Кат е избушила мембраната и всичко отива подяволите
Аз не бих стъпил в сервиз,който се опитва да ме убеди,че 3-та генерация има същия проблем с мотора като втора генерация
.uglyfatandalive написа: 26.08.2024, 17:53:50 Колата се обслужва в сервиз, в който казват , че 1.8 3-та генерация също има случаи на същото горене на масло, като 2-ра генерация. Казват ремонт, който всички знаят какъв е - на двигателя, за да не гори. Колата не пуши и грам, антифриза е точно където трябва да е между мин-макс с червен цвят.
Кой е този сервиз?
Cars Point - свестни са, оправиха ми турбото, теч на антифриз и водната помпа. Нямам никакви забележки, дори бих ги препоръчал.Audirulzz написа: 26.08.2024, 20:18:23 Кой е този сервиз?
Смени клапана.
Смешни пари е
@ЦецоNOL, ще съдейства
С каква марка масло я караш?
0/30?5/40?
Титана отдавна е бесен хидрокрек, произвеждан в Полша.Фукс останаха на второ място, а компанията майка реши да инвестира 10 милиарда евро в RAVENOL-a.
Добавки не се слагат да решават проблеми, а за превенция и ползването на химия не е удачно в случая , защото се прикриват проблеми.uglyfatandalive написа: 26.08.2024, 20:09:05 Освен да сложа добавка и да я следя. Най ме пречи да пробвам за сега?
Не съм имал случай този мотор да гори масло.Писах по-горе от какво се почва.uglyfatandalive написа: 26.08.2024, 17:53:50 Колата се обслужва в сервиз, в който казват , че 1.8 3-та генерация също има случаи на същото горене на масло,
Пеяк,peyopetrishki написа: 26.08.2024, 18:19:11 Бая драма трябва да има с картерната вентилация за тоя разход на масло ))

А ако не е за смяна? Това се проверява на място от майстор ли?
Аз бих пробвал като при докторите. 2-ро мнение. Не е лошо момче Боби,но да каже,че 3-та генерация има същите проблеми като 1.8 втора генерация е малко пресилено. Да, той е правил достатъчно ремонти на 1.8 втора генерация,но колко 1.8 трета генерация е отварял и правил? Там няма ремонтен комплект на Borg Warner.uglyfatandalive написа: 26.08.2024, 20:20:29 Cars Point - свестни са, оправиха ми турбото, теч на антифриз и водната помпа.
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Вероятно крайният резултат е подобен, но първопричината е различна. На твое място бих обърнал внимание на картерната вентилация и за следи от масло по мотора и отдолу на колата. Иначе Боби е добър механик, никой не го оспорва, Аз също съм ползвал услугите му.uglyfatandalive написа: 27.08.2024, 10:34:43 Пак казвам, аз съм доволен от Боби и пак там ще си я правя, просто се учудих че и 3та генерация имали такива случаи
И аз пак да кажа какви са стъпките, за последен път, защото положението е някакво самонавиване за нещо си и едно си баба знае , едно си баба бае.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)