Зимен дефлектор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
Зимен дефлектор
Ето това представлява

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Зимен дефлектор
При дизелите О1 има един има един "тройни" и там са 3 свещи, подобни на тези, който подгряват преди запалване в студено време. Те си топлят антифриза. При О2 обаче, има отделен електрически нагревател в средната конзола до десния крак на шофера, който си нагрява въздуха, минаващ през въздуховода. Та е нормално да замирише на неизползвана ел. печка вероятно заради запрашаването на нагревателя. Не е някакъв калорифер, но доста бързо обръща въздуха в купето.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Зимен дефлектор
Тука темата се измести малко, но май никой не е слагал. На мене ми се струват поредните китайски х..ни, тоест продават ти едни пластмаси с елемент на placebo за ххх париkeye написа: 08.12.2023, 14:40:20 Здравейте, наскоро попаднах в интернет на "зимен дефлектор" за предните решетки. Пише, че "Покрива решетката, с цел по-бързо затопляне на двигателя през зимата. Придава по-добър вид на автомобила." За външния вид дали е по-добър или не, не мисля да коментирам, всеки си има вкус и си преценява дали му допада.
Въпроса ми е: Някой пробвал ли е? Загрява ли по-бързо колата? Държи ли по-топло при голям студ? Има ли опасност от прегряване? Изобщо има ли някаква полза и смисъл от тези зимни дефлектори? Има горен и долен дефлектор. Трябва ли и двата да бъдат сложени? Прикачвам примерни снимки от мрежата.
![]()
Другият споменат спомагателен отоплител/нагревател(да не се бърка с печка) ми се струва 100 пъти по-смислена екстра, както и инвестицията в нов термостат.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Зимен дефлектор
Е, верно ли
Научих нещо ново, мерси. Обаче не мога да върна смеха назад Посмейте се сега з моя сметка.
Иначе, аз съм слагал "дефлектир", ама му виках кашон. На О1, зад двете решетки. Не съм имал драми с прегряване, но ми се струваше, че една идея по бързо стопляше. Сигурно щото е била с бавната печка
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
Зимен дефлектор
Аз използвам тази екстра всеки ден през студения период и ако някой има желание, да дойде до Пловдив, да му демонстрирам как действа 
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Зимен дефлектор
До "ВСИЧКИ" - Такъв капак, за защита на радиатора от обдухване със студен въздух, не може да няма ефект за по-бързо достигане на нормална (тоест, която някой термостат ще следи и регулира) Работна температура. Мисля, че е изключено Зимата да прегрее Автомобил. Най-много да включи принудителното охлаждане с перка.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
karamba
Зимен дефлектор
Капак на HEKO на радиоаторната решетка си сложих още първата година като си купих колата (О2) и вече 15г. не съм го свалял.
Изключение прави лятото на 2014 г., във времето от когато градушката ми го счупи докато от Кало ми набавиха новия.
Купих си и капака, който се слага на долната решетка (между фаровете за мъгла). Сложих го веднъж в комбинация с другия капак и за пръв път видях температурата да се качва над 90°C на качването към Траянови врата.
Спрях, свалих го и от тогава не съм го слагал.
Ако някой го иска, да пише ЛС.
И ако му се разхожда до Люлин 6, ще му дам да си го монтира пробно и ако му хареса, ще се споразумеем за нещо символично.
Поздрави!
Изключение прави лятото на 2014 г., във времето от когато градушката ми го счупи докато от Кало ми набавиха новия.
Купих си и капака, който се слага на долната решетка (между фаровете за мъгла). Сложих го веднъж в комбинация с другия капак и за пръв път видях температурата да се качва над 90°C на качването към Траянови врата.
Спрях, свалих го и от тогава не съм го слагал.
Ако някой го иска, да пише ЛС.
И ако му се разхожда до Люлин 6, ще му дам да си го монтира пробно и ако му хареса, ще се споразумеем за нещо символично.
Поздрави!
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Зимен дефлектор
И аз го имам и ползвам от 8 години ,слагам го късна есен и го свалям пролетта .Върши си много добре работата.Не е имало проблеми с прегряване с него.
Dieselgate Team member
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Зимен дефлектор
Аз пък много се надявам, да има зима в която колата да загрява трудно. В момента дилемата вече е, да пускам ли климатика зимата или да си отворя прозореца....
Иначе на Москвича имахме такъв дефлектор, вестник Работническо дело, сгънат на два ката. Но той си беше спортен автомобил и перката беше постоянно зацепена.
Иначе на Москвича имахме такъв дефлектор, вестник Работническо дело, сгънат на два ката. Но той си беше спортен автомобил и перката беше постоянно зацепена.
Бееееее.....