Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
На JORDITO ГОВОРИХ.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Разбрах те.skodko написа:На JORDITO ГОВОРИХ.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
qnbibi
- Гараж: Skoda - Superb I - 1.9 TDI (131 Hp)
- Обратна връзка:
Здравейте!
Много ще съм БЛАГОДАРЕН да ми препоръчате какви задни и предни крушки да си купя за Superb 1. Където е възможно Led. Крушки и модели много, доколкото знам от значение е рефлектора и външната пластмаса. Затова искам препоръка за модела кола. Благодаря
Ще сменя и снопа кабели вътре в самия фар, тъй като жиците на късите са прегорели с буксите. Предполагам от лош контакт или от ламарината след крушката преди буксата която се слага.
В момента съм:
ЗАДНИ
Стандартни за модела
ПРЕДНИ (ФАРОВЕ)
Къси - H7 (55W) osram не знам модел
Дълги - H3 (55W) osram 64151
Габарит - W5W
Мъгла - H3 (55W) osram 64151
Пътепоказатели - PY21W
Прочетох цялата тема, ако съм досаден не одговаряйте и се извинявам !
Много ще съм БЛАГОДАРЕН да ми препоръчате какви задни и предни крушки да си купя за Superb 1. Където е възможно Led. Крушки и модели много, доколкото знам от значение е рефлектора и външната пластмаса. Затова искам препоръка за модела кола. Благодаря
Ще сменя и снопа кабели вътре в самия фар, тъй като жиците на късите са прегорели с буксите. Предполагам от лош контакт или от ламарината след крушката преди буксата която се слага.
В момента съм:
ЗАДНИ
Стандартни за модела
ПРЕДНИ (ФАРОВЕ)
Къси - H7 (55W) osram не знам модел
Дълги - H3 (55W) osram 64151
Габарит - W5W
Мъгла - H3 (55W) osram 64151
Пътепоказатели - PY21W
Прочетох цялата тема, ако съм досаден не одговаряйте и се извинявам !
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Здравей,
за къси и дълги - забрави за каквито и да е LED.
За късите си сложи един хубав качествен ксенон 4300к (може и 5100к), а за дългите Osram Nightbraker - вече не знам и аз кой е последния модел - Laser май беше, въпреки че и Unlimited са много добри.
За габарити - има много видове LED които биха ти свършили работа - аз препоръчвам Philips - имат страхотен модел - свети много добре. Колегите също може да дадат някои идеи.
За мигачите - отново Philips LED - Аз смених няколко вида - и се спрях на Филипс - досега по-добре светеща крушка жълта не съм видял. Модела е като този :

за къси и дълги - забрави за каквито и да е LED.
За късите си сложи един хубав качествен ксенон 4300к (може и 5100к), а за дългите Osram Nightbraker - вече не знам и аз кой е последния модел - Laser май беше, въпреки че и Unlimited са много добри.
За габарити - има много видове LED които биха ти свършили работа - аз препоръчвам Philips - имат страхотен модел - свети много добре. Колегите също може да дадат някои идеи.
За мигачите - отново Philips LED - Аз смених няколко вида - и се спрях на Филипс - досега по-добре светеща крушка жълта не съм видял. Модела е като този :
-
qnbibi
- Гараж: Skoda - Superb I - 1.9 TDI (131 Hp)
- Обратна връзка:
късите и дългите знам че не става лед. Благодаря за инфото, само ще пропусна ксенона. Един фар не направен за ксенон и после ксенон дасложиш просто според мен не си струва.
БЛАГОДАРЯ от Сърце!
БЛАГОДАРЯ от Сърце!
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Ако е с лупи става! Иначе не
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Привет,
по случайност се сдобих с едни H7 ЛЕД ламБи
Това е точния модел:
https://www.nighteyeled.com/products/20 ... cool-white
На първо четене след като махнах гумената тапа на фара изникват следните питанки :
1. Достъпа до крушката е отвратителен, трябва ли да се сваля предната броня, за да се изкара фара и да мога спокойно да си монтирам LED H7-цата?
2. Самият фар не е толкова дълбок и тази част с вентилатора на LED-а ще стърчи извън него. Гумената тапа е мека и може да "обере" някаква част от луфта, но ме съмнява да държи добре и може след време да изпадне. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус
Реално много ме дразни, че дневните светлини са бял LED, а късите жълти свещи.
В краен случай ще ги сложа на дългите там достъпа е доста по-лесен, а на късите ще бодна едни Осрани лазАр![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
по случайност се сдобих с едни H7 ЛЕД ламБи
Това е точния модел:
https://www.nighteyeled.com/products/20 ... cool-white
На първо четене след като махнах гумената тапа на фара изникват следните питанки :
1. Достъпа до крушката е отвратителен, трябва ли да се сваля предната броня, за да се изкара фара и да мога спокойно да си монтирам LED H7-цата?
2. Самият фар не е толкова дълбок и тази част с вентилатора на LED-а ще стърчи извън него. Гумената тапа е мека и може да "обере" някаква част от луфта, но ме съмнява да държи добре и може след време да изпадне. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус
Реално много ме дразни, че дневните светлини са бял LED, а късите жълти свещи.
В краен случай ще ги сложа на дългите там достъпа е доста по-лесен, а на късите ще бодна едни Осрани лазАр
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Здрасти колега. Малко съм скептичен спрямо тези лед-ове, не тези конкретно, а всички от този вид. Основен проблем при тях е топлината. Затова и ги кичат със всевъзможни охладители и "вечни" вентилаторчета. Относно монтажа, бъди сигурен, че вентилатора или края на крушката трябва да е извън фара да може да се охлажда. Аз лично за "къси" никога не бих ги сложил, виж за "дълги" по може да се рискува. 
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
С уточнението, че при сравними лумени, ледовете излъчват в пъти по-малко топлина от халогенните крушки. Мощните диоди трябва да се охлаждат, защото над дадена темп. се напукват и горят.
Те не са ли Н1?
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Ами почти 99% съм сигурен, че прочетох в книжката, че и дълги и къси са H7 
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Колега, сложи си едни осрам или филипс +130% и не се занимавай с глупости.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
skodko написа:Колега, сложи си едни осрам или филипс +130% и не се занимавай с глупости.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Слушам и изпълнявамskodko написа:Колега, сложи си едни осрам или филипс +130% и не се занимавай с глупости.
Взех току що тези.

От към пасажера я сложих, но за другата трябва да махна акумулатора, за да ми се открие достъп. Изподрах си ръцете и не можах да я откопчая през отвора в калника
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T