БМВ

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

БМВ

Мнение от vankissa »

Не съм ги виждал на живо, но на прима виста и при X7 и при i7 ми идва странно решението предните светлини да са на два реда. Първо на мен лично не ми допада и второ - идва ми някак НЕ в синхрон с дизайнерската линия до момента, както и традициите на марката.
Светещата решетка ми идва напрау турбо цигания - осветили са я, че да няма шанс да пропусна грамадния й размер.

X1 - въпреки, че предницата е нещо, което по-прилича на БМВ, излизащите извън контура на купето задни светлини ми напомнят на Тойота SUV-че.

Всичко това е субективен коментар и не разбирам защо да не мога да го споделя, ако колата ми е под 150К...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

БМВ

Мнение от Rangel »

Изображение

Този джип не ти харесва?
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

БМВ

Мнение от vankissa »

Черния пакет много му тича на синьото [smilie=kiss3.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

БМВ

Мнение от igeorgiev82 »

Тука се заформя нещо като,четириочката [smilie=sarcastic.gif]
Начи,мноо грозна ама като е vRS,кърти [smilie=pardon.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

БМВ

Мнение от Rangel »

Като цяло всеки човек си има вкус. Последните години като видим снимки на ново БМВ, почва много да се плюе. После се вижда на улицата и “припадъци”. Все пак доста умни хора седят зад всяка кола. Всеки детайл и мислен и е следствие от нещо.
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

БМВ

Мнение от Kiko Varna »

Просто таргет групата им вече не е Европа, а Китай. Виж, че от 2020 нагоре всичките им високи серии приличат на намръщен, богат китаец. И седмица и х7ца.
На морето колите са най-бързи!
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

БМВ

Мнение от vankissa »

Rangel написа: 03.10.2022, 19:54:34 Все пак доста умни хора седят зад всяка кола. Всеки детайл и мислен и е следствие от нещо.
Съгласен съм, но виж са противоречието...
За първия им ел. жип, бившия главен дизайнер на марката се бе изказал адски негативно. На практика го оплю не само като нещо дето няма общо с БМВ, но и за изцяло несиметричните му пропорции и линия. Още от същото го има и в моделите, които коментираме....
Та не ми се търси интервюто, че пиша от телефона, но кой е умния в случая - дизайнера дето m-найсе години е отговорен за визуалната същност на марката, текущия дизайнер дето това му е второто БМВ, или субективното мнение на клиента.
Мисля се с предния пост колегата е най-прав - красиво е това което се продава най-добре, пък останалите си лаламе [smilie=pardon.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

БМВ

Мнение от redalex »

Минавам само да споделя малко опит с БМВ и дилърството им.

Както бях казвал, преди няколко месеца взех и3ка от един от дилърите на БМВ - тези до Парадайс мол.
Колата я поръчах по следния начин - звъня на дилъра (Митко) и му казвам:
"Искам и3ка, на не много километри, с гаранция и голяма медия... парктроник и камера са почти задължителни"
Той цъка нещо по компа и вика..."хм... знаеш ли какво - една такава бяла пътува в момента към България... не мога да видя дали има камера, но ще ти я запазя още сега".
Пусна ми спесификации в пдф ама по вайбър... аз хвърлих едно око, видях цената и му казах "взимам я".
Няколко часа по-късно платих депозит за колата.

След няколко дни се загледах повече в детайли и гледам - то няма камера, няма парктроник, нямаше и още нещо, което уж ми беше важно.
Цената беше една идея по-висока от масовите обяви в мобиле.бг, което е нормално, най-малкото заради гаранцията и фактът, че я взимам от официален дилър.
Изразих колебанията си по темата и Митака ми вика "Няма проблем, чакай да дойде колата, ако не ти хареса ще си я продаваме и ще ти върнем парите"

Звъни ми след 3-4 дни ...вика "ела да я видиш...има лека изненада"
Отивам, чудейки се каква е изненадата - колата седи паркирана, измита и готова за взимане. Оказва се, че има парктроник, но не и камера. Но пък има втори комплект джанти и зимни гуми, както и 2 вида кабели за зареждане. Веднага ми дават опция да си добавя камера срещу 10% от това, което ми дават като гуми, джанти и кабели.
Вече Х месеца не съм отишъл да си сложа камера, ама вече даже не мисля, че ми трябва.

