Обезшумяване!!!

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Обезшумяване!!!

Мнение от Bobeca »

Точно така се прави, бравo! Хубаво е, че има място за повече изолация. При мен на места нямаше място дори и за един слой битум.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Обезшумяване!!!

Мнение от skodko »

Като по учебник, браво!
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Обезшумяване!!!

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Браво за ентусиазма. Колкото повече гледам каква е изработката на новите Шкоди и от какви малки и не толкова скъпи неща са си спестили. Започвам да се чудя, къде е разликата в парите примерно с едно Рено, Дачия, Форд и д-р., които са сравнително по-евтини и по нищо не се различават като изпълнение от любимата ни марка.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Обезшумяване!!!

Мнение от bega4kata »

Добре са бе Митак.
Сложили са където е необходимо.
Това нашето е вече престараване и със спорен ефект ;)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Обезшумяване!!!

Мнение от TSI-LK »

Повярвай ми, че ефекта не е спорен, а много осезаем.
Напролет живот и здраве ще правя процедурата и във вратите.

От многократните ми такива опити мога да ти споделя, че като обезшумяване и подобряване на качеството на звука ефекта е умопомрачетелен.
Стига да се прави с качествени материали и от някой, който знае какво да се случи.

Ееее, не до толкова добрите уплътнения на вратите не могат да се избегнат с това, но наистина си струва ;)
Naiko

Шкода Новак

Обезшумяване!!!

Мнение от Naiko »

http://www.isoline.bg/продукти/изолация-за-автомобили/ нека разискаме точно тази от сайтът който колега беше слагал да опише разликите и да замери с приложение и смартфон дб лите .
Naiko

Шкода Новак

Обезшумяване!!!

Мнение от Naiko »

Също така къде се използва битумната лента и за какво точно , както и колко квадрата отиват за цялата кола с таван и врати за комби ... 10 квадрата биха ли ми стигнали .
Naiko

Шкода Новак

Обезшумяване!!!

Мнение от Naiko »

Също така къде се използва битумната лента и за какво точно , както и колко квадрата отиват за цялата кола с таван и врати за комби ... 10 квадрата биха ли ми стигнали .
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Обезшумяване!!!

Мнение от dimibo »

Naiko написа:Също така къде се използва битумната лента и за какво точно , както и колко квадрата отиват за цялата кола с таван и врати за комби ... 10 квадрата биха ли ми стигнали .
Най-проста калкулация:
колата да я приемем за правоъгълник - 1.8х4.5 = 8.1 км/м
Добавяш за вратите (1х2.2)х2 = 4.4 кв/м
изваждаш предния капак, предполагам него няма да изолираш.
прибавяш допълнително кв/м за тавана.
слагаш едни 5-10% фира.
Тотал +/- 12-14 кв/м би трябвало да ти стигнат.
Може ако ще изолираш вратите двойно, т.е. вътрешната част, освен външната, значи още малко кв/м
Günter Stg 1
Naiko

Шкода Новак

Обезшумяване!!!

Мнение от Naiko »

И по мой сметки така излезе но не бях сигурен , това го потвърдихме . За какво се използва битумната лента и къде точно се лепи ?
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Обезшумяване!!!

Мнение от Bobeca »

Имайте предвид, че на изолайн е евтина битумната защото е лека. Аз поради тази причина предпочетох Silent Coat. Не е случайна разликата в цената. Не я гледайте изолайна, че е 6/10 mm - това само пречи при монтажа. По-добре Silent coat 4 mm - по спомен беше почти колкото 10 mm изолайн kg/m2. А дори и с 4 mm може да имате трудности с монтажа на кори и тн. Аз я бях взел от TME (https://www.tme.eu/bg/katalog/#search=Silent coat&cleanParameters=1) преди време и дори и с доставката излизаше доста по-евтино отколкото от тук. Сега не ми се смята, но като гледам пак е така. Като ще разкоствате цялата кола, то поне правете нещата както трябва. За порестата отгоре може и от изолайн. Там вече не знам колко има разлики между различните производители.
Сложи си и резерва като поръчваш. Направи и задната врата на комбито - също има ефект. Шкодко беше писал и също по спейсърите на говорителите да се сложи. Вратите ги смятай външна и вътрешна ламарина, като външната аз поне не успях цялата да я облепя. Аз сложих и по корите на вратите, но не знам колко ефект има там - при мен пластмасата продължава да си дрънчи, но може би е трябвало малко повече да сложа. Вземете си и резервни щипки за вратите.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Обезшумяване!!!

Мнение от kalata »

Още един съвет - като разглобявате вратите използвайте случая и свършете още две неща: 1. смажете всички механизми на стъклоповдигачите, бравите, изобщо всичко, което се движи/плъзга. 2. почистете долния ръб на вратите - с времето се събира прах и кал и някой ден може да започне да корозира отвътре. Може да напръскате допълнително със спрей за защита на кухи пространства.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Обезшумяване!!!

Мнение от TSI-LK »

@kalata, много добра вметка.
преди началото на подобен процес винаги подготвям повърхностите от вътре.
След изолацията имам един препарат точно за консервиране на вътрешни повърхности.
Ще му направя снимка да го видите.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Обезшумяване!!!

Мнение от kalata »

Изображение
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Обезшумяване!!!

Мнение от zzankov »

Скърцат ми и четирите врати в уплътненията.
Пробвах да ги прибера навътре от насрещника,но ефект няма. Преди две години бях облепил вратите там където лягат на уплътненията с бандажна лента, ефект нулев.
Мнения и препоръки?
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”