Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Има и други хора с Рево файлове, които не пишат във форума, но четат - И НА ТЯХ ПОМОГНАХТЕ, както и на доста други, за които може би не подозираме. И на мен работа ми отворихте
тези дни, ще правя тест на Рево ст 2.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Любопитно ми е на@TSI-LK, Стоил, как стоят нещата. Той мапна в Холандия.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)
Ами То значи, че няма смисъл от Дилъри, а направо Рево или АПР да пращат файловете и да си Боцаме. Слагаме си. Логове и така.BlackPearl написа: 08.10.2019, 21:00:13 Знаете ли, кое е най-хубавото от цялата ситуация. Че вече, знаем какво караме и как, а @Performance99, ще знае ЗА БЪДЕЩИ клиенти с нашите сетъпи или сходни, на коя позиция трябва да настройва суйтча, без значение с какво гориво ще си карат клиентите колите!
Тези от Овърдрайв като ми флашнаха за първи път АПР файла никакви логове не са ми правили.
После правиха след ЕПЦ овърбууст грешката.
Харлито например сам си го флашваш със Стейджовете.
Имаш едно модулче, което си го купуваш и добиваш достъп да страницата на тунинг фирмата им скриймин ийгъл.
Модулчето е посредник между мотора и компа.
Обяснено е като за малоумен как да си флашнеш например Стейдж 1 файла базовия.
Можеш и да влезеш в Гадърниг мод. Тоест да събираш данни. Караш си мотора, изреждаш му предавките той трупа данни във въпросното модулче и сам си ги флашваш после.
Унитроник Канадците къде предлагат Стейджове за Вагините също Ти дават възможност сам да си налееш файла.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Хахаха, той да каже.
Пак има премълчаване на информация там.
Дали ми го каза едно птиченце...
Пак има премълчаване на информация там.
Дали ми го каза едно птиченце...
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)
Много фирми предлагат така.
Сега настройвамме едно 3.0 тфси 333к.с. с устройство(кабел) на HP-tyner.
От Щатите си го поръча.
МУХЛЯСЪЛ филтър![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ся и от ауспуха ти на мухъл ще мирише![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сега настройвамме едно 3.0 тфси 333к.с. с устройство(кабел) на HP-tyner.
От Щатите си го поръча.
МУХЛЯСЪЛ филтър
Ся и от ауспуха ти на мухъл ще мирише
GUNTER SERVICE

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
При Стоил нещата са палави
Но всеки си преценя какво и как да пише
Но всеки си преценя какво и как да пише

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Мухълът сигурно вече го няма. След 15на ръна, всичко си е чистак - бърсак. Ароматизирал съм отсечката тъкмо.
[mention]La Furia Roja[/mention] , Овърдвайв са ти флашвали колата на ДИНО (поне аз така мисля). Не може да не погледнат - горивата, смесите и налягането (дали колата си го държи по изискванията), мое мнение.
За флавшането: Повечето такива фирми си имат кабели, тяхни портали и софтове за "наливане". Не става то така: Дай ми го, аз ще си го копи/пейстна с VCDSa.
Точно за това си имат дилъри и дилъра си прибира % или отстъпка.
Но това е друга тема, да не навлизаме чак там.
Аз в на никой канчето не гледам...и аз като всеки от вас (на 100% съм сигурен), искам : Като си платя дадена цена, да получа адекватно обещания продукт/услуга насреща!
[mention]TSI-LK[/mention] , за какво говорят колегите?
За флавшането: Повечето такива фирми си имат кабели, тяхни портали и софтове за "наливане". Не става то така: Дай ми го, аз ще си го копи/пейстна с VCDSa.
Точно за това си имат дилъри и дилъра си прибира % или отстъпка.
Но това е друга тема, да не навлизаме чак там.
Аз в на никой канчето не гледам...и аз като всеки от вас (на 100% съм сигурен), искам : Като си платя дадена цена, да получа адекватно обещания продукт/услуга насреща!

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
И какво стана?bega4kata написа: 09.10.2019, 09:20:06 Сега настройвамме едно 3.0 тфси 333к.с. с устройство(кабел) на HP-tyner.
Настроихте ли я?
- ЦецоNOL
Демек S4?

- BlackPearl
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Да, настроихме го. Вддигнахме Нютоните на 550.Вдигнахме сондана на 0,78.Оригинално беше на 0,85 доста висока пак.
Няма карта за налягането обаче.Вдигна го сама минимално. Поръчахме му 2 шайби.
А 6 е. 2014.
Очаквайте взривове от апр
от към Кларовградска област.
Няма карта за налягането обаче.Вдигна го сама минимално. Поръчахме му 2 шайби.
А 6 е. 2014.
Очаквайте взривове от апр
GUNTER SERVICE

-
kograman
Браво на младежите за споделената имформация.
При сейфти ремап на мотора, трябва ли да се пипа и дсг-то! Става дума за дизелов двигателна VW 190 , 6 степенно дсг?
При сейфти ремап на мотора, трябва ли да се пипа и дсг-то! Става дума за дизелов двигателна VW 190 , 6 степенно дсг?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- ЦецоNOL
@bega4kata,
Кутията как ще я мятате?
Би трябвало да е с S-tronic 333кс
Но пък чак две ролки?
Как ще я охлаждате в жегите?
Изобщо какъв е проекта ?
Кутията как ще я мятате?
Би трябвало да е с S-tronic 333кс
Но пък чак две ролки?
Как ще я охлаждате в жегите?
Изобщо какъв е проекта ?

