Той софтуера е един и същ и за Ауди и за Шкода, ако датчиците са на един и същ производител.
Проблем при аварийно спиране при паркиране
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Това с кашона ще го пробвам и аз
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Моят Карок излезе от завода ноември 2023 и мога да потвърдя, че при мен асистента "сработи" докато паркирах в гаража. Даже не знаех, че имам опция задният парктроник да спира колата, но докато си давах бавничко назад и дори "галех" спирачката, колата прецени че съм твърде близко до дясната страна на входа на гаража и след серия пиукания директно спря колата. Нз какъв ъпдейт/версия са пуснали от Шкода, но със сигурност в ЕТ нямат много опции, с които да помогнат, по отношение на софтуера.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не мога да го твърдя със сигурност, но като цяло по въздуха се ъпдейтва само инфотеймънта. Критични модули като асистентите се ъпдейтват само в сервиза.oggie написа: 17.02.2024, 17:13:21 Колата изтегли неустановено число ъпдейти и като, че ли най-накрая намери мир с демоните си да не казвам голяма дума но от доста време не ме е сюрпризирала с фалшиви болежки,
Бееееее.....
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Всичко ъпдейтва софтуер и фирмуер виж изброените модели и години на производство https://availability.skoda-auto.com/004 ... service/29
- spaldingrs
Ако вкарам Вин-а да не започне нещо да се случва?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Нищо няма да се случи просто ще ти покаже какви налични услуги има за твоята кола.
- spaldingrs
@oggie,

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Нямам активен Шкода конект. Какво се вижда като модули за ъпдейт (примерно)?
Бееееее.....
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Само инфотеймънта/навигаията за неелектричките (MQB платформата).
За електричките може батерия, електромотори да бара.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Макар да не е много по темата, на моя Супърб спира при прекосяване на червената линия при паркиране назад. Също така сработва предупреждение при излизане НАЗад и наближаващ автомобил.skodakodiaq1_5+ написа: 17.02.2024, 16:20:50 В момента мога да се доближа на косъм до бронята на друга кола и той не се включва, ако продължа, ще се ударя

- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
И моето е малко различно, защото и аз съм със супърб, но беше интересна ситуация, която ми се искаше да споделя.
На мен ми се случи точно един път да ми набие спирачки така (нямам още 1000км с нея, сигурно и повече ще се случи), но даже го снимах като ситуация.
Учудих се, че ми наби рязко спирачки на сравнително голямо разстояние. Спирал съм и по близо, но конкретно при тази ситуация захождах със сравнително висока скорост с идеята тъкмо плавно да спра до към 3-4 см разстояние. В случая мисля, че след спирачките останаха поне 20.
Та най вероятно скоростта само променя нещата. При плавно доближаваме със спирачка със сигурност мога по наблизо.

На мен ми се случи точно един път да ми набие спирачки така (нямам още 1000км с нея, сигурно и повече ще се случи), но даже го снимах като ситуация.
Учудих се, че ми наби рязко спирачки на сравнително голямо разстояние. Спирал съм и по близо, но конкретно при тази ситуация захождах със сравнително висока скорост с идеята тъкмо плавно да спра до към 3-4 см разстояние. В случая мисля, че след спирачките останаха поне 20.
Та най вероятно скоростта само променя нещата. При плавно доближаваме със спирачка със сигурност мога по наблизо.

-
skodakodiaq1_5+
Колега, моят Kodiaq сработи общо три пъти по същия описан начин, както при теб. Леко галене на спирачката, но в един момент бие спирачките сама. Това ставаше и напред и назад при мен - преди да пипат по софтуера. То излиза, че за да предотвратят фалшивите пиукания на парктроника от минаващи коли и предмети в близост са премахнали системата за спиране.MartinVT написа: 17.02.2024, 19:42:28 Моят Карок излезе от завода ноември 2023 и мога да потвърдя, че при мен асистента "сработи" докато паркирах в гаража. Даже не знаех, че имам опция задният парктроник да спира колата, но докато си давах бавничко назад и дори "галех" спирачката, колата прецени че съм твърде близко до дясната страна на входа на гаража и след серия пиукания директно спря колата. Нз какъв ъпдейт/версия са пуснали от Шкода, но със сигурност в ЕТ нямат много опции, с които да помогнат, по отношение на софтуера.
-
skodakodiaq1_5+
Възможно е да има и скоростта значение, но със сигурност моята биеше сама спирачките на около 2 см разстояние, дори с плавно приближаване. Софтуерът обновяван ли Ви е от ЕТ?Stoyanov написа: 17.02.2024, 21:31:08 И моето е малко различно, защото и аз съм със супърб, но беше интересна ситуация, която ми се искаше да споделя.
![]()
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами и аз така знам, ама колегата обяснява, че и асистентите можело по въздуха...Манев написа: 17.02.2024, 21:02:14 Само инфотеймънта/навигаията за неелектричките (MQB платформата).
Което на мен от инженерна гледна точка ми се вижда яко малоумно управленско решение, ама след ChatGPT в Шкода вече не знам....
Бееееее.....