Simply clever..... понякога буди насмешка.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

DoH_KuXoT написа: 16.10.2025, 13:23:50 Електротехника на автомобили при доцент Трайков
бахахаха - не знаех, че в България има доценти и в тази дисциплина, в която сме световна сила от векове
Това отново потвърждава теорията ми за професорите и доцентите в България.
DoH_KuXoT написа: 16.10.2025, 13:23:50 всичко вярно от 12 въпроса, тоя въпрос грешен, ама той точно на него държал и крайна оценка слаб 2
Имам същата случка с един доцент по наказателно право ... на 13тия въпрос изгорях.

DoH_KuXoT написа: 16.10.2025, 13:23:50 Викам , аз не съм идвал на никоя Ваша лекция, защото нивото като цяло е ниско , но това определено ме обогати и ще го запомня
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] браво
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

DoH_KuXoT написа: 16.10.2025, 13:23:50 Оня ме гледа все едно ще ми каже най-важната тайна на задгробния живот и ми казва - за бърз пренос на информация, казах го веднъж на лекциите, но явно не сте присъствал колега..
Е те явно са я слушали тая лекция и баш за това са сложили там антената за радиото. Баси всеки ден научавам нови неща.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Значи не знам за какво се дървите на автора на темата, много добре си е написал болката, че за някой не е важно ОК всеки си има право на мнение.
От друга страна, ако не беше я пуснал нямаше да имаме и този шедьовър, който определено ми оправи настроението за деня(и не само на мен) [smilie=thank_you2.gif]
DoH_KuXoT написа: 16.10.2025, 13:23:50 Тоя трети стоп ми е болна тема и на мен , в ТУ преди 15 години ме скъсаха по Електротехника на автомобили при Трайков , на лекции бил казал за какво е третия стоп, аз не съм бил на тази лекция, пуска ни тест с отворени въпроси и пита за какво служи третия стоп , и аз почвам едни фермани, по-добра видимост, допълнителна светлина да се откроява , ако габарита и стопа на основните са в една секция, при замърсен автомобил горе да остане чисто и да се вижда, светлина викого горе да се вижда над ниско ремарке и какво ли още не си изсмуках от пръстите, накрая всичко вярно от 12 въпроса, тоя въпрос грешен, ама той точно на него държал и крайна оценка слаб 2 , щях да му сваля очилата с тупаник , обаче научен да съм възпитан и мазен с доцентите , викам приемам грешката Доц.Трайков, какъв е верния отговор явно имам пропуски. Оня ме гледа все едно ще ми каже най-важната тайна на задгробния живот и ми казва - за бърз пренос на информация, казах го веднъж на лекциите, но явно не сте присъствал колега... Викам , аз не съм идвал на никоя Ваша лекция, защото нивото като цяло е ниско , но това определено ме обогати и ще го запомня , 3 години го влачех този изпит, докато на една сесия не дойде, че имал лична работа и минах с отличен както всеки друг път, но тук нещата бяха лични , най-важния урок дето научих , е че трябва да не се вживяваш в комплексите на някой, а просто да изчакаш момента и да си [smilie=beach.gif]
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

redalex написа: 16.10.2025, 11:26:28 Да не говорим, че ще го махна с ръка/метла/стъргалка за около 4 секунди
Е така се праЙ [smilie=sarcastic.gif]

Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

хахаха ебаси архиватора доносник.
Драма няма - стопът се вижда, джама също. Накрая оператора можеше да види и метлата отблизо [smilie=sarcastic.gif]

По-кофти е, ако имаш 5 кила снЕК по задния джам и решиш да отвориш багажника... познай къде отива снега [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

gencho01 написа: 16.10.2025, 12:00:59 "Перката" е за всички връзки на колата - GPS (както е писал колегата по-горе), ъпдейти на системите и връзка с кораба майка, и т.н.
На О3 ФЛ перката беше за GPS, цифровото радио и подгряването на купето. Нямам нито едно от тях, но перка имам. Като си получвах колата ги питах специално защо е с перка. Отговорът беше - имали са сложили са.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Манев написа: 16.10.2025, 15:33:21 Отговорът беше - имали са сложили са
По принцип за тип "перка" на О3 нямам наблюдения, просто имахме служебна О3 без външна антена и за там знам, че специално за радиото е вградена (нямаше "перка"). На О3 ФЛ може да е от типа "имали са сложили са", понеже ако не се лъжа БМВ вкараха в тях години модата с "перките" антени и беше актуално, но за О4 доколкото знам е функционираща за гореописаните неща.
Аватар
Kamen

Шкода Новак

Мнение от Kamen »

skodko написа: 16.10.2025, 10:52:34 Верно ли пусна тема заради тая глупост... [smilie=sarcastic.gif]
@Шкодко, от висотата на твоят пиедестал, вероятно всички въпроси са глупост, но според мен е пълна тъпотия да набиеш антената на радиото пред третия стоп и да лишиш стъклото пред него от подгрев, при положение, ча от двете страни на третия стоп имаш по около 30-ина см., където можеш да разположиш и две антени.
redalex написа: 16.10.2025, 11:26:28 но е екстримли ступид да идеш в офоциалния сервиз да питаш за такова нещо дали е повреда.
Пак доста културно са отговори...аз не бих могъл
Когато си изсипал една торба пари на някой търговец имаш право да питаш за всичко, което касае продукта, който си закупил от същия търговец. Ако Вие (radalex), сте свикнали да приберете едни пари и после да сиктердосвате клиента то това си е ваш модел.
redalex написа: 16.10.2025, 12:05:09 вероятно за това има още 2 стопа [smilie=sarcastic.gif]
Чудесна идея!!! Защо ли тогава производителите трошат пари да слагат трети стоп, като може и да не се вижда???

