Защита на нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- xVanchOx
- Гараж: Skoda Superb III Facelift combi L&K 4x4 2.0 TSI 280p.s.
Защита на нов автомобил
Разпитах за цялостно фолиране на колата и се оказа, че явно със злато я фолират 7-8 хиляди лева едно фолио ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Тема за моята красавица: viewtopic.php?t=5656
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Защита на нов автомобил
Аз си фолирах : Преден капак, броня, лип, фарове. В китът влизаха и колонки, огледала и над челното стъкло, но тъй като имах керамика там, не ги слагах. (бях си боядисал предния капак и бронята и така фолирах+ после пак керамика). Излезе ми с Xpel около 1500лв в Астра Фолио.
Миналата година във Франция като праснах камък на Кол Де Мон Ценис, фолиото запази липа, бронята обаче се пукна самата боя, при махането на фолиото се отдели и боята, където беше ударено мястото. Пребоядисах по каско + фолио по каско и айде.
Определено, ако купувам автомобил и искам да го запазя , ще фолирам: предна броня, колконки, огледала, фарове, предни калници и преден капак. Това е. За другото, лично аз не виждам смисъл при моя начин на експлоатация на возилото.
Дали си струва парите- за мен ДА. Преди бях анти-фен на фолиото, но след 1-2 пребоядисвания на преден капак и предна броня ....и не са ми проблем пребоядисванията, проблем е , че НЯМА КАДЪРНИ МАЙСТОРИ, фолирах и карам и си свиркам.
Миналата година във Франция като праснах камък на Кол Де Мон Ценис, фолиото запази липа, бронята обаче се пукна самата боя, при махането на фолиото се отдели и боята, където беше ударено мястото. Пребоядисах по каско + фолио по каско и айде.
Определено, ако купувам автомобил и искам да го запазя , ще фолирам: предна броня, колконки, огледала, фарове, предни калници и преден капак. Това е. За другото, лично аз не виждам смисъл при моя начин на експлоатация на возилото.
Дали си струва парите- за мен ДА. Преди бях анти-фен на фолиото, но след 1-2 пребоядисвания на преден капак и предна броня ....и не са ми проблем пребоядисванията, проблем е , че НЯМА КАДЪРНИ МАЙСТОРИ, фолирах и карам и си свиркам.

- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Защита на нов автомобил
Това фолио, ако го сложиш на фарове с матрични светлини, няма ли да промени светлинния сноп? Само за фаровете се замислям, но ако някой с такива светлини е слагал, ще се радвам да разбера какво се случва.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
peshodh
- Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4
Защита на нов автомобил
Не.spaldingrs написа: 16.08.2023, 13:47:12 Това фолио, ако го сложиш на фарове с матрични светлини, няма ли да промени светлинния сноп?
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Защита на нов автомобил
Не влияе на матричните фарове, аз съм с такива и фолирани. За питащия колега, при мен са фолирани - преден капак, предна броня, лип спойлер, фарове, халогени, огледала, А колонки, частично предни калници( но съжалявам, че не ги фолирах целите) и около 15 см ивица на тавана, като колата отиде за фолио директно от ЕТ, преди да я изкарам извън града. За нов автомобил е просто задължително да се направи поне това, ако не целия.spaldingrs написа: 16.08.2023, 13:47:12 Това фолио, ако го сложиш на фарове с матрични светлини, няма ли да промени светлинния сноп?
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Защита на нов автомобил
Абе то ясно, че най-добре е фолиране на целия автомобил, ама тук на някой хора им е скъпо 1000 лв за "хомеопатия"(керамика)... Кво остава за 3-8к лв за фолЮ ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.с. сега даа не излезе, че и аз съм масон налЕ
И на мен ми е скъпо цялостното фолиране. При моето каране (не се вра в тия пред мен и карам на възможно най-голяма/разумна дистанция) на реното за 3г и 37k км имах 1 точка на преден капак и да кажем още 5-6 на предна броня, които след технична намеса с коректор не се виждаха, освен ако не ти кажа АЗ къде точно да гледаш 
П.с. сега даа не излезе, че и аз съм масон налЕ
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Защита на нов автомобил
ABBC3_OFFTOPIC
От любопитство - приблизително времево или в метри на колко е дистанцията ?digitalundgrd написа: 16.08.2023, 17:25:43 не се вра в тия пред мен и карам на възможно най-голяма/разумна дистанция
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Защита на нов автомобил
2300 лв ми струваше фолиото за всичко описано в темата. XPEL Ultimate се води най-висок клас фолио с 10 години гаранция, има и по-евтини "китайци".spaldingrs написа: 15.08.2023, 19:29:41 И колко ти излезе това удоволствие? Изглежда доста скъпо това, което си направил. Наистина Бутиково изпълнение.
Цялостно обличане на колата с XPEL Ultimate ще излезе към 8-9 к, което лично за мен е адски много. С по-нисък клас може да се класираш и за около 5 000 лв, като там резултатите от към гаранция, защита и дълготрайност, не знам какви са. Затова и съм дал вариант само за обличане на предницата (която е основната част изложена на щети), с качествени материали, като:
YYakovliev написа: 15.08.2023, 12:12:10 За мен това е най-добрият вариант, като комбинация от към бюджет и какво получаваш като защита.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Защита на нов автомобил
Сега нали съм и в една друга "секта" на собственици на Hyundai i30N. И те са бая "луди" (в добрия смисъл) и пара не жалят за колите си.
От разговорите, които съм водил с тях разбрах, че почти всички са с фолирани предници (броня, капак, фарове, калници). Има едно момче е фолирал цялостно колата. Сега не знам каква марка фолЮ са им слагали, но и там имало "тънкости" как да си миеш колата с пароструйката, така че да не "тръгне" фолиото да се отлепва. И въпреки всичко пак се е случвало на някой детайл да се отлепи и да се набие леко с прах и боклуци, таа ходели да им го "прелепват" гаранционно...Един от собствениците пък констатира, че фолиран детайл е почнал да "пожълтява", но пък друг го контрира че е мазал с вакса съдържаща "карнауба", а това било противопоказно за фолиото....ФИЛМ
Абе като цяло не обичам да карам много "агресивно" в трафика и гледам да бягам, колкото се може повече надалече от всички. Не за друго ами просто на толкова мозъчни инвалиди съм се нагледал как са "возат" ежедневно, че предпочитам да не си доверявам живота на техните (не)умения![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
От разговорите, които съм водил с тях разбрах, че почти всички са с фолирани предници (броня, капак, фарове, калници). Има едно момче е фолирал цялостно колата. Сега не знам каква марка фолЮ са им слагали, но и там имало "тънкости" как да си миеш колата с пароструйката, така че да не "тръгне" фолиото да се отлепва. И въпреки всичко пак се е случвало на някой детайл да се отлепи и да се набие леко с прах и боклуци, таа ходели да им го "прелепват" гаранционно...Един от собствениците пък констатира, че фолиран детайл е почнал да "пожълтява", но пък друг го контрира че е мазал с вакса съдържаща "карнауба", а това било противопоказно за фолиото....ФИЛМ
Най-много камъни се "ядът" при извънградско каране. Тааа гледам "на око" да спазвам разстояние да може ТИР да влезе между мен и предната кола. Ако тръгна да изпреварвам, не "слип-стриймвам" и да се навирам в задната броня. Просто така, както си има ТИР-а разстояние, бия ляв мигач измествам се в лявата лента и изпреварвам по-възможно най-бързия начин (задължително на прав участък с добра видимост напред).ИзтрЪпнал написа: 17.08.2023, 08:16:39ABBC3_OFFTOPICОт любопитство - приблизително времево или в метри на колко е дистанцията ?digitalundgrd написа: 16.08.2023, 17:25:43 не се вра в тия пред мен и карам на възможно най-голяма/разумна дистанция
Абе като цяло не обичам да карам много "агресивно" в трафика и гледам да бягам, колкото се може повече надалече от всички. Не за друго ами просто на толкова мозъчни инвалиди съм се нагледал как са "возат" ежедневно, че предпочитам да не си доверявам живота на техните (не)умения
-
Niksan
Защита на нов автомобил
Препоръка къде да (не) бъде поставена защитата?
За GK Auto Detailing четох положителни отзиви.
Други места?
Къде да не ходим?
Местоположение София +200 км.
Благодаря предварително!
За GK Auto Detailing четох положителни отзиви.
Други места?
Къде да не ходим?
Местоположение София +200 км.
Благодаря предварително!
-
grnka
- Гараж: Skoda Octavia 1.5 TSI MhEV 2023
Защита на нов автомобил
преди много години сложих керамика на чисто новата ми киа тогава. никой не го оценява пичове не си харчете парите
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Защита на нов автомобил
Кой трябва да го оцени?
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Защита на нов автомобил
Явно следващия купувач.
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Защита на нов автомобил
Ето от едно каране около 100 км извън магистрала през зимата:

Камъчета по пътя няма как да няма, но през зимата просто се изхвърлят хиляди кубици от тях. Колкото и да се пази човек и да кара на дистанция, това си е чист песъкоструй. И да, това се случва извънградско основно. По магистралите и в градовете е забранено хвърляне на фракции, само препарати на гранули, които не нанасят такива щети. Въпроса е обаче, защо това не е забранено и по пътища с разрешена скорост на движение 90км/ч. Освен щетите по колите тая гняс се разнася и по градовете от всичките коли...

Камъчета по пътя няма как да няма, но през зимата просто се изхвърлят хиляди кубици от тях. Колкото и да се пази човек и да кара на дистанция, това си е чист песъкоструй. И да, това се случва извънградско основно. По магистралите и в градовете е забранено хвърляне на фракции, само препарати на гранули, които не нанасят такива щети. Въпроса е обаче, защо това не е забранено и по пътища с разрешена скорост на движение 90км/ч. Освен щетите по колите тая гняс се разнася и по градовете от всичките коли...
-
grnka
- Гараж: Skoda Octavia 1.5 TSI MhEV 2023
Защита на нов автомобил
имах предвид как даваш една камара пари и накрая минават годините и едва вземаш нещо повече. Карайте си колите, кефете им се и не си създавайте главоболия. Колата като я изкарваш от витрината губи стойност веднага.