Lane Assist - oтзиви
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Lane Assist - oтзиви
Аз не съм си и мислел да го поръчвам, защото на тестовия доста ме издразни. Ама ако наистина на новите модели трябва всеки път да го спираш е голяма тъпотия, сравнима с тази на автоматичното гасене.
Бееееее.....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Lane Assist - oтзиви
Карал съм няколко коли под наем с Lane assist в Германия. Всичките от ВАГ групата - Голф 8, новия Сеат Леон, Ауди А1. Държат се по един и същи начин.
- На магистрала при нормални условия е много полезен и адекватен.
- Два пъти съм карал на ремонтирани участъци на магистрала и там е ужас. Направо се побърква от тесните ленти в комбинация с основната и временна маркировка. Постоянно дърпа волана нанякъде и доста често започва дори да пищи и да показва предупреждения на таблото. Много е изнервящо.
- по тесни извънградски пътища със завои (дори понякога без маркировка) също се активира от време на време и коригира посоката, а това е опасно особено при разминаване с друга кола, защото може да предизвика сблъсък.
- в градки условия няма никакъв смисъл. Жалко е, че при всеки старт трябва да се деактивира.
Веднъж имах неприятна ситуация и с Front assist-а. Както си карах с Ауди А1, без да има никой отпред, изведнъж се появи предупреждението за сблъсък, изпищя и дори наби спирачки за части от секундата. Сега като върна лентата, май валеше сняг.
- На магистрала при нормални условия е много полезен и адекватен.
- Два пъти съм карал на ремонтирани участъци на магистрала и там е ужас. Направо се побърква от тесните ленти в комбинация с основната и временна маркировка. Постоянно дърпа волана нанякъде и доста често започва дори да пищи и да показва предупреждения на таблото. Много е изнервящо.
- по тесни извънградски пътища със завои (дори понякога без маркировка) също се активира от време на време и коригира посоката, а това е опасно особено при разминаване с друга кола, защото може да предизвика сблъсък.
- в градки условия няма никакъв смисъл. Жалко е, че при всеки старт трябва да се деактивира.
Веднъж имах неприятна ситуация и с Front assist-а. Както си карах с Ауди А1, без да има никой отпред, изведнъж се появи предупреждението за сблъсък, изпищя и дори наби спирачки за части от секундата. Сега като върна лентата, май валеше сняг.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Lane Assist - oтзиви
Мога да споделя една случка от събота, ако за това става въпрос, че е включване на фронтасист?
Движех се с около 30 км и изведнъж пред автомобила на около 2-3 метра пробяга котка. Наби сам спирачки с някаква звукова сигнализация и на таблото в червено светна един огромен кръг, като с накладки?
Пробвал съм при паркиране в гаража с поставен стериопор е не се включва и не набива спирачки?
Движех се с около 30 км и изведнъж пред автомобила на около 2-3 метра пробяга котка. Наби сам спирачки с някаква звукова сигнализация и на таблото в червено светна един огромен кръг, като с накладки?
Пробвал съм при паркиране в гаража с поставен стериопор е не се включва и не набива спирачки?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Lane Assist - oтзиви
Няма как да го тестваш със изкуствени препятствия. Мачка си ги без замисляне.
Остава да се надяваш, че ще сработи, когато трябва. Моя досега се е пускал два пъти и все фалшиво. Странни са тия асистенти.
Остава да се надяваш, че ще сработи, когато трябва. Моя досега се е пускал два пъти и все фалшиво. Странни са тия асистенти.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Lane Assist - oтзиви
Фронт асист-а не се е включвал фалшиво при мен а вече има поне 10тина пъти да съм виждал въпросното червено изображение. При рязко спиране пред мен, при преминаване на хора докато маневрирам, при паркиране в гараж/около треви. Работи дори при движение с високи скорости над 100км/ч. Относно този лейн асист, като чета какво пишете за него, започвам да не съжалявам, че си го спестих.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Lane Assist - oтзиви
Когато преди година влязох във форума, в една тема казах какво бих искал в една нова кола и какво не харесвам в новите коли. Не искам start-stop, front assist, lane assist, адаптивен темпомат, side assist. Не искам DSG, не искам remote-шитня, не искам smart-шитня. Тогава някой ми се изсмя и каза, че така като ме слушал, аз съм бил точно за Opel Kadet, а пък той и другите хора искали били да са модерни и си сакали коли с модерни шукарии :) Сега слушам с полуусмивка изказванията в тази тема, виждам колко са надеждни въпросните модерни шукарии и колко "щастливи" са хората от тях.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Lane Assist - oтзиви
При О4 няма как да си со спести човек, защото е включен стандартно дори и в най-ниското ниво на оборудване. Най-вероятно lane assist е задължителен за новите коли както front assist-a.Мичев написа: 31.05.2022, 10:37:23 Относно този лейн асист, като чета какво пишете за него, започвам да не съжалявам, че си го спестих.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Lane Assist - oтзиви
Оня ден задния асистент отърва една Тойотка... ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Предния има логика да го слагат серийно, за да пазят пешеходците. Обаче и на мен това с "задължителния" lane асистент ми иде нанагорно. Сега остава и оня с кафенцето да стане задължителен и ще е пълен кефа.
