Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Не знам как е в другите градове, на мен преди да ми предадат колата, седнахме вътре и ми беше обяснено всичко, включително свързан телефона с колата, и това не по мое желание…
Поздрави на Радой, ако чете
Ами при издаването честно казано бързах за да отида до застрахователите за анексите и да сложа зимните гуми защото беше петък.. дилъра ми каза ако има нещо питай, викам си едва ли ще е кой знае каква философия и като изключим въпросния проблем нямам грижи, ама кой да очаква…
Пробвай да ресетнеш системата като задържиш power бутона за 10-20 секунди докато не стане черен. Преди това може да видиш дали телефона ти няма някакви ограничения. Това е за Iphone - CarPlay is disabled in your iPhone, go to 'Settings > Screen Time > Content & Privacy Restrictions > Allowed Apps' and enable both CarPlay and Siri.
@Zhivkov00, разбрах къде е разликата. При мен в менюто System settings между Гласово упавление и Връзка за данни е Wi-Fi (жълтата стрелка е на твоята снимкa)
А по- долу в .gif-a (кликни върху него, за да се раздвижи ) е част от моето меню
Да значи не съм кьорав в крайна сметка
Ще се ходи понеделник, имам лошото предчувствие че заради кризата с чипивете не са сложили изобщо wifi модул (щом изобщо го няма в настройки), но пък от друга страна няма логика хем да го няма, хем да не ме уведомят за този проблем, хем да я има функцията в оборудването… утре като отида до ет ще споделя какво е станало. Благодаря на всички за помощта все пак.
Ами колеги бях при дилъра, за пръв път чуваше за такова нещо. Там имаха демо РС-ка, дошла една седмица преди моята, и при нея също го има този проблем. Пробвахме и другата им демо октавия, произведена малко по-рано, и там всичко беше окей. Предполагаме че от шкода може би заради чиповете са махнали тази функция. Разбрахме се утре да я закачат на една диагностика, да видим има ли нещо за активиране, няма ли, и да изпратят запитване ди шкода. Дилъра каза че не са получавали никаква информация за това да е спряна тази екстра и се чудихме, защото е стандартна от стайл нагоре… като имам повече информация ще споделя.
audiman написа: 28.02.2022, 20:19:40
Здравей, има ли развитие по въпроса?
Да, забравих да пиша. Дилърът предната седмица ми се обади да отида, от шкода били препоръчали нова “процедура”. Час и нещо по-късно вече бяха активирали функцията, казаха че било от кодорането. Доколкото разбрах шкода им били дали някакви нови тестери с които не можели да станат нещата(с някакъв нов софтуер били), но те имали един тестер от старите, който свършил работа. В крайна сметка всичко вече работи, появи се и уай фай менюто.
На мен ми доставиха Octavia IV без wireless smartlink module. Казаха, че поради липса на компоненти вече няма да се монтира, а е обещано да се достави с него.
Сега очаквам проверка от страна на Еуратек. Не мога да разбера дали наистина го няма или е въпрос на прекодиране. Все трябва да е възможно да се добави. Но съм твърдо решен, че си искам модула, а не през 2023г да ръгам кабела.