Octavia vRS 4x4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от bega4kata »

Добре дошъл при нас.
Зеления цвят е интересен.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от TheSaint »

ако ще е зелена направо взимам GOLF R с 3 врати , жена ми няма да се качи в зелена кола
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Octavia vRS 4x4

Мнение от PRO »

Всичките цветове са брутални. Аз бих се спрял на следните 3 металика: сиво Quartz, Бяло Moon, Син Race.
Изображение
TSI Team
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Octavia vRS 4x4

Мнение от Sawyer »

Svetilio написа:синьото е "различен" цвят, не се среща масово - моля за мнения от собственици на O2 относо "цапане" и поддръжка
Здравей! Преди всичко, поздравления за избора и леко чакане.:)

За синьото - не съм убеден, че не се среща масово. Дори бих казал, че не само че всяка втора RS-ка е синя, ами започнаха да го слагат и на не толкова бързите Шкоди.

От личен опит (моята О2 RS беше синя) ще кажа, че цветът е много сполучлив (макар и малко крещящ), "носи" порядъчно добре на мръсотия и прах (не е като черното или бялото), но на моменти лятно време като я напечеше хубаво слънцето просто ми е идвало да ревна - не съм виждал друга кола, на която да й личат по толкова отчетлив начин не само чуквания и одрасквания по боята, ами дори вече уж измити петна от смачкани насекоми. Миех я в автомивка, където хората се стараеха безкрайно много заради мен, и въпреки това след по-внимателно вглеждане на слънце или пък на лампите в някой паркинг на мол ми се е приисквало да я вкарам за цялостно пребоядисване - имаше паяжини (особено по капака и тавана) и си личаха ужасно.

Вече не толкова ефектен заради голямата бройка сини коли и абсолютно нетърпящ каквито и да било поражения по боята цвят.

Надявам се да съм бил полезен.:)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Octavia vRS 4x4

Мнение от BlackPearl »

Здравей колега Svetilio,
Първо искам да те приветствам с ДОБРЕ ДОШЪЛ във форума.
Надявам се, по-точно съм сигурен, че ще намериш много маниаци и фенове по отношение на марката Шкода.
На второ място:
ПОЗДРАВЛЕНИЯ за колата. Отличен избор. Цветът ...това е въпрос на вкус и личен избор.
Съгласявам се с теб за няколко неща: за цветовете си напълно прав.
Моята е черна, и благодарение на това, че сам си я мия (полирам, детайлинг спрей и прочие) си пазя боята. Иначе след два дни (даже са много) вече е прашна.
Но пък, черното си е черно. С панорама или без, бруталия си е, агресивна.
Също така, съгласявам се и за джантите, много добре и ходят на октавията.
На мен лично ми харесват няколко модела от Ауди:
Това са джантите от РС6цата . Новите, а старите , пасват идеално на МК2.
Изображение
Старите:
Изображение
П.С: А още по старите...на МК1 [smilie=pardon.gif]

Иначе, джантите които си показал , мисля (мое мнение), че са само за С3ката, има ги и в черно. Много ми харесват и на мен.
Изображение

Още веднъж, ДОБРЕ ДОШЪЛ и леко чакане ти пожелавам на прекрасната нова бъдеща придобивка.
А защо не, да почнеш и кутийки да си събираш за нея преди да е пристигнала [smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Octavia vRS 4x4

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Честито с нетърпение ще чакаме да я видим на живо.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от La Furia Roja »

Svetilio написа:бе конфигурирана с 19" но макс позволена джанта от завода - 18" - Gemini антрацит,

Това не го разбрах. Поръчал си я с 19ки на конфигуратора,а после 18ки максимум от завода??????????????????
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от TheSaint »

19'=несъвместима екстра за съжаление , очаквах го защото по чуждите конфигуратори където има 4х4 rs не може да се слага по голяма от 18' .
..та това ще се проверява - мога ли да пъхна 19" от S3 ...a gemini-то да си остане за зимата /след като се износи първия летен комплект/
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Octavia vRS 4x4

Мнение от The Hooligan »

Честито колега и добре дошъл! Избрал си страхотен автомобил, поздравления!

