Въпрос за фаровете Шкода Супърб 2007г.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Е как от тампон на мотора ще ти трепти фар?!? То ако затрепти от тампон на мотора то трябва да имаш вибрации в колата като на масажорен стол.
Günter Stg 1
Ванко_СуперБи

Шкода Новак

Мнение от Ванко_СуперБи »

Сега я огледахме с един колега- трепти само десния фар.Размърдахме го, но е здраво закрепен, въпреки това има големи вибрации и тресе.Вероятно, не е монтиран както трябва или е от лупата вътре.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Ванко_СуперБи, - При мен на "Octavia"-та видимо трепери десният фар, защото крушката си заминава ("Xenon" някакъв). Самата крушка премигва и изглежда, все едно, че трепери..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Ванко_СуперБи

Шкода Новак

Здравейте!
Фарът продължава да трепери, някой път, като загася колата и изключа светлините от копчето, като отворя вратата да излизам от колата пищи все едно съм забравил да изключа светлините.Излизам и гледам същият фар му светят габаритите.Паля колата, включвам и изключвам светлините, гася колата и спира да свети, не пищи.Друг път влизам в колата и паля, включвам светлините и колата писка...на борда изписва, че е изгоряла крушка.Гася колата, паля, включвам пак светлините и всичко си светва нормално.Някой има ли идея, какво да правя? Искам също така да питам ако полирам лупите и фара отвътре може ли да се повредят лупите и после уплътнението има ли опасност да пропуска? Сменя ли се това уплътнение на фаровете, когато се разглобява фара?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Това с "полирането" го възложи на професионалист. На колко километра ти е колата? За дневни светлини късите светлини ли използваш? Слагам полиране в кавички, защото не е истинско полиране. В повечето случаи с времето рефлектора се зацапва, опушва или обгаря направо. Необходимо е професионално разглобяване, най-вероятно подмяна на рефлектора с нов, внимателно почистване на лупата и обратно сглобяване.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Ванко_СуперБи

Шкода Новак

За полирането гледам в нета, че ги полират...няма да ги полирам аз, ще търся най-добрите!За дневни ползвам късите, но номерата, които ми прави десния фар вероятно е някаква връзка, а това с трептенето ще е нещо отвътре във фара...може би нещо с лупата, за да трепери така.
Някой знае ли специалисти по фаровете? Искам да полирам лупите за да вдигна малко осветеността, иначе си светят супер. Ксенона ми е на 1г. помня, че 136лв ми беше едната крушка на Осрам...аз ги смених и двете за късите светлини.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”