gencho01 написа: 16.10.2025, 12:00:59 ....... не би следвало да е пречка за видимостта на третия стоп.... [smilie=sarcastic.gif]
.....не би следвало..... Това запотяване да, но натрупан сняг..... ? Ние с Вас, двамата а и другите ползватели, знаем ли колко се вижда и колко не? Караш на дълъг път,с ниска скорост, защото вали обилен сняг, пуснал си отоплението на задното стъкло, виждаш приемливо пътят за теб, но колко ясно се вижда третият стоп? А да! Би следвало да се вижда..... Смятам, че светлините трябва да бъдат максимално видими, толкова, колкото ги е създал конструкторът. Всичко друго е и като българската работа : ... "то и така може"...
nmnikolov написа: 16.10.2025, 12:11:51 Третите стопове се слагат по преценка на производителите и не всички марки и модели ги имат. Така че това, че не е размразено точно там не е никакъв проблем за сигурността. Фаворете + основните стопове да не би да имат нагреватели? Задължение е на водача да ги изчисти от сняг,лед и кал.
Колега, извинявай. Нищо лично. Но говориш такива несериозни неща. Слагането на трети стоп не е концерт по желание и колегата под теб ти е показал наредбата според която производителите са длъжни да монтират трети стоп в колите.
Когато производителят е написал в инструкцията, че е вградил подгряване на задното стъкло, нормално е човек да очаква, че цялото стъкло се отоплява, а не само част от него. Когато важна част от стъклото е изключена от този подгрев, биха могли да напишат в инструкцията на потребителя например, че зоната около третия стоп на задното стъкло не се подгрява и потребителя да има грижата за това.

С това мисля темата за приключена. Модераторът може да я заключи или изтрие - по негов избор.

Поздрави!
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.

Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Kamen написа: 16.10.2025, 16:38:59 но според мен е пълна тъпотия да набиеш антената на радиото пред третия стоп и да лишиш стъклото пред него от подгрев, при положение, ча от двете страни на третия стоп имаш по около 30-ина см., където можеш да разположиш и две антени.
Айде сега си представи да я сложат отляво на третият стоп. Тогава поглеждайки в огледалото сигурно щеше да се оплакваш, че отляво на стъклото имаш зона, в която отоплението на стъклото не работи и виждаш запотено. Или,че те дразни намотката на антената като погледнеш назад.

Антената е сложена зад стопа, защото това е зона, която не виждаш в огледалото и няма да те дразни. И така всичко е симетрично. Колко пъти на ден поглеждаш в огледалото и колко пъти отиваш отзад да си гледаш третият стоп?

Освен това, така антената е защитена от нечии мераци да чоплят по стъклото. А и окабеляването е по-просто за изпълнение. Няма да се учудя и ако антената седи физически на стопа, а не на стъклото.
Kamen написа: 16.10.2025, 16:32:31 Но говориш такива несериозни неща.
Напротив, въобще не е несериозно нещото. Третият стоп е стоп като другите ти стопове. Щом за тях са преценили, че не трябва подгрев, защо очакваш, че третият да е изключение. Ако другите се виждат и без подгрев, значи и този ще се вижда. И обратно.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Kamen написа: 16.10.2025, 16:32:31 Когато си изсипал една торба пари
Преди да изсипя парите чета какво купувам, гледам ревюта в нета и в общия случай често се случва, че съм по-подготвен от търговеца.
А да се разкарам до ЕТ, за да ги питам за това - по-скоро ще си тегля ножа [smilie=sarcastic.gif]
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

Аз пък ще подкрепя Kamen (за да има баланс) - както каза tsb - има си мнение човека.
А дали се вижда от снега - ще ви кажа на зима, сега нема снег!
Манев

Škoda Ентусиаст

Мнение от Манев »

xektop написа: 16.10.2025, 12:33:44 "Леки автомобили (M1 категория), произведени след 1998 г., задължително трябва да имат трети стоп (монтиран централно, по-високо от другите два)."
Бихте ли посочили източник на това.
Доста рових из EU директивите и не открих нищо за CHMSL.
Това, което е задължително е emergency stop light - премигването на стоповете, ако спираш рязко.

Малко разсъждения за видимостта.
При комбито антената е на страничния заден прозорец, не на задния, ама там върху задното стъкло става мазало по принцип.
При седана, с този наклон на задното стъкло няма как да се задържи сняг или нещо подобно там където не се отоплява.
Ако някой става сутрин, колата е затрупана със сняг и той решава, че вместо да го изчисти ще ползва подгряването на стъклото си е негов проблем.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Цецо75,
Ето това изчерпа темата
bratchet

Шкода Новак

Мнение от bratchet »

[/quote]

Бихте ли посочили източник на това.
Доста рових из EU директивите и не открих нищо за CHMSL.
[/quote]

ECE r48 там пише всичко
Манев

Škoda Ентусиаст

Мнение от Манев »

Не го водят CHMSL, а stop lamp category S3, затова не съм го намирал.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”