Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Аз пък не разбирам какво толкова ви отвращават гумените стелки. Аз си взех такива за зимата и уж лятно време щях да слагам мокетените, но ми е много по-удобно за почистване с гумените и си останах с тях. Все пак тази кола я карам и цапам, не я държа под бурка. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Може да пробвам и с някакъв микрофибър. Като цяло взе да ми става навик сутрин да ходя, преди работа, около 7 часа най-много да има някой таксиметров по това време.krachunov написа: 29.04.2025, 14:53:39 Береш лайката на боята с тея четки.
Като цяло ако имаш време и не те линчуват по мивките на самообслужване.
1. безконтактно сваляш всичко
2. с чиста кофа с двойно дъно и микрофибър
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Бъзикам го, щото ще запали сегаSimov написа: 29.04.2025, 15:34:51 Аз пък не разбирам какво толкова ви отвращават гумените стелки. Аз си взех такива за зимата и уж лятно време щях да слагам мокетените, но ми е много по-удобно за почистване с гумените и си останах с тях. Все пак тази кола я карам и цапам, не я държа под бурка.![]()
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
DonSkoda
е най-доброто нещо което можеш да си причиниш на колата за ежедневно ползване
текстилни, освен да събират и задържат прах за друго не стават. За да ги изчистиш хубаво, трябва да ги изпереш. И това съхне 24ч. Няма как да стане номера, да са готови само със забърсване или докато миеш колата отвън.
Тъкмо си изчистиш колата вътре, събереш прахоляка от таблото, и в момента в който седнеш и си сложиш краката на текстилната стелка, става все едно не си чистил таблото.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Ако е за бъзика става. Ама инак не знам кое те кефи на текстилните. Тотална кочина и мизерия. В гаража въпреки че чистих си има строителна прах и буквално едно слизане от колата и качване става свинщина. Зимата ясно, лятото по морета също. Добави че съм свиня
А от към хигиена няма място за сравнение. Предната кола хибрид и филтъра беше в краката на детето. Приятел със същата но текстилни филтъра беше ба гъз на 20-30к км. Аз го смених на 80 и то защото от сервиза изявиха желание и не ми се правеше коментар, че си е ок
Инак по тоя повод, мога да продам чисто нови оргинарлЪ стелки за карок, текстилни
На една мивка на входа на Лозен (дясно ако идваш от околомръсното) има машина за стелки дето ги четка яко. Вкарваш подобно на шредер и то вътре четка може и вода...
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Една прозрачна пластмасова кутия от Метро. Така ако нещо се разсипе няма да стане мазало.
-
insp1r3
Има ли някой в София, който може да полира Diamond Cut джанти? Говорим за малка и недълбока драскотина. Видях, че би трябвало да може да стане с водна шкурка.
- Peponeto
- Гараж: Superb III L&K 280к.с. 4x4
- Обратна връзка:
Аз точно след софийската среща я изчистих цялата и сложих текстилните стелки. Гумените са мн зле и загрозяват здраво, но за баш зимно време е мн лесно да ги минеш на автомивката и са като нови за 2сек.bega4kata написа: 29.04.2025, 15:59:28Бъзикам го, щото ще запали сегаSimov написа: 29.04.2025, 15:34:51 Аз пък не разбирам какво толкова ви отвращават гумените стелки. Аз си взех такива за зимата и уж лятно време щях да слагам мокетените, но ми е много по-удобно за почистване с гумените и си останах с тях. Все пак тази кола я карам и цапам, не я държа под бурка.![]()
![]()
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Който вози малки деца всекиднено би оценил факта, че гумените са незамемини през цялата година. Особено ако са и повръщащи... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Последно махах солета полята с вода с отвертка
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Частта с отвертката вече е висш пилотаж…
Имаш ли снимка на този турлу гювеч![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Имаш ли снимка на този турлу гювеч
-
istoyanov
След опит да бъда "нежен", само грубата сила помогна. От тогава консумацията на солети е намалема на санитарен минимум. Щом така залепна за гумата не искам да мисля, какво става в стомаха. Поне за мен много бира ще трябва
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
@skodko , във връзка с поста ти от твоята тема, как ползваш Optimum Ultra Ceramic Seal? Нанасяш ли го според описанието или ползваш друг метод? Чудя се дали да не го ползвам малко като истинска керамира и да го нанасям с апликатор, като предния капак, да кажем, да го направя на 3-4 части.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
И с апликатор съм го нанасял, но не му е това идеята. Пръскаш на едната кърпа и нанасяш на панела, след това с другата забърсваш докато усетиш, че се плъзга кърпата и си готов. Може и директно на панела 
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
istoyanov