Първончално обслужване III фейслифт
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
DonSkoda
намери си сервиз, в който ще ти я поддържат адекватно.
Всеки един официален сервиз на Шкода , в София Трансексперт е добър избор.
Аз бих я вкарал за първоначален оглед, смяна каквото излезе, после само се возя.
Всеки един официален сервиз на Шкода , в София Трансексперт е добър избор.
Аз бих я вкарал за първоначален оглед, смяна каквото излезе, после само се возя.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
@Genadi подхождате неправилно.
1. Вземате 4 годишна кола на 160К километра, която най-вероятно в била с гаранция до 150К и сега просто я подменят, не вземате кола от автоморга в Италия.
2. Идете до ЕТ и по VIN-a ще ви кажат какво кога е правено щом е била обслужвана в официален сервиз в Германия. Ако е сменяно масло преди 5К км. защо да сменяте пак?
3. Като дойде колата пак при тях на инспекция. Те знаят на какви години/километри какво трябва да проверят и евентуално да се смени.
Вие тръгвате без колата да е тука и без да сте наясно с историята й да събирате оферти. Работата е малко: ела Вълчо яж ме.
P.S. ЕТ имат програми за :
https://service.skoda-auto.bg/skoda-programa-4
https://service.skoda-auto.bg/smjana-maslo-5-plus
1. Вземате 4 годишна кола на 160К километра, която най-вероятно в била с гаранция до 150К и сега просто я подменят, не вземате кола от автоморга в Италия.
2. Идете до ЕТ и по VIN-a ще ви кажат какво кога е правено щом е била обслужвана в официален сервиз в Германия. Ако е сменяно масло преди 5К км. защо да сменяте пак?
3. Като дойде колата пак при тях на инспекция. Те знаят на какви години/километри какво трябва да проверят и евентуално да се смени.
Вие тръгвате без колата да е тука и без да сте наясно с историята й да събирате оферти. Работата е малко: ела Вълчо яж ме.
P.S. ЕТ имат програми за :
https://service.skoda-auto.bg/skoda-programa-4
https://service.skoda-auto.bg/smjana-maslo-5-plus
-
Genadi
Благодаря за мнението. Всъщност се допитах до официалния сервиз от където дадоха доста добра информация относно сервиза и кога, какво да се смени. Просто без документ за собственост нямат право да разкрият повече информация. Останалото го направих за моя по-добра представа кое колко струва.Манев написа: 01.08.2025, 16:26:02 Вие тръгвате без колата да е тука и без да сте наясно с историята й да събирате оферти. Работата е малко: ела Вълчо яж ме.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Здравей, колегите са ти дали доста съвети. Относно маслата, аз до сега всичките си коли съм ги карал със масла предписани от производителя на автомобила. Всякакви други писаници за мен са несериозни. Тука говорим за съвременни автомобили където всеки един елемент е сметнат и направен да работи със предписаните му флуиди.
Защо никой не експериментира с маслото за DSG да отиде да му го смени кварталния майстор с каквото той прецени. Там с разработчиците и инженерите никой неще да спори. Ами те тези дето са разработвали двигателя да не са по-глупави.
Защо никой не експериментира с маслото за DSG да отиде да му го смени кварталния майстор с каквото той прецени. Там с разработчиците и инженерите никой неще да спори. Ами те тези дето са разработвали двигателя да не са по-глупави.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
В днешно време с това гонене на еко норми най-много страдат двигателите заради измислените масла, на които по голямата им цел е да покрият тези еко норми и чак след това да се погрижат за двигателя.
-
mazut
В друг форум един потребител за бензиновия мотор беше писал че с минаване на по тънкото масло сменят и маслената помпа което се оказа вярно и че причината е маслото и затова трябва да се кара с предписаното. Дали е така не мога да кажа. За себе си и моето нормално каране съм решил че карам с предписаното от завода висок клас масло с ъс смяна на 10х.км.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
МитакАрхимандрит Дионисий написа: 02.08.2025, 07:29:25 Всякакви други писаници за мен са несериозни. Тука говорим за съвременни автомобили където всеки един елемент е сметнат и направен да работи със предписаните му флуиди.
Точно ти да напишеш тези небивалици, не съм очаквал.
Над 90% от клиентите ми ходят при квартални майстори.
Над 95% от София са при Евгени, който има повече инструменти от ЕТ.
Няма оригинални ОЕМ флуиди, това трябва да е ясно на всички.
Задават се минимални изисквания да бъдат покрити от ВАГ и , който направи най-добра цена пИчели.
То не беше кастрол, то не беше Шел, то не беше Лукойл и прочее.
Големите производители не произвеждат масла.
Те си плащат някой да им ги направи.
Да не говорим колко много неща се пропускат в Официалните представителства.
Защото няма работна карта.Без да се изхвърлям , но ЕТ до голяма степен започнаха да чистят цедките на Халдекс 5/6 заради мен и упорството ми.
Миналата седмица качвах за обслужване наDSG DL382, което има три филтъра, но в Официалните сервизи сменят само маслото, защото филтрите са на мехатроника и се сваля и той и си е ебало мамамта.
Същото е и с прехваленият БАРДАЛ, които нямат собствено производство , а плащат на някой да им бърка масло, от Нова година маслото им го бутилира Кофран , плазми млазми и прочее глупости.
Че и не покрива никакви рекомендации , а искат по 70лв за Кен
В Сряда взеха 1400лв в Ауди за 10л масло и филтри на А8…….
