Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Архимандрит Дионисий написа: 16.05.2022, 21:11:17
А някой, знаели кое е по-въздействащо за ангренажния ремък. Годините или километрите.
Точно това се чудих наскоро с моите 73хил. км и 7 години. Може скоро да помисля да го сменя, защото след палене, преди да загрее, се чува лек шум от ремъка. Като загрее пък изчезва. Тъкмо да го комбинирам с водната помпа, че нали това било слабо място на Октавия 3 и да не го мисля кога ще се случи.
Цецо75 написа: 16.05.2022, 21:26:13
Ами незнам, ама съм виждал на 180к и 4 години с оригиналния ремък. 1.9 ПД.
Той на Бомба/дюзата ремъка може и да превърти играта. То няма такъв каиш.
Аз съм пред същата дилема колата е на 80хил.км. и вече 5 години. Няколко пъти питам в ЕураТек кога аджеба се сменя този ремък. Вдигат рамене. Май го давали на 200хил.км. или 5 години . На твоето каране го смени на 8 година.
Понеже знам, че няма по-добро от това което е вложено първоначално в автомобила съм решил да го сменя към 100хил.км демек след около година и половина. Защото след това всичко което се предлага не бих карал повече от 50-60хил.км.
И аз не си представям, как Continental, щото за ремъци си говорим, или INA, за лагери и ролки, специално пренастройват поточната линия за по ниско качество, когато слагат техния бранд на продукта
Така е за съжаление. Или поне нашите вносители това внасят.
А по въпроса за ремъци,мисля че годините на гумата влияят-отслабва здравината(дори и видимо да нямат признаци като напукано и подобни). Мойте гуми на колата са на много малко км.имат грайфер,но се нацепиха като на стар негър петите. Очаквам скоро да се изкривят.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Taratajki написа: 17.05.2022, 08:58:52
ако се внасят ментета с бранд на някоя известна марка.
Не са ментета за съжаление. Известните брандове си плащат да им ги правят на най-различни места, най-вече според количества и цената, която гонят да постигнат.
Цецо75 написа: 17.05.2022, 09:10:08
Известните брандове си плащат да им ги правят на най-различни места,
Това не важи ли и за частите "за вграждане" ? Все пак там са най големите количества и се гонят най добрите цени
И какво като са на различни места, качествен контрол няма ли? Тая българска параноя ще ни затрие
Taratajki, Различно е. При частите за вграждане, си залагат главата. Защото ако стане издънка в серия от 100 тина хиляди, ще плащат дебели неустойки. Отделно, че следващия път ще видят поръчка през крив макарон. А тях основно това ги храни.
Докато продваш на дребно... клиента да се оплаква на арменския поп.
На мойта бабичка препоръката е 90000.
Втори ангренажен комплект сменям на 80000+.
Ми ремъка не е нацепен, зъбите стоят, няма шум в ролка и помпа. На малко над 3 години е последният. Сега,че по едно време сменях водна помпа на 7000км е отделен въпрос. Хепу. Сложих Airtex,и нещата си бяха ок до смяната.
Аз смених на О3 1.6tdi 110коня, оригиналния ангренаж и водната помпа, когато стана на 216 000км (3,5 години). Колата е карана основно извънградско. Ремъкът нямаше следи от износване, водната помпа не беше протекла или блокирала.
Сложих комплект на Continental и оригинална водна помпа. 90 000км съм минал с тях, ще ги сменя на 120 000км, както го дават от Continental.