НОВА Акция '23AX' за дизелови двигатели
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Цецо75, ах тяхната майка..
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Не!tuningmania написа: 04.06.2020, 17:38:03 Няма ли значение в графа "Собственик" на регистрационния талон какво пише?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Принципно и правилно е преди флаш с РЕВО или Прочее, мотора и китията да са с последната заводска версия на софтовете.
Адаша от Д Брос днес е флашвал една Шкода и е налял първо последна версия на ОЕМ софта.
Адаша от Д Брос днес е флашвал една Шкода и е налял първо последна версия на ОЕМ софта.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
E,не винаги.Аз по често наливам по стария оригинален софт с който е излязла колата и върху него работя. Едно че няма да е дизелгейтски и второ,програмата не винаги го разпознава като не е този с който от завода е излязла.Цецонол написа: 04.06.2020, 21:18:17 или Прочее, мотора и китията да са с последната заводска версия на софтовете.
За Рево съм съгласен
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Сложи си една ключалка на OBD буксата и си готов. Помага и срещу кражбаmischoka написа: 04.06.2020, 19:29:09 Мен затова ме е страх да си закарам голфчето в Фолксваген, че в Германия вече ги правят тия ъпдейти без да казват.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
kalata, Ще те накарат да свалиш ключалката, нали трябва да изчетат диагностичните параметри, да нулират броячите за профилактики и т.н.
Няма да се учудя, ако в Германия е незаконно и да имаш такава ключалка или да ти пада гаранцията. Тия са шашави.
Общо взето с влизането в сервиза, колата се закача към компютъра. Връзва се със сървъра и проверява какво се нуждае от ъпдейт, по кой модул има сервизни акции, какво има за профилактика и т.н. Тия в сервиза само гледат какво се показва на екрана и изпълняват. Това е условие за да ти важи гаранцията. Тука са по ларж, макар, че пак се пробват да те подхлъзнат.
Няма да се учудя, ако в Германия е незаконно и да имаш такава ключалка или да ти пада гаранцията. Тия са шашави.
Общо взето с влизането в сервиза, колата се закача към компютъра. Връзва се със сървъра и проверява какво се нуждае от ъпдейт, по кой модул има сервизни акции, какво има за профилактика и т.н. Тия в сервиза само гледат какво се показва на екрана и изпълняват. Това е условие за да ти важи гаранцията. Тука са по ларж, макар, че пак се пробват да те подхлъзнат.
Бееееее.....
-
5rovaliev
- Гараж: Skoda Octavia III 2017 1.6 TDI 110PS
Колеги, днес отново ми се наложи да ходя до ЕТ защото ми светна check engine лампата оказа се, че някаква електрическа водна помпа е здала багажа и ми я смениха...
Приемчика отново ме уговаряше да ми ъпдейтнат софтуера и аз взех, че се навих!
Първи впечатления от поведението на автомобила са, че не забелязвам никаква разлика с работата на двигателя даже, ми се струва, че работи по-добре, но това може би е психическа заблуда. Не съм пробвал колата извън града, но ако забележа нещо ще ви държа в течение. За сега ми се струва, че си заслужава да се ъпдейтне защото в акцията пише, че удължава живота на DPF филтъра.
Приемчика отново ме уговаряше да ми ъпдейтнат софтуера и аз взех, че се навих!
Първи впечатления от поведението на автомобила са, че не забелязвам никаква разлика с работата на двигателя даже, ми се струва, че работи по-добре, но това може би е психическа заблуда. Не съм пробвал колата извън града, но ако забележа нещо ще ви държа в течение. За сега ми се струва, че си заслужава да се ъпдейтне защото в акцията пише, че удължава живота на DPF филтъра.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
5rovaliev, Много ми е любопитно ,колега(ако имаш наблюдения преди това),дали сега ДПФ-а ти ще регенерира по-рядко или по-често от преди?Ако имаш такива ,очаквам да споделиш впечатления занапред 
Dieselgate Team member
-
Sec8200
моята влизаше за обслужване и не са ми предлагали ъпдейт
отделно VAG DPF ми показва инфо на ECU е не е пипано мисля...
колегата да даде инфо за какво е ъпдейта и как се държи дпф-а, моля..
отделно VAG DPF ми показва инфо на ECU е не е пипано мисля...
колегата да даде инфо за какво е ъпдейта и как се държи дпф-а, моля..
-
5rovaliev
@Sec8200, може би твоята кола не е засегната от тази акция. Само за определени партиди двигатели важи.
Ще мога да дам обратна връзка след 1-2к километра.
Ще мога да дам обратна връзка след 1-2к километра.
-
Sec8200
5rovaliev, благодаря, ще следя темата
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сега лятото,нищо няма да разберете.
GUNTER SERVICE

-
5rovaliev
В какъв смисъл?
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
днес оставих моята каляска (О3 FL 2.0 TDI) за първа смяна на масло в ЕТ Пловдив. казаха ми, че има сервизна акция 23се за някакъв горивопровод - ако е повреден, ще го сменят. изрично питах ще променят ли нещо по софта и получих категоричен отговор "не".
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
На мен ми трябва “акция” за пустите регенерации- на всеки 200 км ги прави мамка му.Просто са се оляли откъм екология.