Двигател 1.0 tsi на BRC?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Двигател 1.0 tsi на BRC?
Шкодко не го познавам но да ми кажеш че не познавам собствената си кола и да скачаш на амбразурата като Матросов само и само за да си по-добре вписан в сектата без идея да си имаш какво говориш е тъпотия и вкарва в заблуждение. Аз повече няма да се обаждам ако някой се позаинтересува и почете ще разбере какво казвам. А пък колегата нека сменя като иска. Все пак мога и жокер да дам ако умеете да ползвате търсачката и ви интересува ще намерите описан проблем и обяснение защо. Ако не в този в алтернативния форум.
Последно промяна от silent на 27.09.2023, 15:35:42, променено общо 1 път.
-
silent
Двигател 1.0 tsi на BRC?
ХА ХА ХА
Цитат от омразния алтернативен форум.
Здравейте,колеги!
Става въпрос за рапид 1.0 tsi 95 к.с. 2019 г.
Миналата седмица забелязах,че при загрял двигател ми държи около 1400 оборота,а понякога 1200 и тъй като мира не ми даде веднага отидох в еуратек.Там я закачиха и ми казаха,че тъй като трябва да имам поне 15 л. гориво,а аз имам 14 не можела да направи регенерация на филтъра за твърди частици.Викам чакай какъв филтър за бензин...е оказа се че има такъв филтър и работи на принципа на fap.Бях шах и мат,но ми казсха сложи гориво и я покарай.Ок сложих до горе и понеже знаете обстановката в страната реших да я покарам до най-далечното кпп(за хората от Варна поразходих я до Т-образното по пътя за златните).Това са около 30 км. в двете посоки,но нямаше промяна в оборотите.Вчера пак я карах в Еуратек и ми казаха,че нищо не могат да направят.В това е проблема ,иска регенерация.Като махнат кпп-тата да я поразходя по магистралата и,ако пак не се оправят оборотите пак да отида.
Как мислите възможно ли е да е това проблема и има ли как в градски условия да я накарам да направи тази регенерация?До сега винаги бензин съм карал и въобще не съм наясно с тези филтри за твърди частици.Въобще всякакви мнения и съвети ще са полезни,че много ме дразнят тези обороти а сега не мога да изляза извън града и наистина карам колата само на къси разстояния.
Благодаря Ви предварително и се извинявам за целия ферман,който се получи!
За уточнение колата е без газово...чист бензин.
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Двигател 1.0 tsi на BRC?
Е за това на тъпи въпроси не се отговаря. Що после може да изглеждаш ти тъпо
На мен ми е професионално изкривяване. Без всички данни за "пациента" не поставям диагнози![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
На мен ми е професионално изкривяване. Без всички данни за "пациента" не поставям диагнози
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Двигател 1.0 tsi на BRC?
silent, Ба го - Рапид с GPF??? Е кажи честно.
Посипвам си главЪта с пепел, не ми е хрумвало, че на такава кола, може да има такова нещо.
Отделно, че за първи път чувам някой да има ядове с регенрация на GPF.
Посипвам си главЪта с пепел, не ми е хрумвало, че на такава кола, може да има такова нещо.
Бееееее.....
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Двигател 1.0 tsi на BRC?
Аз само да вмъкна, че се карате заради някой, който откак си е написал проблема/коментара не е влизал във форума, а вие се опитвате да му помогнете.
Филипеско
Последно активен:24.08.2023, 19:56:01
Филипеско
Последно активен:24.08.2023, 19:56:01
-
silent
Двигател 1.0 tsi на BRC?
Принципно няма, но ако условно казано половин година се кара само градско си иска регенерация.На мен ми се е случвало досега веднъж по време на пандемията даже съм писал в същата тема.След първото газене всичко си отиде на място и повече не съм имал проблеми.Цецо75 написа: 27.09.2023, 15:51:13 silent, Ба го - Рапид с GPF??? Е кажи честно.
Посипвам си главЪта с пепел, не ми е хрумвало, че на такава кола, може да има такова нещо.![]()
Колегата вероятно е отскочил до село в неделя да натовари буркани и колата се е оправила от самосебе си и затова не е писал повече.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Двигател 1.0 tsi на BRC?
Има си мануали и там си го пишат хората, да имам и аз същият(или подобен) с GPF, не че някога съм усещал регенерацията, но те са предимно пасивни и чак при много тежки условия трябва активна регенерация като на дизела.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.