Проблеми с Octavia IV??

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Fab »

Моята О4 е 2024 година (преди фейс). До момента ме е изненадвала няколко пъти:
- Последователно изписване на грешка и изключване на асистент. Стана няколко пъти в студено време, като първия път мисля, че се изключиха всички асистенти, в другите случаи се изключваха по няколко (2-3, свързани с парктроник или камера на предно стъкло). След рестарт се оправяха.
- Самоволно обаждане към сервиз. Случи се само веднъж, в топло и хубаво време. Просто упорито набираше сервиз, аз прекъсвах, накрая блокира и остана да свети ключа. С гасене на двигателя и запалване се оправи, но ми направи впечатление, че цялата конзола беше блокирала - не можех да активирам нито щората на панорамния люк, нито самия люк. Блокирането на конзолата го бях регистрирал и друг път.
- няколко пъти ми натиска спирачка, за да предотврати прегазване на пешеходец. Първия път ме хвана неподготвен, точно бях потеглил, не бях си сложил колана и даже се шибнах във волана :). Впоследствие забелязах, че парктроника отчита надвиснали дълги треви от банкета и при бавно движение започват волностите...
- последното е темпоматът в режим да се съобразява с пътните знаци - както вече колеги писаха, четенето на пътни знаци и съобразяването с тях работи ужасно в нашата действителност. Побелях, докато открия как са именували опцията в менюто - беше нещо като Предварително прочитане на пътни знаци?!? Точно започвах изпреварване на ТИР на магистралата, прочете едно 40 в началото на отбивка и в следващия момент наби спирачките. Човекът, който започна изпреварване след мен смени 3 бои на лицето, преди да успея да ускоря, за да канселирам спирането.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от oggie »

Колата не е счупена но се усеща, като счупена - simply clever. [smilie=sarcastic.gif]
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от kolyo b8 »

Fab написа: 14.03.2025, 10:30:43 Точно започвах изпреварване на ТИР на магистралата, прочете едно 40 в началото на отбивка и в следващия момент наби спирачките.
Със или без натискане на газтта? Ако педала на газтта е натиснат - в този момент ТА е "байпаснат" и не се съобразява с пътните знаци (и не набива спирачки). Ако изпреварването е станало само с мигач, без подаване на газ и през ТА - тогава се съобразява със знаците и си спазва ограничението по пътните знаци.
Joro kanara

Шкода Новак

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Joro kanara »

Здравейте колеги! При проверка на маслото днес забелязах, че леко се е повишило нивото около и малко над максимума и мирише на нафта. След много четене из форума предполагам поради прекъснати регенерации се е случило това нещо, тъй като в началото, когато я взех преди три месеца, не ги хващах кога се случват, но сега вече се ориентирам. Въпросът ми е трябва ли да сменям сега веднага маслото или може да се кара още известно време? От последната смяна която е била август 2024 са минати 7000 км.
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от atanashh »

Аз моето затова не го мириша, да не си развалям настроението :) Иначе бих го карал до 10 и тогава смяна...
mirkoni

Шкода Новак

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI e-TEC

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от mirkoni »

Днеска я взех от втората й инспекция (60К км) в Дружба, при която ми смениха свещите и спирачна течност... И докато ги чакам да ми върнат обаждане, някой усещал ли колата да е някаква мудна и спъната? До преди това тамън си мислех как е като оса и лети...
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Simov »

mirkoni написа: 12.06.2025, 15:20:10 някой усещал ли колата да е някаква мудна и спъната?
Да е мудна и спъната след смяната на свещи и спирачна течност? Не ми звучи никак логично.
Изображение
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от xektop »

Simov написа: 12.06.2025, 15:40:46 а е мудна и спъната след смяната на свещи и спирачна течност? Не ми звучи никак логично.
Май си забравил за тази тема ;)
viewtopic.php?t=6834&hilit=RAPTOR_84
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Simov »

xektop написа: 12.06.2025, 15:45:49 Май си забравил за тази тема
viewtopic.php?t=6834&hilit=RAPTOR_84
Точно за това се сетих, но едва ли... Не, не, нямам как. [smilie=pardon.gif]
Изображение
mirkoni

Шкода Новак

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI e-TEC

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от mirkoni »

Върнах се до Дружба да я видят... гледаха, бараха, оглеждаха - уж всичко си е закачено както трябва. Даже покарахме заедно (само дето майсторите не са се возили преди, за да усетят разлика), уж проблем нямало и при най-малкото щяло да светне и да изпише. В темата за Кодияка по като че ли има резон заради масла и филтри, при мен само свещи и спирачна течност. Утре до Пловдив и наобратно и ще я видим.
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от milencv »

Fab написа: 14.03.2025, 10:30:43 - последното е темпоматът в режим да се съобразява с пътните знаци - както вече колеги писаха, четенето на пътни знаци и съобразяването с тях работи ужасно в нашата действителност. Побелях, докато открия как са именували опцията в менюто - беше нещо като Предварително прочитане на пътни знаци?!? Точно започвах изпреварване на ТИР на магистралата, прочете едно 40 в началото на отбивка и в следващия момент наби спирачките. Човекът, който започна изпреварване след мен смени 3 бои на лицето, преди да успея да ускоря, за да канселирам спирането.
Уф - това е уникална мизерия - може да провокира яка катастрофа от няма нищо.
Потвърждава мнението ми, че от много асистенти, автоматики и интелект в колата - мерси - по-добре да се разчита само на задкормилното устройство.
Даже не съм се замислял това има ли го или не при мен и дали е включено или не. В началото знаците като образ се появяваха на кнопкита, но само толкова - значи го има все пак - но отдавна не съм го забелязвал мисля - и никога не е коригирало скорост.
Дали някой знае къде в настройките се изключва това с разпознаването на знаците, че да не ме изненада ?
Joro kanara

Шкода Новак

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Joro kanara »

Здравейте колеги! Може ли на Октавия 4 с мултимедия Columbus да се гледа видео понеже при моята каквото и да и пусна не тръгва картина, а само звук?
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от smoke »

Joro kanara написа: 25.07.2025, 16:02:22 Може ли на Октавия 4 с мултимедия Columbus да се гледа видео понеже при моята каквото и да и пусна не тръгва картина, а само звук?
Един друг форумен колега, с O4 FL, се оплаква от същото (виж в линка по-долу).
Аз съм с О4 (не-FL), MY2022, 10" дисплей, Bolero, и съм възпроизвеждал успешно видео (звук и картина), хей така за проба.
Видеото ми беше в DVD-формат, на флашка. С други формати не съм пробвал. Виж тук:
viewtopic.php?p=404328#p404328
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от РАПАН »

Carplay , Ali express или където намериш. Напиши в търсачката за това малко устройство и ще разбереш как става чрез usb-то
svil40

Шкода Новак

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от svil40 »

Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”