Неработещо парно при спрял автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- rgc
- Гараж: S - FABIA COMBI ELEGANS 1.9 SDI - 2003г.
И след като се реши проблема , ще е добре да напишеш тук , за да може и други колеги с такива симптоми да се ориентират по-добре .
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
То и аз се усъмних, че е или радиаторче на парното, за това питам колегата да ли има течове и т.н. термостат или водна помпа.....
Магистрала няма финал ....."masterOne"
-
goshou
- Гараж: Superb 3 L&K 2.0TSI 4x4 2017г.
Моите разсъждения са за запушен радиатор, само че започвам да си мисля да не е от водната помпа, но пък си мисля, че ако е от водната помпа тогава ще има проблем и с Т на двигателя.Архимандрит Дионисий написа:Водна помпа или радиатор. На обороти не може да направи нужния дебит за да завърти охл. течност. Това може и да се дължи на запушване на радиатора на парното. При ниски обороти и голямо съпротивление от страна на радиатора за отопление охл. течност не минава през него.
По добре върви някой да я погледне да не стане беля.
Утре ще имам по компетентно мнение. И ще пиша когато има развитие.
-
goshou
- Гараж: Superb 3 L&K 2.0TSI 4x4 2017г.
За сега се оказа , че радиатора на парното е бил запушен. Бях решил да го сменя направо , но все пак разбрах, че има вариант за почистване със специализирана техника. Достигането на радиатора е много тегаво, което ме накара все пак да се замисля за почистване. Насочиха ме за почистване към сервиз Дунев.
Там ми обясниха, че резултата не е гарантиран и ми казаха, че се случвало след почистването да протече радиатора и тогава смяната е неизбежна. А ако процедурата с почистването мине добре препоръчват да се смени и антифриза(защото оставали отлагания в антифриза), което ми се видя логично.
Така аз минах през цялата процедура чистене и смяна на антифриз. Сега парното грее много, и си давам сметка ,че този проблем не е от сега, този проблем е съществувал поне от миналата есен-зима да не казвам, че може би и от преди това. Защото от доста време съм имал подозрения ,че не топли достатъчно, но тъй като колата ми седи в подземен гараж, не ми се налагало да се топля интензивно. Просто когато установих проблема вече беше прекалено отчетливо че на празен ход въздуха от парното става хладен, преди това съм го усещал като по-слабо топлене на празен ход.
Резултата за момента е много добър, а колко траен ще бъде времето ще покаже.
Впечатленията от сервиза ми са прилични добре обясняват. Не смея да ги хваля защото имам някои резерви.
http://www.dunevmotorsport-r21.com/poch ... -na-parno/
Там ми обясниха, че резултата не е гарантиран и ми казаха, че се случвало след почистването да протече радиатора и тогава смяната е неизбежна. А ако процедурата с почистването мине добре препоръчват да се смени и антифриза(защото оставали отлагания в антифриза), което ми се видя логично.
Така аз минах през цялата процедура чистене и смяна на антифриз. Сега парното грее много, и си давам сметка ,че този проблем не е от сега, този проблем е съществувал поне от миналата есен-зима да не казвам, че може би и от преди това. Защото от доста време съм имал подозрения ,че не топли достатъчно, но тъй като колата ми седи в подземен гараж, не ми се налагало да се топля интензивно. Просто когато установих проблема вече беше прекалено отчетливо че на празен ход въздуха от парното става хладен, преди това съм го усещал като по-слабо топлене на празен ход.
Резултата за момента е много добър, а колко траен ще бъде времето ще покаже.
Впечатленията от сервиза ми са прилични добре обясняват. Не смея да ги хваля защото имам някои резерви.
http://www.dunevmotorsport-r21.com/poch ... -na-parno/
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Ако си платил повече от 200лв,това не е вярното решение.