Разход на масло. Картерна вентилация.

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Mahorec

Шкода Новак

Мнение от Mahorec »

Днес поразгорещих малко обстановката. Понеже ме домързя да търкам тази гняс в колектора, реших леко спортно да го позапаля [smilie=pleasantry.gif]
Което се оказа много ефективен и лесен начин. Дори отвънка не съм го търкал много и леко опушен го монтирах обратно на колата, вътре не остана нищо.... Всичко изгоря.... 3 пъти го палех с бензин и изтръскване след всеки път. После изплакване с меглио, после пак изплакване с бензин и готово. Всичко това с демонтаж и монтаж за 4 часа без да бързам. Единствено гумената подложка на която ляга кората на двигателя я забравих забучена на колектора и изгоря безславно(вижда се на снимката) но не е драма :)
Портовете на главата ги минах с шабър, докато една прахосмукачка смуче всичко, което се отделя, но нямам снимки.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

така се прави, точно. Сега ще диша свободно...
Бееееее.....
Mahorec

Шкода Новак

Мнение от Mahorec »

Имам един досаден проблем от доста време, който се подобри след почистването. Нов дебитомер ми даваше ниски стойности във високи обороти, в ниските е перфектен. Същия този дебитомер работи перфектно на друга кола. Пробвах и с този от другата кола и пак същата работа. След почистването има подобрение от 40 до 85 единици, което никак не е малко. Този уикенд ще свалям капака на клапаните и ще зяпам вала и повдигачите, може там да е заека, щом отвън вече го няма.. :)
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Съмнява ме че просто дебитомера не ти е точния
Mahorec

Шкода Новак

Мнение от Mahorec »

Дебитомера е Пиербург с малката букса и е в пъти по - скъп от бошовия, така, че няма вариант да купувам друг, при положение, че този си работи перфектно(тестван на друга кола) по - скоро, ако се наложи бих се възползвал от премахването му.
Ето и лог с изчистен колектор. На 3 канала лагва малко, като цяло 8-ми е излишен, но каквото такова е.
Изображение
Ето и с мръсен колектор СЪС рейспайп. То и времето на лога си казва думата, 2-3 секунди по - кратък с чист колектор, а са правени наедна и съща скорост(4-та) и едно и също място. И горе долу на едни и същи обороти съм тръгвал. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”