Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Първо - Искрен изкърти на прасето чумавата кочина с това инфо [smilie=thank_you2.gif]
Дет се вика “Спи градът и селяните в него”

Второ - всеки дилър има много по-различен панел в портала от простосмъртните клиенти.
Например за моята кола няма Рево джанти в клиентския портал, обаче дилъра вади 6-7 варианта.
Така е и за всякакъв хардуер, софтуер и каквото се сетите - аз виждам за моята кола 1/1+ , а дилъра вижда 2/2+.

Трето - за абсолютно всеки софтуер на мотора хората си пишат
STAGE 1
Power Torque
Stock 333ps 325lbft
REVO Stage 1 Software from 412ps to 448ps from 355lbft to 367lbft
NOTE: Power is dependant on Fuel Quality, Performance Settings and Conditions, if you hover over the you can see power information in PS, BHP and KW

Всичко зависи от вида гориво, защото Рево продават в Европа, Азия чак и Африка, Америките.
С качеството на нашите горива ,написах го с две думи вчера - Милчо е ебати късметлията, че не е строшил мотора, че колата рязко обеднява и изпада в несвяст и ВАГ продължават здрави хардуерно мотори.
Обърнете внимание, че вече е студено, а като са давали газ на Междене в яката жега и тия коли са изпадали в несвяст.

Четвърто - тия софтове не са по 200лв като на Малкия от Студентски град, Кънчо Дизела от Кокаляне и прочее.Говорим за 5 цифрени суми , защото хората изискват хардуер.
Утре отивам да правя логове с Лукойл 100,за да изолирам Лукойл / Газпром / Шел.

Пето - това, че веднъж колата е ОК със 100 октана Шел , не значи че другата партида ще е ОК.
Знам го от вътрешен човек.

Шесто - при мен също колата след всеки стейдж не са правени логове.
Добре, че се заговорихме случайно с Тодор, че да се притесня и да ходя да меря.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

BlackPearl написа: 07.10.2019, 22:19:52 Чичо Ваньо,
Трябва и теб да те замерим в такива условия. Да видим, какво време ще даде фурията
Добре. И на мен ми е интересно.

Събота и Неделя го дават съвсем добре. Ясно слънчево....... 10-20Градуса.
Да се събираме, вземай камерата и да боцаме.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Всичко започна от Тодор, защото неговата кола правеше такива детонации, че светваше грешка. Благодарности на него и Искрен.
Аз супер невежо и наивно съм постъпил, при положение, че зная как се правят логове и на хората на колите ги гледам, а на моята не, дали прави детонации. Малки са и не се усеща, но ги има. Само на Иван сме правили логове и съм я гледал в живи давни за детонации, когато имаше проблемите със сецанията. Даже пращахме неговия лог на Рево, за мой(излъгахме ги, щото неговата по хубу сецкаше-по отчетливо). Рево бяха пратили списък с тези канали да запишем лог. Но нищо не се виждаше нередно. Но не ги правихме на пълна газ! А тове важно, щото на не пълна, няма проблем.
Лошото е, че доста неверни и уклончиви отговори съм получил от дилъра.
И аз си вярвам. Казвано ми е:
1.Суича не работи, щото съм ти записал сигурно файл с 1 режим и суича е само за 1 кола, като се запознае с дуга и сигурно не работи за това с твоята. Това със запознаването не е така. Ето на Искрен суича бачка на моя файл, който всъщност е на Милчо [smilie=sarcastic.gif]
2.Не ми се казва, кой точно режим имам. Веднъж В, веднъж, А, веднъж С, после В отговаляло на С, а В, на А.... старата програма била различна А отговаря на сеташна В.... така и не разбрах.
Явно съм бил на 98л.б.-ТРЕТА ПОЗИЦИЯ.
3.Казано ми е, че имам файл за ръчна кутия с намален въртящ момент. Не се показват снимки на точния файл който ти записва. Ако не си като Тодор нахален и интересуващ се човек(не като мен и други) доверяващи се, няма да разбереш. Питам защо се замазват-Отговора е, че щото се виждал вин номер и др информация и заради конфиденциалност се замазвало. Но не е вярно, няма вин там. Оказа се, че няма файл за ръчна кутия. Файла ми е 100% като на дсг-то на Бай Миле!!!
Единствено вярно е, че файла ми е лоу буст. Ама това е режим.А не файл за ръчна купия!
Аз като правя бензинки, НИКОГА НЕ СЕ ПИПАТ АВАНСИТЕ. На Бат Стефан примерно, също не съм променял. Не знам що Рево го правят. Може би, някакакъв вид маркетингов трик, да се продават тези суичове. Не разбирам толкова, но по принцип при тунинг, не се барат карти за аванси. И не съм предполагал, че би се получил такъв проблем с Рево файловете. При положение, че го дават 98,като слагам 100 се предполага, че всичко е ок. Като слагаш по-слаб 95 примерно, колата си коригира.
Но ето, че явно бензините ни са... Мале, мале...
Още веднъж,благодарности на неверниците Тодор и Исята. [smilie=kiss3.gif]
Аз давам слабо време 100-200,щото сменям на 6200 и не може да вдигне 200 на 4-та. Имам 2 смени от 100 до 200,като втората много бави, щото е 4-5 та. Половин секунда, ако не и цяла с връщането и подаването на газта се губи.
Трябва да я вкарам в червения сектор, за да се получи, но ми се свиди.
Дсг-то си прави спокойно 200+на 4-та.Дълга е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Оставихме колата на позиция на суича 1. Сток [smilie=sarcastic.gif] Лоу буст 97.
По добре върви и на усед във високите и според данните.
Няма корекции на аванса, следователно и детонации. Буста във средни и високи сам се вдигна. Показваше 1,65-167,а сега е 1.70.и във високите държи поне с 3-5десети по висок от преди. Явно от корекциите, дето е правила. Щото и сега и преди съм с лоу буст настройка. Но преди 98,а сега 97.
Най важното е, че се разясниха някои работи и сега нямам детонации, макар и малки и мога спокойно да карам с Марешки [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] шега.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

