Като стана въпрос за подгрев, реших да поръчам воланът да е с подгрев и да се управлява оттам DSG-то, което като цяло ползвам основно по наклон или по магистрала, когато искам да не се влачи преди да реши да превключи предавката. Та препоръчвам ако някой тепърва ще конфигурира, да си поръча волан с подгрев - като е студено е чудесно да ти е топъл воланът. Единствено исках да може и да е и спортен с перфорираната кожа, но 2019-та началото като поръчвах и нямаха такава комбинация за съжаление.
офф///
новите волани с двата лъча ми приличат на ухилено човече, на което са му избили зъбите - някак си не ми стои добре, а и тия търкалцата по средата, които все едно висят във вуздуха имам чувството, че от продължителна употреба направо ще паднат - предишната визия по-удобна и "интегрирана" ми изглежда спрямо стила на интериора, който при Карок до момента си е по-скоро класически. Което за мен е голям плюс спрямо новите изгъзици с тъчскрийн навсякъде дето ще починеш докато смениш температурата на климатика, който междувпрочем не се поддържа от гласовите команди поне при мен. И най-важният бутон - за рециркулация на въздуха, който инстинктивно натискам като видя пред мен черен облак от изтърбушен дизеляк, камион за боклук или някакъв път, който смарди на канализация. Уж автоматично трябва да се затваря клапата и да предотвратява замърсеният въздух да навлиза в купето, но нещо май не е баш така.