А тези хромирани лайсни? Не изгарят ли бързо, като не се трият?
Ясно, че единствено може да се забави неизбежното амортизиране от мивките, но поне базова култура на миене да поддържаме!
Вземи си хубава микрофибърна кърпа. Хартията е абразивна и на черното веднага си е проличало.Zhelyazkov89 написа: 18.05.2025, 20:23:43 изтрих с кухненска ролка. Уж внимавах, но на лака веднага му пролича
Чакате 1 час пред мивката да изстине колата ли?
Коя е ? И доволен ли си ?
Аз съм с такава. https://detailingbg.com/produkt/duo-twi ... 0-x-90-cm/

Как точно го правиш?
Мия колата с него, но не пръскам wet coat или подобно след измиване.
Не, мие се на следващия ден.
Пръскаш препарата за насекоми, чакаш няколко минути.Драгомир написа: 18.05.2025, 22:03:31 Досега само не съм успял да намеря решение как да напръскам първо препарат за насекоми, да изплакна и след това препарат за предизмиване пак на сухо.
Казва се "Nova", намира се на Ян Хунияди под КАТ. Има много клетки плюс два робота. Изглежда добре направена, знам че представителствата (в това число и Еуратек) ходят да мият колите там, преди да ги предадат на клиентите. Има си автомати за разваляне на банкноти, машини за кърпи и т.н. Европейска работа. Не знам препаратите с какво качество са, но сега за пръв път измих колата, откакто съм я взел и понеже знам, че са я мили именно на робот там и са положили вакса, ми направи впечатление, че ставаше на капчици.
Бубите ги свалям веднага след магистрала - използвам OnR ако не са страшно много, а ако са - CarPro Bug Out. Ако е много напечена колата поливам първо с едно шише вода, чакам да поизсъхне, след което пръскам. На сухо химиите вършат повече работа. А и е важно бързо да се действа при полепнала предница, защото модерните лакове са на водна основа, тънки са и бързо "пропиват". Заводският лак пък забелязах, че може да се "самовъзстановява" от разни петна (като например разпльокана джанка, която бях махнал веднага, след като падна, но от соковете остана петно... което изчезна след 1-2 измивания и стоене на слънце 3 седмици).
Всичко работи както е в упътването. Основната грешка, която се прави е да го тествате през деня - тогава се "влиза във филма" да не се случва така като е в упътването. Ако го правите, когато е тъмно - тогава си работи коректноZhelyazkov89 написа: 15.06.2025, 17:40:21 Изчетох цялата дискусия по темата, гледах упътването, бутах, дърпах, рових в менюта, е не ще.
На клипа пробвам няколко пъти, само сменя от автоматични на дълги и обратно. Аз ли не го правя както трябва?
Такова ограничение никъде не съм срещал из инструкциите. Искате да кажете, че в движение извън града, където всъщност ми трябва дълги, ще сработи?