят отворени. Зимата е добре ръчно според мен
- BlackPearl
Техническа помощ!
От Болерото се прави това упражнение!
Влизате в CAR, после долу вдясно SETUP-a.
Mirrors and Wipers и от там .
Влизате в CAR, после долу вдясно SETUP-a.
Mirrors and Wipers и от там .

-
Sec8200
Техническа помощ!
Ися да.Обаче аз исках по дефолт да се затварят,но да мога да ги оставя отворени - примерно като я паркирам навън, или в подземните гаражи.
И не успях такава схема и минах на ...изцяло не се затварят автомат, а само отвътре ръчно.
Не зна дано говорим за едно и също...
И не успях такава схема и минах на ...изцяло не се затварят автомат, а само отвътре ръчно.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Техническа помощ!
Ако е на положение "затворени огледала". Ако не е: отключваш колата, огледалата се отварят, отваряш вратата, врътваш врътката на положение "затворени огледала", затваряш вратата и заключваш. Огледалата не мърдат, нищо че от радиото опцията за затваряне при заключване е чеквана. Ако не става - значи че с вагком трябва да се промени съответната опция...ТТодоров написа:ако врътката е на някакво положение
-
lunatic
- Гараж: VW Tiguan III 1.5 eTSI DSG
(ex. Skoda Octavia 3 1.4 TSI MT)
Техническа помощ!
Благодаря, казаното от BlackPearl ми реши въпроса с огледалата.
Много неприятно замръзват ако останат затворени и падне повечко сняг - после като дадеш отключване трудно се отварят или изобщо не се отварят и има риск да се повредят.
Много неприятно замръзват ако останат затворени и падне повечко сняг - после като дадеш отключване трудно се отварят или изобщо не се отварят и има риск да се повредят.
- BlackPearl
Техническа помощ!
Ха ха ха, има си чалъм и се прави много лесно.ТТодоров написа:Ися да.Обаче аз исках по дефолт да се затварят,но да мога да ги оставя отворени - примерно като я паркирам навън, или в подземните гаражи.
На Доктора му обяснявах.
1. Излизаш и заключваш колата- огледалата се прибират
2. Веднага след като се приберат ОТКЛЮЧВАШ колата. (те се връщат- разгъват пак)
3. Оставаш до нея за има няма МИНУТА (може и да тръгнеш, ако не те е страх, че ще стои отключена)
4. Колата САМА се заключва, но огледалата остават отворени.

-
Sec8200
Техническа помощ!
Благодаря Ися
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Техническа помощ!
Аз моите огледала ги пръскам със спрея за размразяване на стъклата и нямям никакви проблеми.