Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Готино!
Изображение
MCaveev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.0, 110 к.с.
Обратна връзка:

Мнение от MCaveev »

Миналата седмица си поръчах, а днес инсталирах AAwireless two. Супер удобно е. Засега след всяко палене системата работи около 5 минути, след което прекъсва и отново се свърза, след което работи без проблем. Силно препоръчвам. Супер удобно е.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

MCaveev написа: 27.02.2025, 00:27:18 Засега след всяко палене системата работи около 5 минути, след което прекъсва и отново се свърза, след което работи без проблем.
пиши на съпорта им, отзивчиви са и помагат.
MCaveev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.0, 110 к.с.
Обратна връзка:

Мнение от MCaveev »

joro_kem написа: 27.02.2025, 07:15:09 пиши на съпорта им, отзивчиви са и помагат
Благодаря! Ще им пиша.
Mitko

Шкода Новак

Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec

Мнение от Mitko »

istoyanov написа: 26.02.2025, 20:24:56 Готино!
Изображение
Това работи ли и за нас при колите с активирана навигация?
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Mitko написа: 01.03.2025, 21:38:41 Това работи ли и за нас при колите с активирана навигация?
Цитат от статията:
За да се възползват от тази функция, водачите трябва да се уверят, че използват най-новата версия на Waze - 5.4. От решаващо значение е, че съвместимостта зависи от способността на автомобила да показва данни от приложения на трети страни, тъй като някои производители ограничават дисплея на арматурното табло до собствена информация от системата Инфотейнмънт.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
d1mitrov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI, DSG-7, MY25

Мнение от d1mitrov »

Аз направих голяма глупост. [smilie=fool.gif]
До вчера телефона ми Xiaomi 12 с Android 14 / HyperOS 1 си работеше перфектно безжично с колата. Излезе ми известие, че има обновление до Android 15 / Hyper OS 2 и реших да го инсталирам без да проверя и съответно всичко се прецака.
Сега при свързване с колата си стартира Android Auto, но само ако натисна нещо на дисплея на колата (по картата или искам да избера друго приложение) и веднага губи връзка и телефона се рестартира. С кабел прави същото нещо.
Общо взето стана неизползваемо.
Пробвах да изчистя кеша и данните на Android Auto, но не помогна. И вече не знам какво да правя. Почти съм готов да купя друг телефон с Android 14.

Така че имайте едно наум, ако имате Xaiomi - не обновявайте.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Ако не някакъв айфон вземи - с Болеро CarPlay-a работи безотказно.
Аватар
brother

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 combi 2016, 1.4 TSI 150hp, ръчна

Мнение от brother »

Взех от немския амазон адаптер "AIZEO Wireless CarPlay Adapter" за безжичен carplay за болеро-то и съм много доволен! Странно че батерията на телефона почти не пада при ползване и качеството на музиката ми се струва по-добро от на кабела. Взех го главно защото при свързване с кабела започваше да пада акумулатора тъй като карам главно градско. Бях пробвал и рязане на захранващата жица на кабела за да пуска само данни на екрана ама нищо не стана.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

brother написа: 13.03.2025, 12:39:42 защото при свързване с кабела започваше да пада акумулатора
Това звучи много странно и нереално. Няма как от зареждане на телефона да пада акумулатора. Ако пада, търси проблема на друго място, със сигурност не е от телефона. Или имаш някакъв друг голям консуматор, или утечка или алтернатора не зарежда колкото трябва. ДА - градското каране не е много адекватно за да се зарежда акумулатора предвид всичките консуматори, но телефона ти е най-малката грижа.
Аватар
brother

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 combi 2016, 1.4 TSI 150hp, ръчна

Мнение от brother »

Е, не че при всяко включване ми се появява грешка обаче по едно време даде и запалването беше с повече въртене. След това махнах зареждането с кабел и пусках телефона на стойка и от тогава не ми се е случвало така че го отдавам на това. Иначе всеки път пускам парното, музика и навигация и карам 15мин :). Имам малко забавяне като пусна музика и се чудя дали да променям настройките и да ъпдейтвам софтуера, но бях чел че е нормално за адаптерите.
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

d1mitrov написа: 12.03.2025, 16:37:10 ака че имайте едно наум, ако имате Xaiomi - не обновявайте.
Ми....късно го прочетох и съм с последното Hyper OS 2.0.4.0 , и нямам проблем с Android Auto. И с жица , и без жица. Работи си като преди.
Моята слушалка е Redmi Note 13 pro 5g ....последния да затвори вратата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
valsinay

Шкода Новак

Гараж: Ex Passat B8 2.0 TDI 190hp

Мнение от valsinay »

Здравейте, прави ми впечатление, че качеството на музика когато телефона е вързан с кабел и е пуснат CarPlay е по-лошо отколкото ако е вързан с блутут. Някой има ли представа това дали има оправяне или вариант в който да се ползва Waze/maps и музиката да си е вързана с блутута? Може би безжичен карплей? Някой ако има представа да казва.. Благодарско!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Някой пробвал ли е Youtify?
Аналог на спотифай било. Изтеглих го, гледам че стриймва с 320кб ! Дали тръгва на андроидаутото.
Не съм карал колата да пробвам.
Без реклами е! Безплатно.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Аз да питам за кар плей. Защо докато телефона и е вързан в колата и слушаме радио, когато тя си гледа вайбър или фейсбука и има някакво видео или някаква музика, изключва радиото и звука в колата спира.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”