bega4kata написа: 07.10.2019, 23:29:33 Файла ми е 100% като на дсг-то на Бай Миле!!!
По тази причина и Ти ще ядеш пердах от АПРа. [smilie=kiss3.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ти остави, че ще ям пердах, ами 3 години ме лъжат, че файла ми е различен от на дсг. И ми се дава размазана снимка щото имало вин.
Странно ми е, защо така се постъпва, но...
Бил специален за ръчка с оем съединител.
Той пък как държи още, не знам.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

С тея аванси се сетих, как преди много години редовно въртях делкото на дъртия Опел.....и луфта на чукчето и наковалнята [smilie=sarcastic.gif] После и на 120ката. Сега - същата работа, ама мааалко по-различна [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Бай Миле-Шивача

Škoda Racer

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl killer
Обратна връзка:

Мнение от Бай Миле-Шивача »

BlackPearl написа: 07.10.2019, 17:00:13 Така е, за това Милчан е номер 1.
Това ще ми е второ първо място след реставрация номер едно от събора...т.е за следващия да очаквам грамота и купа за първо място хал хаберин номер едно [smilie=pardon.gif]
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Що не смените свещите с едно -две числа по студени и да направите записи пак .За мене да се кара на стандартните свещи с 1.7 бара boost не е добре .
На старата ми кола с 1.3 бара боост съм с две степени по студени свещи .Суберба не съм го бутал още.
А и кулера много оказва влияние.
А и това че е карал с 50-50 % гориво 95 и 100 октана оказва голямо влияние .
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

То си е написано. (може би си пропуснал писаното в темата за Пералнята, че и преди да заредим на ръновете със 100 октана- КОЛАТА НЕ БЕШЕ ДОБРЕ и се чувстваше "мъката" и между 160-190- да се потретя)
И на 100 октана само да беше карал- такива големи - като 8ца/9ка почти, не могат да се компенсират на 98 файла.
Хем, беше с изключен климатик и температурата беше 17-18 градуса.
А, лятото на 30 градуса- с климатик??? Ко праим???
Милчо, като избоца само 100октана- пак ще му направим лог на позиция 2. Той така си кара сега де, само на 100октана на позиция 2.

Питаш въпрос: Що не сложите?
Аз, да ти давам ли отговор?
- За мен: Аз имам по-студени, не съм ги сложил по простата причина, че на позицията на която карам съм ОК със заводските и данните са ми ОК.
Ако имах проблеми, можеше и да ги сложа.

За колегите: РЕВО не изискват (като АПР) подмяна на свещите при СТ3, дори и СТ4.
Следователно, не изискват, но дори и да е било препоръка ...Е НЯМАЛО КОЙ ДА ЗАПОЗНАЕ КЛИЕНТИТЕ И КОЛЕГИТЕ С НЕЯ.

Не знам каква ти е била старата кола.
Нашите коли с двигател CHHA/CHHB са с 4 knock сензора. Тоест- по сензор на всеки цилиндър.Който, като има детонация, веднага предава и следва корекция и КОЛАТА СЕ ПАЗИ.
По-старите коли - имат по 1 такъв само. И тогава като се взриви Милчо, ще го чуем чак в Добрич.

Мисля, че бях изчерпателен.
П.С: Милчо е с АПР, Иван е с АПР , Сами е с РЕВО , аз съм с ВАГНЕР кулер.

Поздрави!
Изображение
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Знам ,че не изискват смяна на свещите с по студени ,ама аз това не мога да го разбера ...
Особено в тоя по-горния случай мисля ,че е повече от препоръчително .

Поздрави и на теб.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

@BlackPearl, локни тази тема за четене, кой направи дарение за форума - чете :). Евала за инфото, старанието и въобще какво да говорим. Колегите дали хиляди левове за тунинг и накрая добре, че някоя не се е взривила. Аз като цяло нищо не разбирам, но сефте чувам за детонации и тн. Страхотна тема се получи, с уникална информация.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

DIDOO написа: 08.10.2019, 09:05:04 Знам ,че не изискват смяна на свещите с по студени ,ама аз това не мога да го разбера ...
Особено в тоя по-горния случай мисля ,че е повече от препоръчително .

