много еDasSkoda написа: 08.01.2025, 13:14:42 @bega4kata за октавия 3, е същото положение. Кара една година, и после скърца като каруца.
Проблеми с преден мост Кодиак мк1
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Здравейте, за много години на всички!ecubg написа: 08.01.2025, 11:21:34 Ще се радвам да разбера дали има развитие при колегата Бай Семо или вече е "притръпнал" и просто усилва музика повечко.
НЕ! Не съм намерил решение на проблема. Аз съм с "DDS" и хлопането не е изчезнало. Доразбрах от други колеги със Супърби, че и те имат такова прихлопване с динамично, както и със статично окачване. Тъпо нали! Не мога да си обесня този ефект. Ходих в ЕТ: Нищо му няма на окачването. Всичко е в норма. Еми толкова си могат от Шкода. И няма какво да се обиждаме, че са компромисни автомобили м/у другите големи марки от ВАГ групата. Дет се вика: За тея пари - толкова.
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
Здравейте, малко ъпдейт по темата - преди месец смених в ЕТ-Надежда тампоните на предното окачаване - предни и задни. Според механиците били закъсани. Колата е на 52к км. След смяната се усеща, че предницата е по-стегната, но в крайна сметка при посрещане на легнал полицай с двете предни гуми тропането си остава.
Странното е, че се запознах с един колега от Пловдив, който също е с Кодиак и при него ситуацията е абсолютно същата и то от ден първи както я е взел нова. В крайна сметка явно тези Кодяци са си така.
bega4kata: Спирачките не тракат, но пък споменаха, че предните накладки са за смяна.
Странното е, че се запознах с един колега от Пловдив, който също е с Кодиак и при него ситуацията е абсолютно същата и то от ден първи както я е взел нова. В крайна сметка явно тези Кодяци са си така.
bega4kata: Спирачките не тракат, но пък споменаха, че предните накладки са за смяна.
- Steels
- Гараж: VW Arteon SB 280кс
Сигурен ли си че тропат, а не скърцат. Защото не са плътни тампоните и трябва да се гресират, защото тук много хора обясняват как DCC тропа, а реално то НЕ тропа, тези тампони просто трябва да се гресират или да се сложат от RS/S, които са плътни. Колегите с шкода, който и да е модел с DCC, съм готов да се срещнем някъде и да чуем това торпане с DCC, защото аз след като гресирах моите колата е безшумна. Ще караме, където кажете.
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
Моята не с DCC. На колегата от Пловдив също не с DCC.
- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Здравей, нещо съм изпуснал "козите" и не съм видял твоето решение. Удобрявам и приемам всеки опит. Кои тампони гресираш? Хоризонталните на носачите ли? Моите там не са плътни. Но нямат и отлепено. Да хлопането е много дразнещо. Но аз май посвикнах.Steels написа: 13.10.2025, 11:58:02Сигурен ли си че тропат, а не скърцат. Защото не са плътни тампоните и трябва да се гресират, защото тук много хора обясняват как DCC тропа, а реално то НЕ тропа, тези тампони просто трябва да се гресират или да се сложат от RS/S, които са плътни. Колегите с шкода, който и да е модел с DCC, съм готов да се срещнем някъде и да чуем това торпане с DCC, защото аз след като гресирах моите колата е безшумна. Ще караме, където кажете.
- Steels
- Гараж: VW Arteon SB 280кс
Тампони на предните носачи, сервиза където ходя знаят за проблема и просто ми ги намазаха с литиева грес.
Ляво са плътните,а дясно са моите, които са цепнати. Интересно е кое при шкодата хлопа.

Ляво са плътните,а дясно са моите, които са цепнати. Интересно е кое при шкодата хлопа.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Плътни няма при Шкода, но пак казвам, не тропа от тях 
GUNTER SERVICE

- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Според няколко чужди форума и огледи в добри за мен сервизи различни от "ЕТ" установихме, че хлопването е от самите амортисьори. Дори ходих да пробвам няколко други кодиаци по автокъщите само и само да срявня. Надявах се да е от тампоните ама не е. И при тях прихлопваше, а са на доста повече км. Дори карах един ВРС на 20ки джанти и още по осезаемо се усещаше. На легнали полицаи и леки неравности. Пасат Б8 имали същият дефект.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Всичко е еднакво без А4 нагоре и кю 5 нагоре.
GUNTER SERVICE