Дилема Qashqai J11 или Octavia 3
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
И двата са автомат. DSG при Шкода и DCT при нисан.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Ще ти кажа баща ми от Октавия 3 мина на точно такъв Кашкай, единствения минус на Кашкая е смешния багажник, много приятен мотор е 1.3 турбо в комбинация със 7 дсг, по плавно тръгва от дизелово Dsg от октавията, много по безшумна, качеството на материалите е горе долу едно и също, мултимедията на кашкая е слаба за мен, иначе има 4 камери, фул лед фарове светят брутално на дълги автоматично превключват има и ръчен режим, волана е перце, много леко се върти, мясттото отзад е прилично почти колкото октавията, по обезшумен е за мен, ама все пак е бензин и го сравнявам с дизелова. Вече е на 33 700 и разхода значително падна, средно около 7 - 7.5 бензин…. За двама възрастни е идеален, за семейство с деца трудна работа с тоя багажник…

-
istoyanov
Октавията е 1.5 TSI DSG с Full led и икономията и сеетенето са доооооста добри. Нисана си арчи яко! Май бях пуснал статистика от чисто нова (вече на 32000км) и градско под 10 е абсурд, а извънградксо - 7. Обаче багажника ...
Ще е мъка, а и аз съм 1,85 и полудявам от теснотия 
Обаче в Нисана на шоферското място в малко по-широко според мен.
Обаче в Нисана на шоферското място в малко по-широко според мен.
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Нисана не е семеен автомобил,става ако возиш сам себе си или го вземеш като втори за жена ти примерно.Теснотия е
От всеки дефект-ефект
-
maiden
- липсва ми предния парктроник и задната камераistoyanov написа: 07.01.2022, 00:31:47 Тази вечер покарах Октавията и отзивите са следните:
- багажника е идеален
- вози по-приятно - меко поема неравностите, няма силно претракване при неравности, но стои (може би и привидно..) повече на пътя
- кутията е доста по-приятна за каране и усещането е за повече вървене, въпреки че разликата с Кашкай е 10кс по-малко и идентични килограми, но пък 1.5 срещу 1.3...
- обезшумяването ми се стори идентично
- по павета си тракат пластмасите (на 50к е колата) може би дори повече от на Кашкая
- разхода е ясно, че е по-добър
- мултимедията е по-приятна, а CarPlay с 30% по-голям
- музиката е по-добра
- на втори ред седалки има повече място за краката (за децата няма голяма разлика)
- има въздухоотводи отзад, което е плюс особено за отоплението в студено време
- Full led е и фаровете са супер!
Но
- липсва ми предния парктроник и задната камера
- auto hold е доста полезна функция в града, а липсва в Шкодата (с механична ръчна е)
- липсва TPMS като информация за налягането - само сигнализира, ако има проблем
- високата позиция като че ли ми е по-приятна
- имам чувството, че Кашкай е по-широк на предния ред седалки
- sky тавана си има своя плюс (опредлено не е game chnager в много студено или слънчево време)
- на влизане (от неудобната страна) и излизане (натоварен) от подземния гараж опира (много млчалко кората, но ...) Шкодата![]()
Дано послужи и на някой, ако изпадне в подобна ситуация и се чуди ! Аз все още не знам, кое е правилното решение.
ПП: предното стъкло е яко на точки. Така беше и О1 и О2 FL. Явно си е слабо място. Огледалата послръцват като се прибират, а DSG трепери като тръгва от баир и равно. Дори и на ръчен режим трепери колата. Щом и жена ми ме попита - какво става![]()
JORDITO ще ти ги инсталира като от завода за някаква сума пари, примерно 200-500лв максимум, елементарно е
- auto hold е доста полезна функция в града, а липсва в Шкодата (с механична ръчна е)
Кодира се с VCDS, всички O3 имат сензора за наклон заради алармата - безплатно или почти безплатно
- липсва TPMS като информация за налягането - само сигнализира, ако има проблем
На ФЛ се кодира с VCDS - безплатно или почти безплатно; преди FL не знам дали може да се активира на всички
- високата позиция като че ли ми е по-приятна
Грешно впечатление, което е дори опасно и води до по-агресивно и неадекватно шофиране; анти-спорт...
- имам чувството, че Кашкай е по-широк на предния ред седалки
Не е.
-
istoyanov
Шкодата е на оперативен лизинг и в гаранция. Не знам дали VCDS е ок. Тук само се чудят, за какво да се захванат. Иначе съм съгласен, че ако имаш желание има и начини да промениш наличните екстри или липсващите такива.
Благодаря!
