Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от igeorgiev82 »

Той препарата е същия,само дюзите за разпръскване са различни [smilie=pardon.gif]
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

bega4kata написа: 11.03.2025, 09:33:36Безконтактно
2 години мия само на безконтактно. За сега нищо ѝ няма на колата от чисто нова. Мита е за 2 години точно 10 пъти на автомивка с персонал. Всичките дуриг пъти - поне веднъж в седмицата е на самообслужване.
Нито са ми побеляли уплътненията. Нещо важно ! Собственикът още като направи тази, на която 90% ходя аз, ми обърна внимание. Препаратът не е от най-агресивните. Тогава сигурно месец минаваше на всеки да обяснява как да си мие колата и с какво движение за има добър резултат.

Единствено имам вече "паяжина", но тя е от кърпите по-скоро.

@tndrrr , честито и само хубави емоции с колата !
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

igeorgiev82 написа: 11.03.2025, 10:06:46 Той препарата е същия,само дюзите за разпръскване са различни [smilie=pardon.gif]
ако в Софийските мивки е така, тук не е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Да бе,там у Варна сте специални и имате отделен съд пълен с пяна [smilie=sarcastic.gif]
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Слагат от индустриална химия, и това е. Зависи колко са лакоми, и с толкова вода разреждат концентрата.
Аз като си мия поне 52 пъти колата в годината, с тези химии да и е опадала боята вече [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

igeorgiev82 написа: 11.03.2025, 12:36:41 Да бе,там у Варна сте специални и имате отделен съд пълен с пяна [smilie=sarcastic.gif]
естествено!
Съвсем различни препарати са.
От различни пистолети се пръскат дори.
Единия препарат като си близнеш пръста е агресивен и киселинен. Ако имаш раничка по ръката щипе.
Пяната е пх неутрална. Не усещаш нищо. И мирише на друго. Има аромат.
Хал хабер сте в София значи [smilie=beee.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

igeorgiev82 написа: 11.03.2025, 12:36:41 имате отделен съд пълен с пян
да (Бенита на Галата е с отделен съд с пяна (активна) и 2 отделни пистолета както пише бега4ката).
tndrrr написа: 10.03.2025, 17:23:50 Има ли някакви "правила" при миене на колата за да не се навреди на покритието? В 90% от случаите мия колата на автомивки тип "5 минутки".
Друго питане - можете ли да ми препоръчате продукти за поддръжка на кожен салон и табло/пластмаси в интериора?
Благодаря предварително!
Колегата smoke ти е отговорил според мен добре. Най-общото правило е да се използва лек (не силен) шампоан (и примерно пяна за предизмиване), които да не свалят керамиката или там каквото имаш. Тези, които са ти го слагали би трябвало да ти предпоръчат продукти предвид керамиката - например може да е специален шампоан, който да я "подсилва".
По отношение на поддръжка на кожен салон и пластмаси: можеш да огледаш много тюбъри детайлъри какво използват. Аз например използвам CarPro/Koch Chemie. Там работата е малко на проба и какво повече ти харесва на вид и мирис :)
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

bega4kata написа: 11.03.2025, 15:37:59 От различни пистолети се пръскат дори
Навсякъде пяната е отделен пистолет нали дюзата е друга [smilie=punish.gif]
Ама вие си живейте с мантрата,че препарата е друг,щот излиза като пяна [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Нали ти обясних за щипене и паренето,мириз,вкус... :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

