DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Дпфите нямат пробег. Просто след определен пробег, дюзите излизат от норми 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
- Гараж: под наем
DPF принцип на работа
Сами, прав си, че някоя от подсистемите (EGR-ите, дюзи, датчици) да се прецака и филтъра не може да регенерира правилно, което може да доведе от отпадането му.
Но филтъра има пробег т.е. крайно състояние на използваемост - при процеса на изгаряне на сярата се отделя пепел, която стои вътре.
От линка на Цецо : http://www.myturbodiesel.com/wiki/diese ... tures-tdi/
"Below are some thumbnails (click to enlarge) that Greg Roles took of what's inside a failed DPF. This member is in Australia so his unit was the DPF only, no cat. He found that there was little black soot but lots of ash. This is because the ash accumulates while the soot gets burned off."
На колега закачихме по този повод Golf VI 1.6 TDI и количеството на Oil Ash при него е повече и компютъра го оценява на 53% от максималната му запълненост. При пробег 124 хил. км.
е.. може да се извади и измие и пак - газ
Между другото като си започнал с дюзите - дай препоръки какво ги измества от норма. В БМВ форума, четох че често си ги замерват и дават отклонения от горивото и то сериозно.
Но филтъра има пробег т.е. крайно състояние на използваемост - при процеса на изгаряне на сярата се отделя пепел, която стои вътре.
От линка на Цецо : http://www.myturbodiesel.com/wiki/diese ... tures-tdi/
"Below are some thumbnails (click to enlarge) that Greg Roles took of what's inside a failed DPF. This member is in Australia so his unit was the DPF only, no cat. He found that there was little black soot but lots of ash. This is because the ash accumulates while the soot gets burned off."
На колега закачихме по този повод Golf VI 1.6 TDI и количеството на Oil Ash при него е повече и компютъра го оценява на 53% от максималната му запълненост. При пробег 124 хил. км.
е.. може да се извади и измие и пак - газ
Между другото като си започнал с дюзите - дай препоръки какво ги измества от норма. В БМВ форума, четох че често си ги замерват и дават отклонения от горивото и то сериозно.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Старостта
Ако вс.е наред, никва пепел не задържа.
GUNTER SERVICE

- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
DPF принцип на работа
Кофти е ,че при мен ЕЛМ-а въобще не чете колата и винаги трябва да нося кабела и лаптопа с мен за да виждам ,какво се случва и как вървят процесите.Иначе евала за труда по намирането и добрите намерения да споделиш информацията със всички тук 
И още един любопитен факт,който може би не е за тази тема точно,но ще го споделя.
Наскоро реших да заредя за пробата от "Газпром"и вече изгорих 2 резервоара.Ами равносметката е че за едни грубо около 1900км. имам само една регенерация.Може би е случайност или нещо с горивото,но съм доволен от резултата.

И още един любопитен факт,който може би не е за тази тема точно,но ще го споделя.
Наскоро реших да заредя за пробата от "Газпром"и вече изгорих 2 резервоара.Ами равносметката е че за едни грубо около 1900км. имам само една регенерация.Може би е случайност или нещо с горивото,но съм доволен от резултата.
Dieselgate Team member
-
Sec8200
DPF принцип на работа
zar, интересно инфо за Газпром.
Ако продължи да се повтаря успеха пиши в тази тема или в другата viewtopic.php?f=86&t=326
Ако продължи да се повтаря успеха пиши в тази тема или в другата viewtopic.php?f=86&t=326
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Пепелта (саждите) не са проблема. Отлаганията от сяра го убиват, бавно и сигурно.Чичо Сами написа:Старостта
Аз лично, ако струва около 1000 лв. , не бих го елиминирал. Който си има брада....
Бееееее.....
-
Sec8200
DPF принцип на работа
Цецо75, цената мисля, че е по-скоро 4-5к лв..
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
DPF принцип на работа
Ее хубаво проучване си направил и хубаво си го описал. Браво!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Ами там е проблема, че всичката информация по въпроса с цената е на слухове базирана. Естествено не говоря за цена в Еуратек или Порше, там е ясно, че клиента е дойна крава.ТТодоров написа:Цецо75, цената мисля, че е по-скоро 4-5к лв..
Не намирам много оферти в нетя, но из в Англиския Ebay има оферти около 500 паунда с 2 годишна гаранция за нов (поне тъй пише). Гледам, че се предлагат и рециклирани в Германия за 300-400 евро с 2 години гаранция.
http://www.ebay.co.uk/itm/ORIGINAL-Dies ... SwNphWZrzr
http://www.ebay.co.uk/itm/Original-DPF- ... SwZQRYdjRA
Ама не отбирам добре немски, а транслатора не върши работа за детайлите.
На няколко места чето, че на филтъра нищо му няма, благородните метали са си там. Въпроса било да се изкара сярата отвътре. В БГ виждам няколко фирми които предлагат почистване с разглабяне и на машина.
Тепърва това ще става сериозен проблем и според мен ще трябва да се измисли някакво смислено решение. Щото махането е лесно, ама в София вече не се диша...
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
DPF принцип на работа
Мой приятел работеше в Лики моли и каза, че когато са презентирали препарата за почистване на DPF са закарали кола със запушен филтър, препарата е сложен във филтъра и след половин час работа на 2000-2500 обр филтъра е бил чист.
Последно промяна от odo на 26.04.2017, 10:17:41, променено общо 2 пъти.
-
Sec8200
DPF принцип на работа
Цецо75, дано да има алтернатива.Аз се надявам да го карам и продам преди да се е задръстил,но ако стане така и имам пари ще купя нов.Предпочитам да съм чист пред съвестта си.
odo, това е ценна информация от първа ръка.Защото е нета си има рекламни, хубаво е да се знае,че вършат работа.Супер.
odo, това е ценна информация от първа ръка.Защото е нета си има рекламни, хубаво е да се знае,че вършат работа.Супер.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
DPF принцип на работа
Когато сме си говорили той каза, че изобщо не му пука за филтъра на Маздата му, защото знае че това работи и когато се задръсти ще го оправи. Не знам дали са го оправили, но при дизеловите Мазди много често прави регенерации.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Те маздите бяха първите които изпищяха 
Разтворите за почистване са два вида до колкото аз знам. Едните чистят сажди, нещо което колата би трябвало и сама да прави. Т.е. от тях ползата е по-скоро спорна.
Другите би трябвало да чистят серните отлагания, което е и истинското почистване. Някой го чистят както си е на колата (в клипа), други ги свалят и на стенд ги мият (май и ултразвук има намесен), Дунев имат такъв. Друг е въпроса колко добре става на практика и дали има дълготраен ефект. Нямам познат който да е пробвал.
Разтворите за почистване са два вида до колкото аз знам. Едните чистят сажди, нещо което колата би трябвало и сама да прави. Т.е. от тях ползата е по-скоро спорна.
Другите би трябвало да чистят серните отлагания, което е и истинското почистване. Някой го чистят както си е на колата (в клипа), други ги свалят и на стенд ги мият (май и ултразвук има намесен), Дунев имат такъв. Друг е въпроса колко добре става на практика и дали има дълготраен ефект. Нямам познат който да е пробвал.
Бееееее.....
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
DPF принцип на работа
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T