Относно стабилноста гледам тези 3 клипа и не мога да си ги обясня... Вероятно по-дългия ход на амортисьора спомага на Кашкая, въпреки че при нормално каране чувството за стабилност е в плюс на Шкодата.
https://youtu.be/ZwORfRdbaNY
https://youtu.be/bdFpJa8fLIA
https://youtu.be/3tD7tXC5IQI
Благодаря!
Относно стабилноста гледам тези 3 клипа и не мога да си ги обясня... Вероятно по-дългия ход на амортисьора спомага на Кашкая, въпреки че при нормално каране чувството за стабилност е в плюс на Шкодата.
https://youtu.be/ZwORfRdbaNY
https://youtu.be/bdFpJa8fLIA
https://youtu.be/3tD7tXC5IQI
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Кое си опитваш да си обясниш, аз като гледам на всеки опит Кашкая излиза с 30 км./ч.? Има драстично намаляване на скоростта в цялата маневра.
-
istoyanov
В S маневрата Шкодите изпускат линията.
Това, че Кашкая излиза с 30 км/ч, но запазва траекторията, не е ли целта на задачата ? Да избегнел препятствието и да излезеш сух от водата?
ПП: за да не стават грешки - Шкода си ми е а сърце!![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Това, че Кашкая излиза с 30 км/ч, но запазва траекторията, не е ли целта на задачата ? Да избегнел препятствието и да излезеш сух от водата?
ПП: за да не стават грешки - Шкода си ми е а сърце!
- Rangel
Друго исках да кажа, ако се опитат и с Кашкая да запазят по-висока скорост дали ще стане това с S-a?
-
Mokrox
Аз тези клипове съм ги гледал със Шкодите.. Гледах ги и сега пак. Едно уточнение - казват, в единия с фейслифта, че колата е с бутилка (метан) и мислят, че част от лошото поведение може да се дължи на това, но не би трябвало да е толкова зле. По-скоро съм изненадан от Нисана и може би по-скоро електронните му системи за стабилност.
Иначе не мисля, че трябва да има прекомерни очаквания от кола с междуосие на голф и дължина на пасат, що се отнася за пътното поведение.
П.П. да ме не разпнете, гледам обективно.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе не мисля, че трябва да има прекомерни очаквания от кола с междуосие на голф и дължина на пасат, що се отнася за пътното поведение.
П.П. да ме не разпнете, гледам обективно.
-
istoyanov
Не мисля, понеже, както вече писах, усещането вътре в колата казва, че няма да стане, но не съм пробвал точно това ...Rangel написа: 15.01.2022, 17:36:10 Друго исках да кажа, ако се опитат и с Кашкая да запазят по-висока скорост дали ще стане това с S-a?
Според мен системите набиват спирачка за да запазят линията спрямо ъгъла на волана. Вероятно е от https://www.nissan-global.com/EN/TECHNO ... ntrol.html
Тъй като карам такъв автомобил - системата е много агресивна, спрямо чисто ESP при Голф 5 (понеже с такава мога да сравня).
Обаче защо на Шкодата не спомагат, че и на 2 поколения ? Разбира се със сигурност фактора гуми е от значение.
Относно бутилката - ако е натоварена това няма ли да е същото ?
-
Mokrox
Сигурно ще е същото. Все пак багажника отива много зад задната ос и си представи като сложиш голяма тежест зад нея какво става с баланса при маневри. Въпроса с бутилката е до колкото знам за метана, че има усилено задно окачване заради тежестта и и не знам това колко влияе на стабилността на колата при резки маневри. Тея тестове се правят на празни коли, не с буркани в тях каквото се сетиш. Сега - за четвъртата генерация на Октавията не знам какъв е случая.
- Rangel
Давам моята за тест, търси се кой да я кара. Не мисля, че Кашкая може да е по-стабилен.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Ма къде е пазителя на форума?
"Японски" дараци мое се препоръчват,а модели на ВАГ, различни от Шкода не може?
Двоен стандарт?
Или какво?
"Японски" дараци мое се препоръчват,а модели на ВАГ, различни от Шкода не може?
Двоен стандарт?
Или какво?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Nissan Qashqai е изненадващо силен в moose test:Rangel написа: 15.01.2022, 19:40:27 Давам моята за тест, търси се кой да я кара. Не мисля, че Кашкая може да е по-стабилен.
https://www.teknikensvarld.se/algtest/
Една от модификациите му - Nissan Qashqai DIG-T 160 Acenta (2019) - бие всички коли (!!!), включително поршета и макларъни, отстъпва само на шампиона Citroën Xantia Activa V6 (1999).