Онзи ден ми звъни телефона ... Митака ми вика "ела да ти сменим предния джам"
Аз: "Ама какво ще сменята бе?!?! Защо?"
Той "Абе като ти я дадохме колата имаше една малка шупла на стъклото и още тогава ти поръчах стъкло та сега дойде"
Аз: "Е къде е тая шупла, аз нищо не знам за нея?!?!"
Той: "Еми тя е супер малка ...ако искаш ще ти кажа къде е... не ти казах тогава, защото нямаше какво да те занимавам с глупости"
После отивам при колата, гледам... верно има някаква точка в единия ъгъл - 3-4 месеца не съм я видял, нямаше и да я видя, ако не ми беше казал.

Та накратко ...доволен съм от обслужването.
Аватар
VSG

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision

БМВ

Мнение от VSG »

@redalex,
звучи много добре. Такова трябва да е обслужването и отношението към клиента навсякъде. Въпросът за мен е дали в случая това се случва поради политика и цялостно разбиране за качество на обслужване на фирмата или по-скоро индивидуално на дилъра.

Впечатленията ми от други фирми е, че е по-скоро второто.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

БМВ

Мнение от redalex »

Ми с Митака се познаваме, но не сме израснали заедно. В смисъл не сме си супер близки.
Отделно, че втора кола взимам от него…
Със сигурност познанството ни помага, ама не мисля, че е основен фактор.
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

БМВ

Мнение от sdaskalov86 »

Мога да потвърдя същите впечатление от Митко - случайно ни запознаха, доста неща ми свърши и помогна. Топ търговец и като обслужване - има и личния контакт с клиента, което е все по-голяма рядкост последно време.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

БМВ

Мнение от Цецо75 »

За да получиш такова отношение в ЕТ, трябва да си лягаш с някой от висшия персонал всяка вечер. Или да пиете през ден. Според ситуацията.
Бееееее.....
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

БМВ

Мнение от digitalundgrd »

Ами явно е един от малкото хора в Беге, които знаят как се прави бизнес и как да си печелиш нови клиенти.

Така написано, ако съм прочел и съм мислел да взимам БМВ, то директно щях да ти искам телефона на "Митака".
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

БМВ

Мнение от BlackPearl »

Аз също съм доволен от БМВ Варна, въпреки стария ни дрънгел Х3.
Обаждат се като има нещо, смениха по сервизна акция част , а колата отдавна не е в гаранция 2014г.

Нещото обаче което го има в БМВ и за мен лично е в разрез с имиджа им на премиум марка и страхотното им обслужване(което си има съответната цена) в повечето дилърства.
Алекс каза....Х месеца за джам....... Малко ми е несериозно на мен такова нещо за резервна част. Не кара колата от оня ден.
redalex написа: 06.10.2022, 10:08:46 Той "Абе като ти я дадохме колата имаше една малка шупла на стъклото и още тогава ти поръчах стъкло та сега дойде"
Отделно- новите им 3ки- всички реват за рейки, а рейки НЯМА. (за другите нямам впечатления, защото и не се интересувам)
Бай Кала още си чака рейката- стана почти година и повече, Краси от Бургас има съшия проблем. При него даже е "леко" по-голям, защото в Бургас му казват, че НЯМА ПРОБЛЕМ. Те така казваха и на Калата и за това се наложи да ходи до Пловдив, за да му кажат: Има проблем, за смяна е, но рейки няма, ще чакаш!
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

БМВ

Мнение от zloQQ »

Като цяло, дилъра иска продажби с минимални разходи. Останалото зависи от човека. Личния контакт е много важен в случая. Отношението към клиента, независимо дали е познат или идва за пръв път също трябва да е повече от добро. Бачкал съм в няколко дилъра и точно въз основа на няколко малки жеста и добро отношение, както и на follow up, хората остават много доволни и пращат приятели и познати директно към мен. По-добра реклама няма! А са доволни от, според мен, съвсем нормално човешко отношение, просто защото останалите масово претупват работата и не обръщат достатъчно внимание на детайлите, които са важни за хората.
Най-простия пример е със светещата индикация за оставащо гориво. На въпроса ми - защо така издаваме чисто нови коли, ми отговориха - никакви странични разходи не искаме. Масово, моите клиенти им правеше впечатление точно това. И реших да слагам 5 галона, че да не им биде очите. Никакви пари са това, но хората споменаваха всеки път, че никой друг не е предавал колата така. Благодарение на едни 10$ от мен към клиента, ми се връщаха в стотици, че и повече от хора, които ми бяха пратени от доволни купувачи.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”