Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Octavia 3 RS Stage3 Бялата стрела

Мнение от BlackPearl »

Ама ние не сме на рали и не караме на писта! Добре е , да го има и това уточнение! [smilie=pleasantry.gif]
То и Леон Купра МК1 излиза с 312ки с БРЕМБОТА бутални. Ама дисковете и нормални. Рено Меган РС (забравих колко са му дисковете - май 330) и то с ОЕМ дискове за по 300лева и 4 бутално Брембо.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Octavia 3 RS Stage3 Бялата стрела

Мнение от La Furia Roja »

bega4kata написа:Красиво стои
Напълно съм съгласен, но задължително трябват и задни дискове.

Така ще е още по-смешно от сегашната заводска излагация.
Завдоската излагация са две срамотиите. Малки и невентилирани задни дискчета.
С тоя Джапан Спорт отпред Три срамотии ще станат.
- хем задните ще са малки
- хем невентилирани
- хем дизайнът им ще простее

Вярно ,че задната спирачна система от Купрата струва дооста пари, но поне можеш да сложиш джапан спорт 272мм отзад вентилирани

Така от трите срамотии ще остане една.............малкия размер.
werz написа:Постът на Самуил по-горе много ми харесва.Реално погледнато се усеща едно рязко усещане за мерене на пишки,за съревноваване и говорене зад гърба на другите.Аз също съм се изпускал със глупави отбелязвания и злобни определения(за което съжалявам),но много мразя подобни цигании затова се отдръпнах от всякакви рейсърски сбирки и срещи и си лая само във форума.Отношението към хората е най-важно и в спора се ражда истината,но идеята е всички да си помагаме и да сме приятели,да си спорим и си лаем за забавление,без злоба и тъпо съперничество.
Относно 3,8кг-при 6000 оборота са 4 коня в повече и колата ще спира по-добре.Всички сериозни коли са с компонентни дискове-има поне 1000 предимства.Относно Алегритата -това е джанта която е в топ3 в класа си,а относно цената-над нея са кованите и може да проверите колко струват.Така че,сравнения с Но нейм английски джанти са леко неуместни
Много си прав за всичко. Така е. Напълно те подкрепям.
Само едно уточнение.......за Легерата идеше реч , а не за Алегеритата.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от bega4kata »

Задните дискове,наистина са смешно малки,особено в 19 ка.Ама как да сложа нещо по тежко бе [smilie=dash1.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от bega4kata »

Това са дискове от ГТИ клубспорт S.
Интересни са като конструкция, ползват ги гледам за ъбгрейд наGolf R, gti, Ок3 рс.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

bega4kata написа:Задните дискове,наистина са смешно малки,особено в 19 ка.Ама как да сложа нещо по тежко бе
Повредил си се с това лекото.
Колата станала брутално мощна ти се чудиш.
Ние търсим баланс между коне и визия.
Жалка е с тези задни дискчета. Простеят и въобще не се връзват на всичко останало. Махни и седалките тогава и си готов. Корите гледам махат на Октавиите в Про Къп , подкалниците махат..............ами махай.

Тия къде са на снимката само предни ли са или на втората снимка са задни?
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от BlackPearl »

Само предни са.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от BlackPearl »

Сега намерих заводски данни:
10.7 са точно на диск.
На Клубспорт С са 9.8кг.
Изображение
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от Performance99 »

А да не говорим за 8.900 кг
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

BlackPearl написа:Сега намерих заводски данни:
10.7 са точно на диск.
На Клубспорт С са 9.8кг.
Евала за данните.

На мен пък ето какво ми отговориха от Тарокс за предни 340/30 и задни 310/22
Това са монокомпоненти, а не тези за които Дидо и Самуил писаха.
Front disc 9218 21.5kg/pair
Rear disc 0275 14.0kg/pair

1.Клубспорта излиза , че е най-лек. ОЕМски тунинг е [smilie=sarcastic.gif] Най-доброто ми се струва. Недостатъкът е че задният диск ще си остане без дупки.

2.Тарокс са много красиви дискове. И трите модела. Като килограми са като заводските излиза .Можеш да направиш комплект предни и задни, но аз имам голям страх от не ОЕМски дискове. Брал съм много ядове с тресящи волани и въобще ужас изпитвам. По-гадно е тресенето от крива джанта или гума или дебалансирана джанта. [smilie=ireful1.gif]

3.Ще го мислим. Моите предни дискове били на свършване каза преди 3 седмици Бат Васка и с края на накладките ще се сменя всичко.
Спирачки и Гуми винаги трябва да са перфектни.
Тези два компонента са номер едно по важност за всяка кола.
@bega4kata каза:
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от werz »

Всеки вид диск си има предимства,но главната идея е да понесе товара на накладките.Ако се кара с накладки ,които не скърцат ате Пауър диск и паур пад са най доброто за парите си.
https://www.at-rs.de/bremsen_beratung-nach-mass.html
Ако идеята е да се спира сериозно ви трябват чик чирик накладки-феродо е най-добрата достъпна марка и задължително с висок клас дискове ненадупчени.Брат ми кара с ДБА и Ferodo Racing и е доволен,че не скърцат адски много и на студено спират.Колкото по чик чирик накладки толкова повече време за сгряване -буквално нямате спирачки.Порше дискове,накладки и апарати са много евтин вариант и са изключително добри, но искат много преправяне.Мерцедес 330мм с 4 бутален апарат е пак адски евтин и спиращ вариант,6 бутален с 360 спира брутално.Само дискове без накладки или със стандартни накладки нямат разлика във спирането,а само накладки без дискове ако са агресивни ги унищожават за секунди.А пък агресивни дискове с агресивни накладки карат 30000км макс.
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от werz »

Давам и следния пример-купувате си първите Феродо Рейсинг
https://www.awesomegti.com/shop-by-car/ ... a-vrs-mk3/
Гледате по таблицата горе пасва със всички Тарокси.Четете им данните 0,42 коефициент -това е много малко за рейснакладка, но много за стандартни,които са около 0,3.Тоест ще спира яко,но в диапазона 20-500градуса-тоест зимата трябва да подгреете диска до 20градуса.После се слагат стоманени маркучи Гоодрич са най-известната фирма и задължително се сменя спирачна течност-аз препоръчвам Ате 200.И има разлика,но и повече музика
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от TSI-LK »

Пичове, я ме светнете; ако се навия да подменя задните дискове с по - големи, то какво ще ми трябва?
Същите апарати ли се ползват?
Други супорти?

Кое от какво да се търси?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от BlackPearl »

Ат Купра 300.
Апарати,курорти. Прави се и на стругар от 10ка преход към 12ка. Че нашите са с 10резба ,а Купрата са 12ка. Към 1.6-1.8 излизат от Купра нещата.
В темата съм писал
viewtopic.php?f=47&t=102&start=190
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от skodko »

По-добре предните смени от бензинова рс-ка. На дизелите са 312мм диск, бензина с 340. СЛед това мисли за задни.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Ъпгрейд Спирачки 2и3 рс

Мнение от Performance99 »

По-добре да смени с по-добри надеждни, сегашните си дискове от колкото да минава на по-голям размер, с парите за по-големи ОЕМ размери ще се сдобие с уникални дискове ;)
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”