Интересни новини с наточени коли
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Ланчия делта интеграле веднъж даваха в едно предаване, че се чупела още на първите километри като излезе от завода
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Интегралето има склонност да чупи кутии, иначе мотора е чук!
(а и мотора ако се счупи, мотори от Либри бол...ама кутията ако се счупи.......
)
(а и мотора ако се счупи, мотори от Либри бол...ама кутията ако се счупи.......
)
- tsonko
- tsonko
Не е зле Октавията като се сложи турбинка от Голф Р, въпреки, че за неговото купе е по подходящо, заради 4х4, резултата е доста добър - 100 до 200км/ч за около 9сек!!!
http://www.pistonheads.com/news/ph-driv ... iven/33742
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Галерия с невероятни екземпляри на Шкода.
http://www.auto.cz/vyzkouseli-jsme-kupe ... oto?foto=0
http://www.auto.cz/vyzkouseli-jsme-kupe ... oto?foto=0
TSI Team
-
mandata
Може ли някой компетентен по въпроса да изкаже мнение колко ще изкара тунингован мотор на Шкода, когато мощтността му се вдигне двойно?tsonko написа:Не е зле Октавията като се сложи турбинка от Голф Р, въпреки, че за неговото купе е по подходящо, заради 4х4, резултата е доста добър - 100 до 200км/ч за около 9сек!!!
Аз не съм много запознат и ме притеснява дали така "наточен" двигател има дълъг ресурс. Буталата, коляновия вал, блока и главата ще издържат ли 100- 200 хил. км. на повишената компресия?
- vermeer
... и един мармот завива шоколада във станиол.mandata написа:Може ли някой компетентен по въпроса да изкаже мнение колко ще изкара тунингован мотор на Шкода, когато мощтността му се вдигне двойно?tsonko написа:Не е зле Октавията като се сложи турбинка от Голф Р, въпреки, че за неговото купе е по подходящо, заради 4х4, резултата е доста добър - 100 до 200км/ч за около 9сек!!!
Аз не съм много запознат и ме притеснява дали така "наточен" двигател има дълъг ресурс. Буталата, коляновия вал, блока и главата ще издържат ли 100- 200 хил. км. на повишената компресия?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Когато на 1 мотор, който е произведен да паботи на МНООГО БЕДНА СМЕС-15 на пълна газ,и му вдигаш сместа, той вдига много коне,без да му се намалява ресурса.Даже му става по-готино-увеличава се.
Естествено ако се вдигне и налягането на турбото,то е по натоварено,ама безплатен обяд няма.
Компресията не се променя,и не караш винаги на пълно натоварване.
Сменяш масло на 5000 км.и нямаш грижи.Ама не с5-30
Естествено ако се вдигне и налягането на турбото,то е по натоварено,ама безплатен обяд няма.
Компресията не се променя,и не караш винаги на пълно натоварване.
Сменяш масло на 5000 км.и нямаш грижи.Ама не с5-30
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- BlackPearl
Колега, в тунинга ....гаранция няма. Може и 200хилки да кара, може и утре да се счупи.mandata написа:Може ли някой компетентен по въпроса да изкаже мнение колко ще изкара тунингован мотор на Шкода, когато мощтността му се вдигне двойно?tsonko написа:Не е зле Октавията като се сложи турбинка от Голф Р, въпреки, че за неговото купе е по подходящо, заради 4х4, резултата е доста добър - 100 до 200км/ч за около 9сек!!!
Важно е все пак правилното експлоатиране. Да няма компромиси при обслужването и другите консумативи: Да няма: Абе я ми налей от варела, че е с 5лв по-евтино.
Аз лично, винаги съм предпочитал да дам някой лев повече, но да си взема марка която предлага съответния тунинг компонент точно за моята Шкода. Има хора, които всичко си правят- ЕВАЛА. Аз просто нямам майстори кадърни около мен(Добрич) за такива неща и всичко си правя сам.
Фабията ми (МК1 vRS) oт 131коня до към 230-240 е направена. 170хилки, никакви ядове.
Момчето на което я продадох я кара мъжката 2 години и само консумативи сменя.
Едва ли има човек с ръка на сърцето, които тук може да се изкаже КАТЕГОРИЧНО и да гарантира безпроблемно достигане на 200хил. с натоварен тунинг.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Всичко до експлоатация и подръжка.Така е.
GUNTER SERVICE

-
mandata
Благодаря за съветите. Аз се интересувам сериозно, а не просто да се намираме на приказки. Съвета да се сменя маслото на 5 хил. не ми говори нищо - по-бързо се окислява ли? Нали дават на синтетичните масла 15-20 хил. км.? Ама не с 5-30 ? А с какво? 5-50?
Гледам една Октавия 1.8 - тунинг до 350 к.с. - да купувам ли или да си стоя на задника?
Гледам една Октавия 1.8 - тунинг до 350 к.с. - да купувам ли или да си стоя на задника?
-
mandata
Да кажем, че се слагат от най-добрите на пазара консумативи. След като коляновия вал и скоростната кутия са направени да държат 250 Nm въртящ момент, как ще се държат буталата, гарнитурите и лагерите на коляновия вал при 400 Nm? Казвайте приятели.
- BlackPearl