Предния има логика да го слагат серийно, за да пазят пешеходците. Обаче и на мен това с "задължителния" lane асистент ми иде нанагорно. Сега остава и оня с кафенцето да стане задължителен и ще е пълен кефа.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Lane Assist - oтзиви
Тои асистента за лента си е страхотен, ама си иска хубави пътища с маркировка. Карал съм коли с тази ситема в Германия и Дания и мога да кажа, че си е супер. Аз по-принцип си пускам мигачи когато предприемам маневра и не мие проблем, на колегата все му се опъваше волана и се дразнеше и я изключваше. Той и адаптивния темпомат ме дразнеше от начало, но като му свикнах му се радвам.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Lane Assist - oтзиви
Винаги има някой, който злорадства тихичкоsmoke написа: 31.05.2022, 10:45:47 Сега слушам с полуусмивка изказванията в тази тема, виждам колко са надеждни въпросните модерни шукарии и колко "щастливи" са хората от тях.
Проблема не е в асистентите, а в пътищата и маркировката. Но пък важното е да се чувстваш "щастлив", заради "неволите" на другите

-
Monky
Lane Assist - oтзиви
Докато си обсъждате аз се чудя как работи автопилота на Тесла по нашите пътища особено с неадекватните маркировки или липсата им на някой места.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Lane Assist - oтзиви
Ако паркинг системата работи, фронтасиста не и обратно. Затова и няма как да тестваш фронтасиста при ниска скорост с поставен обект. То и не всички фронтасисти поддържат опцията да виждат пешеходци или колоездачи.. Ако някой има мнофо мерак може да натрупа една купчина кашони, да се засили с 30-40км/ч и после да каже как е било спирането
На ФВ има настройки кога да се пуска индикацията - early, late и нещо между тях, и кога да натиска (и сътоветно колко силно) спирачката, пак soft, hard и нещо по-средата. Светвал ми е 5-6 пъти за 20ккм , предимно в града. Не ми е натискал никога. Всички ми сетинги бяха на hard/late. На магистралата веднъж ни направиха брейк тест на 220, та и тогава се пусна, но пак не ми натисна.
Лейнасиста е екстра за бели държави, каквато ние не сме )
На ФВ има настройки кога да се пуска индикацията - early, late и нещо между тях, и кога да натиска (и сътоветно колко силно) спирачката, пак soft, hard и нещо по-средата. Светвал ми е 5-6 пъти за 20ккм , предимно в града. Не ми е натискал никога. Всички ми сетинги бяха на hard/late. На магистралата веднъж ни направиха брейк тест на 220, та и тогава се пусна, но пак не ми натисна.
Лейнасиста е екстра за бели държави, каквато ние не сме )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Lane Assist - oтзиви
До "ВСИЧКИ" - Със стационарен обект не знам дали може да се тества "Front Assist"-a но мисля, че ако се хвърли на време празен кашон пред Автомобила, би трябвало да сработи..
Последно промяна от tuningmania на 31.05.2022, 15:17:39, променено общо 1 път.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Lane Assist - oтзиви
Гази кашон от бойлер с 30км/ч без замисляне. Kodiaq MY2022peyopetrishki написа: 31.05.2022, 13:45:58 ко някой има мнофо мерак може да натрупа една купчина кашони
Бееееее.....
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Lane Assist - oтзиви
tuningmania, може, може. Пример за такъв обект е гаража, който ползвам. За да сработи front assist, задължително условие е скоростта да е по- висока от 4 км./ч., или май бяха 6 км./ч., не се сещам точно.
А относно темата:
При тестовото шофиране на Карок пробвах доколко е адекватен Lane Assist при различни пътни условия /без магистрала/ и за себе си реших по възможност да го пропусна.
А относно темата:
При тестовото шофиране на Карок пробвах доколко е адекватен Lane Assist при различни пътни условия /без магистрала/ и за себе си реших по възможност да го пропусна.
Последно промяна от blindbard на 31.05.2022, 15:32:49, променено общо 1 път.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656