браво
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от bega4kata »

Ще може с 19 ки,няма причина да не станат.
Това е може би,заради динамиката.Да не се спъва допълнително, защото ще и е тежко с това 4x4 на 184 коня и без това.
То каква рс-ка е това...смешна работа...като ще се казва така и ще е 4х4 ,да и бяха сложили 240 коня тди- то.
Карах Скаута 4х4 184....слаба работа,но за Скаут модел е ок,но за гръмкото VRS някак не му ходи тази динамика.
Уж рс,пък най обикновено бмв320 ,мб250, ауди или1.8tsi, или A6 3.0tdi , Октавия 1.8 tsi,ще те изпреварят и мн.други стандартни средностатистически коли.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Octavia vRS 4x4

Мнение от tsonko »

Добре дошъл и от мен! Много добър избор си направил. Аз от всички коли, които съм имал по непретенциозен цвят от сивото не съм виждал - нито холограми, нито дребни драскотини, малки точки и прах - най-малко се виждат. Въпрос на личен вкус и предпочитания
bega4kata написа:........и мн.други стандартни средностатистически коли.
представяш ли си какъв срам ще е за ВРС да припадне от 1,4тси или пък от някой Фиестичка с 1,0 екобуст [smilie=pardon.gif]
П.п - иначе на мен това ми е любимата джанта (и колата си я бива даже)
Http://i55.servimg.com/u/f55/11/45/19/44/img_7011.jpg
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Octavia vRS 4x4

Мнение от nzlatev »

Поздравления за избора!
Още един колега с TDI и DSG :)
Не ги слушай колегите с TSI , малцина от тях ползват колата ежедневно, защото разхода им не позволява :) Семейната кола трябва да си е TDI, няма да се дърпаш с децата на задната седалка я !!!
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от La Furia Roja »

Те по конфигураторите на Великобритания и Германия, 19ки въобще няма.
В Чешката Шкода също са ги махнали отново 19ките. Имаше Антрацит за 220 и Черен за 230. Сега Антрацитът също е изчезнал.

Само в Българската има Екстрийм Антрацит в конфигуратора.
Едва ли 4х4 то е проблема. Просто пак ги прибраха за да могат да продават РС230.
В смисъл който иска 19ки 230 да взема.
В СуперШкода пък ги има сега за 1000Евро,а до преди месец бяха 1300Евро.

Ти добре си го решил с Джеминито за зимни, а после 19ки за Летните на по-късен етап.
Не е лоша тази джанта,която си харесал. Индивидуалност ще Ти предаде.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от bega4kata »

nzlatev написа:Поздравления за избора!
Още един колега с TDI и DSG :)
Не ги слушай колегите с TSI , малцина от тях ползват колата ежедневно, защото разхода им не позволява :) Семейната кола трябва да си е TDI, няма да се дърпаш с децата на задната седалка я !!!
Златев,прав си.Ама да не се казва рс.Да я кръстят гт или подобно..къв рс е от 100 до 200 като ги прави за 30 секунди.Той твоя Суперб е по бърз (дори заводски).Нали видя с на Шурето на Междене.А на Шурето е по-бъза от 4х4 то.
Трябваше 240 коня мотора да сложат,за да компенсират загубите в трансмисията и малко по-високото тегло.
Както и да е.
Аз ако ще си поръчвам дизел,ще е 2.0tdi най-вис.ниво или лк и приключвам мача.Красота и динамика.
Къв рс дизел,кви 5 лв.
Да променя поръчката с бензин,или поне да не е 4х4.
Много го мори това дизелче 4х4- то.Това не е трилитров шестак да го товариш с железа и да върви въпреки това.
Наще Шкоди са прахосмукачки.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от TheSaint »

Колата ще се ползва като ежедневка,по снежни ,кални,наводнени и прашни Български пътища...където всички караме...затова искам 4x4 ,защото с багаж и 5 човека допълнителните железа могат да се окажат много важни в рискова ситуация. Нормалните октавии и скаут не ми харесват,харесвам салона и визията на vrs,ако исках бегачка ,то друг vag с 3 врати,бензин,ръчка че е избора. Смятам че избрания автомобил е достатъчно мощен за да се придвижва "прилично" бързо, сигурно и комфортно .
Отчел съм 100 допълнителни кг,както и теглото на доп поръчани екстри ...бензин 4x4 няма,няма и дилема....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”