Поздрави и на теб.
Струва ми се, че не четеш постовете?
Тука всички - Сами,Искрен,Тодор,Милчо, аз сме наляли 5 цифрени суми по тия коли и , когато Рево и дилърът казват , че се кара със заводските свещи, значи се кара с тях.
Защото Тодор имаше претенции към изкараните коне и дилъра му каза, че е заради хардуер различен от изисквания- кулер по спомен.
Кофти гориво не се лекува със студени свещи и затова хората са направили карти за различни по качество горива.
Отделно не казваш на какви коли и сетъпу си карал 1.3/1.6 и два пъти по-студени свещи?
Което за 1.3 и две единици по-студени си е оле мале.
Дори и на 600кс и налягане 2.1бара не съм си позволявал такива неща.
Даже с едно Дензо при застудяване колата се давеше и нямаше палене.
До 1.6 бара съм карал със Сток старите бангии или Бош F5DP0R, които за мен са най-балансираните и добри свещи за засилен мотор.
Ей сега веднага ги слагам, но насере ли се нещо и Рево/дилъра веднага ще ме съсече.
Та моята кола е еквивалент стейдж 4 към другите коли.Дори на мега жегите в Африка - Рево казват Сток свещи.
АПР са предимно ориентирани към американския пазар и там горивата са съвсем друго ниво, за да препоръчват свещи.
Интересно ще е Вуйчо Ваньо да замери и той с логове и да се види.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Сега,
Мисля, че изместихме темата и основния фокус на "ядовете" на колегите от къде идва.

Пак ще повторя: Идва от там, че е нямало добра комуникация.
След издаване на автомобила, не са били направени ЛОГ файлове на различните режими и след това , при преглеждането им, АКО ТРЯБВА- да се дадат препоръки . И така, клиента ще е запознат.
Аз съм го написал 2 пъти:
Дава се, гледа се и се казва: Виж сега моето момче: На Х режим колата е на "ръба". Ако искаш- сложи си мега кулер, мега свещи, мега гориво с добавка и направи ЛОГ файл- може да е ок.
На Y режим, колата е добре. Вече, твоя работа как и на какъв ще си я караш. Ние сме направили мониторинг, ЗАПОЗНАЛИ СМЕ ТЕ с резултатите от тях. Ние сме си свършили ПРОФЕСИОНАЛНО работата- изпълнили сме всички изисквания от РЕВО по издаване на автомобила. Ти си преценяваш!

Това съм го написал.
Няма смисъл, сега пак да се пише и да се вадят някакви "теории": Ама, то може да е гориво, ама то може да са свещи, то може да е кулер.
Да- може и така да е, но....
Милчо не е тунингист. Милчо е хотелиер-магазинер! Бачка, изкарва пари,отива и налива кеша за тунинг и иска това. Взема си колата и кара.
Той не се занимава след това да я отваря, да я прави и тн. , за да я направи оптимална. Не е негова работа.

При Сами е друго, той с това се занимава, но както се вижда...и той е бил подведен.
Чест му прави, че дори с повече от "половин уста" - написа неговата истина.
Аз лично, не очаквах и си признавам(защото го познавам от 2006г. , може да е всякакъв - но е добряк и услужлив човек като приятел. И видях снощи разочарованието му, че е бил подведен). Благодаря на Сами, че сподели.
(снощи, лично от моите впечатления- той остана доста изненадан, че СПСа бачка при него. Той НЕ го очакваше- поне по мои впечатления. И това видимо го разочарова)
Защото за някой може да не е лесно да каже: Аз се занимавам с това, но се предоверих на "колега" и се подлъгах и съм си карал колата така 3 години.

Мога още много да приказвам, само че....аз съм написал: По принцип, моите приказки са подкрепени с нещо. Аз НЕ лъжа (винаги съм казвал, че понякога УКРАСЯВАМ, но не лъжа). И както съм споделял: Записвам си важни разговори, за да няма после: Ама, аз не съм казал това!
Мога да извадя записи, разговори и всеки може да си прецени- кой е компетентен и кой не.
Защото: Аз примерно питам за нещо: На мен ми се развиват фермани и теории......
В същото време, аз съм пред компа и съм отворил ОФИЦИАЛНАТА страница и информация / обяснение към моето питане.... И нещата са коренно различни.
И си викам: Баси, даже не си четат официалната информация и не са запознати с продукта който предлагат/продават.
Няма лошо: Кажи ми като пич:
-Виж, не е нещо което правя/продавам всеки ден: Дай ми малко време, да се запозная по-добре, да попрочета за него за да те запозная и ти дам ТОЧНА информация. Иначе, в момента рискувам да те излъжа или да ти кажа нещо невярно!

Всеки сам си преценява, кой би бил правилния подход!
Изображение
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 08.10.2019, 09:25:56 Бош F5DP0R, които за мен са най-балансираните и добри свещи за засилен мотор.
Аз съм със същите на А4 1.8Т правено от TST racing

Както и да е .За другото сте прави .
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”