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Цецо, проекта е сейфти. Аз нали знаеш че съм ро сейфти туренга.
Сложили сме топлообменник (радиатор) на Мерк рейсинг. Според мен, няма нужда от друг кръг. Щото когато е обезвъздешена, кръга си е ОТДЕЛЕН. Има си карта за помпата и върти постоянно. Компа само променя оборотите и (циркулацията). На високи обороти дава на 80%, което е макса. Сложихме от на Бай миле стария интейк апр ския, филтъра-спортния вътре в оем кутията.
Кутията скоростната обаче леко притреперва при смяна. Прeтреперването е свързано леко и препукване много леко в ауспусите и не можем да разберем от какво е. На средна газ го прави.
Ще кажеш за турбина е, ама е на малко км.колата. И с оем файла го правеше.
Ролки поръчани са.Комплект са 2. Променят съотношението от 2,5 на 3,5![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Сложили сме топлообменник (радиатор) на Мерк рейсинг. Според мен, няма нужда от друг кръг. Щото когато е обезвъздешена, кръга си е ОТДЕЛЕН. Има си карта за помпата и върти постоянно. Компа само променя оборотите и (циркулацията). На високи обороти дава на 80%, което е макса. Сложихме от на Бай миле стария интейк апр ския, филтъра-спортния вътре в оем кутията.
Кутията скоростната обаче леко притреперва при смяна. Прeтреперването е свързано леко и препукване много леко в ауспусите и не можем да разберем от какво е. На средна газ го прави.
Ще кажеш за турбина е, ама е на малко км.колата. И с оем файла го правеше.
Ролки поръчани са.Комплект са 2. Променят съотношението от 2,5 на 3,5
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
GUNTER SERVICE

- BlackPearl
Вчера имах работа в Шумен.
Звъннах на Милчо и на Иван, ако искат нещо да правим.
Милчан каза: Идвай, 100 октана съм до горе, боцаме, ще гледаме, ако трябва сменяме и тн.
Бай Иван отказа категорично: Каза, да идва Самун, да го пръскам на Гернана. Ако паднел, тогава щял да гледа.
В процеса на тези файлове, гледането, четенето на информация и тн.- задълбочаването (уж) в нещата, започват да ти правят впечатление детайлите.
Споделих на Милчо, че нашите коли, вдигне ли се Ingition timing degrees над 6.5-7 и като тръгне 7-8-9 и нещата НЕ СЕ получават.
Файловете/позициите за 97, който са с до 6/6.5 тайминг- нямаме проблеми : Аз, Тошето, Милчо, Сами
И за това му предложих, първо да направим така със 100октана на тази позиция 2 на СПС-а.
И така, свърших аз към 20:30ч. работа и метнахме Милчо пералнята му:
- направихме 2 ръна на 7-8 градуса външна температура:
Добре са нещата с 100октана В-Пауър. Казах му (нали Цецо писа), да пробва и с Лукойл 100, да види как е:
Има, съвсем леко минаване на границата с това 3+, но му казах да си знае и да има едно наум в жегите. И така, пуснах му един скан, направих му още една интервенция през VCDSa, да се усмихне още повече и всеки от където е.
Ето ги сравнени 2та файла:
Ето го на Сами - 97 lb: Колонки C и I можете да гледате: Обороти и въртящ момент
Сами достига 500нм. при 4330об и нагоре.
Милчо достига 500нм. при 3400об. И ги държи почти до 6000оборота.
Което, просто потвърждава, че разликата на 97LB и 97 е леко лимитиране в ниските обороти за коли със стокови съединители и механични кутии.
Това е за сега.
Всеки може да си прецени, как и на коя позиция да си кара колата.
Звъннах на Милчо и на Иван, ако искат нещо да правим.
Милчан каза: Идвай, 100 октана съм до горе, боцаме, ще гледаме, ако трябва сменяме и тн.
Бай Иван отказа категорично: Каза, да идва Самун, да го пръскам на Гернана. Ако паднел, тогава щял да гледа.
В процеса на тези файлове, гледането, четенето на информация и тн.- задълбочаването (уж) в нещата, започват да ти правят впечатление детайлите.
Споделих на Милчо, че нашите коли, вдигне ли се Ingition timing degrees над 6.5-7 и като тръгне 7-8-9 и нещата НЕ СЕ получават.
Файловете/позициите за 97, който са с до 6/6.5 тайминг- нямаме проблеми : Аз, Тошето, Милчо, Сами
И за това му предложих, първо да направим така със 100октана на тази позиция 2 на СПС-а.
И така, свърших аз към 20:30ч. работа и метнахме Милчо пералнята му:
- направихме 2 ръна на 7-8 градуса външна температура:
Добре са нещата с 100октана В-Пауър. Казах му (нали Цецо писа), да пробва и с Лукойл 100, да види как е:
Има, съвсем леко минаване на границата с това 3+, но му казах да си знае и да има едно наум в жегите. И така, пуснах му един скан, направих му още една интервенция през VCDSa, да се усмихне още повече и всеки от където е.
Ето ги сравнени 2та файла:
Ето го на Сами - 97 lb: Колонки C и I можете да гледате: Обороти и въртящ момент
Сами достига 500нм. при 4330об и нагоре.
Милчо достига 500нм. при 3400об. И ги държи почти до 6000оборота.
Което, просто потвърждава, че разликата на 97LB и 97 е леко лимитиране в ниските обороти за коли със стокови съединители и механични кутии.
Това е за сега.
Всеки може да си прецени, как и на коя позиция да си кара колата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.