400лв , която аз внасям на под 100лв.
Отделно не му закачили като трябва предната кора и на магистралата щеше да се утрепе, защото дъното на колата се разпадна и сега е 4000лв назад и ще ги съди.
Двигателите вече се разработват на компютърни симулации и основна цел - Екологията на Фон Дер Лайнянен.
И няма нищо общо с инженерна мисъл и прочее глупости.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
Не знам дали съм разбрал правилно цитираното, но висок клас масло + заводско такова няма как да са в едно изречение.mazut написа: 02.08.2025, 09:07:14 За себе си и моето нормално каране съм решил че карам с предписаното от завода висок клас масло с ъс смяна на 10х.км.
При ОЕМ маслата има изискване да се използва поне 12% старо, рециклирано масло.

-
mazut
Имам впредвид заводска спецификация , инак маслото е твой Равенол..
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не си ме разбрал правилно. Моето писание не беше насочено към кварталните майстори, а към маслото.ЦецоNOL написа: 02.08.2025, 09:10:17МитакАрхимандрит Дионисий написа: 02.08.2025, 07:29:25 Всякакви други писаници за мен са несериозни. Тука говорим за съвременни автомобили където всеки един елемент е сметнат и направен да работи със предписаните му флуиди.
Точно ти да напишеш тези небивалици, не съм очаквал.
Над 90% от клиентите ми ходят при квартални майстори.
Над 95% от София са при Евгени, който има повече инструменти от ЕТ.
Няма оригинални ОЕМ флуиди, това трябва да е ясно на всички.
Задават се минимални изисквания да бъдат покрити от ВАГ и , който направи най-добра цена пИчели.
То не беше кастрол, то не беше Шел, то не беше Лукойл и прочее.
Големите производители не произвеждат масла.
Те си плащат някой да им ги направи.
Да не говорим колко много неща се пропускат в Официалните представителства.
Защото няма работна карта.Без да се изхвърлям , но ЕТ до голяма степен започнаха да чистят цедките на Халдекс 5/6 заради мен и упорството ми.
Миналата седмица качвах за обслужване наDSG DL382, което има три филтъра, но в Официалните сервизи сменят само маслото, защото филтрите са на мехатроника и се сваля и той и си е ебало мамамта.
Същото е и с прехваленият БАРДАЛ, които нямат собствено производство , а плащат на някой да им бърка масло, от Нова година маслото им го бутилира Кофран , плазми млазми и прочее глупости.
Че и не покрива никакви рекомендации , а искат по 70лв за Кен.
В Сряда взеха 1400лв в Ауди за 10л масло и филтри на А8…….
400лв , която аз внасям на под 100лв.
Отделно не му закачили като трябва предната кора и на магистралата щеше да се утрепе, защото дъното на колата се разпадна и сега е 4000лв назад и ще ги съди.
Двигателите вече се разработват на компютърни симулации и основна цел - Екологията на Фон Дер Лайнянен.
И няма нищо общо с инженерна мисъл и прочее глупости.
И относно това, че аз предпочитам да си карам колите със предписаните масла от производителя.
Тука не говорим за марка на маслото, а вискозитет.
-
Genadi
А с посочения вискозитет 0W20 по спецификацията от шкода (да е в съответстиве или да отговаря на 508.00/509.00), какво би препоръчал? Аз не държа на бутилката да пише VW и да се води ОЕМ (което явно не е и възможно), държа единствено да е същия вискозитет и да е в съответсвие със спецификацията, ако пък отговаря на нея хептен добре, защото по обща информация само големите производители успяват да си платят "солената" такса, за да бъдат сертифицирани директно от производителя на марката.ЦецоNOL написа: 02.08.2025, 09:12:52 Не знам дали съм разбрал правилно цитираното, но висок клас масло + заводско такова няма как да са в едно изречение.
При ОЕМ маслата има изискване да се използва поне 12% старо, рециклирано масло.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Принципа е прост - 0W20 - НЕ. 0W30 или 5W30 - ДА.Genadi написа: 01.08.2025, 15:43:00 Относно вискозитета на какъв принцип това може да се определи, ти с кое караш?
Аз карам с Ravenol 0W30 когато правя смяна в ЕТ (колата е в гаранция) и Ravenol 5W30 когато правя междинни смени в доверен сервиз.
Може и да бъркам (ама едва ли). Но твоята кола е специфицирана да работи с 507.00/509.00 - т.е. масла 0W30/5W30 влизат в спецификацията.
Може би нова кола изкарана днес от магазина да е специфицирана 508.00/510.00, но твоята е 2021 регистрация, би трябвало да е 507.00.
Бееееее.....
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Кое е това изискване, защото аз такава информация не намирам никъде?ЦецоNOL написа: 02.08.2025, 09:12:52 При ОЕМ маслата има изискване да се използва поне 12% старо, рециклирано масло.
- ЦецоNOL
Както и няма да намериш обективни данни за ОЕМ маслата като :marcas написа: 04.08.2025, 11:07:41 Кое е това изискване, защото аз такава информация не намирам никъде?
TBN
HTHS
и така нататък

- ЦецоNOL
Обслужвам повече от 30 гаранционни коли с RAVENOL VSE 0/20.Genadi написа: 04.08.2025, 10:51:52 А с посочения вискозитет 0W20 по спецификацията от шкода (да е в съответстиве или да отговаря на 508.00/509.00), какво би препоръчал?
508/509