А как се получава пяната знаеш ли?
Пяната е с повече вода и за това не го усещаш,като "другия" препарат.
Но не яж пяна молим ти се [smilie=sarcastic.gif]
Същия боклук е,ама с повече вода и пуФкаФа [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Аз си имам водоструйка и не я ползвам редовно защото шума притеснява съседите .НО,съм си купувал препарат -концентрат активна пяна с аромат,който е различен от безконтактния и шампоана който също го може да го пръска на пяна .На автомивкитв на самообслужване само активна пяна ползвам.Не е толкова агресивна.Какво се ползва на различните не бих се наел да твърдя,но има и такива на които препарата е различен.Напоследък откакто се подобри времето не можем да се вредим за миене. [smilie=sarcastic.gif]
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

bega4kata написа: 11.03.2025, 17:09:42вкус.
Бе все съм се мокрил по тея мивки, ма да ги ям не бях стигал
tndrrr написа: 10.03.2025, 17:23:50 Има ли някакви "правила" при миене на колата за да не се навреди на покритието? В 90% от случаите мия колата на автомивки тип "5 минутки"
От към препарати ако не си си пред дОма или не си носиш кофичка с препарата и прочее, нямаш много избор. Каквото са сложили това. 4 години пръсках предната по такива, не съм имал ядове с избеляване драскотини, и фолиото по фаровете не се прееба.
Това което ми казаха, като сложих фолиото е да не я пръскам от под 20 20 санта... и предната и сега, като има твърде много мизерия... не му се втелясвам.

Това което може да правиш е със сигурност да не търкаш с никакви мизерни четки дето са по тея мивки, след което да не подсушаваш колата с тея силиконови ножове и прочее простотии. Взимаш си читава кърпа за подсушаване.
На предната я плесках с с вакса на магуаер 1 път годишно и после периодично на няколко мивки я пръсках с мокра или бърза вакса,бързата след подсушаване я пръскаш и търкаш, с мократа измиваш хубаво пръскаш в/у мократа кола и пак изплакваш, пак на магуаер.

Относно керамиките, твърде много пари ми се виждат за тая работа а и за 5 години с предната кола и споменатите процедури, си беше в прилично състояние, при все че беше ярко червена и всичко личеше.
Друго с керамиките, някои салони предлагат гаранция, тоест ако вземе че направиш щета на някой детайл и бъде боядисан/сменен, отиваш и ти слагат покритие пак. Но като цяло са маса пари, които не съм сигурно колко повече си струват отколкото обикновена вакса, ама имАл - дАл.

Друго "правила" има импрегнанти за стъкло. Не се лъжи да си плескаш предния джам. На предната го направих и беше супер при слаб дъжд не ти трябва чистачка. Реално никога няма да караш така и го правех само за да видя има ли кяр. Но трябват ли ти наистина чистачките става яко мазаляк. На сегашната тествах с друг препарат, само че само пред жената, за да видя. Еми същия хОй. За страничните и огледалата е супер. Осезаемо по = малко се мърлят. При карока особено се стича и калните месеци беше супер зле страничния джам, съм спирал да си го мия че не виждам огледалото.

за разните му химии, е те тоя сайт https://pochisti.bg/ от него зарежда детайлинг бг вероятно и др. Голяма част от мивките пазаруват от там, та първо проверявайте тук нещото дали го има. Също така, братския амазон. магуаерските шитни тук ги продават с 100-200 % надценки.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

krachunov написа: 11.03.2025, 19:54:13 Бе все съм се мокрил по тея мивки, ма да ги ям не бях стигал
Аз да не съм ял [smilie=punish.gif]
Пипваш с кутрето колата на човека който пръска и с върха на езика,разбираш,че пръскаш с киселина.
Няма да умреш от един път. Не се притеснявай [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

То и антифриза е сладникаво-горчив на вкус (като пиле в сладко-кисел сос)… като ще си говорим за такъв тип деликатеси [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от FaKeR на 12.03.2025, 09:57:33, променено общо 1 път.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

ABBC3_OFFTOPIC
FaKeR написа: 12.03.2025, 08:04:55 сладникав-горчив на вкус
Преди години реших да сваля датчика за нивото на антифриза, малко след като бях загасил. Не знам от къде ми дойде тази гениална идея, но тогава и аз го разбрах. [smilie=punish.gif]
bega4kata написа: 11.03.2025, 21:10:31 Аз да не съм ял
Разбрах те бе колега, не приемай всичко толкова буквално. [smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”