Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

BlackPearl написа:Карай с Фиама и си свиркай. [smilie=kiss3.gif]
Ей интейк,да не ми ревеш на магистралата.

Сега колите са ни еднакви,с изключение на твоя интейк.А,и калобраните.Давай да ги замерим на магистралката.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

[smilie=popcorn1.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Пфффф, нямаш никъв шанс. Стокаджия.
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

vermeer написа:Как ще го "избуши" гърнето? Чии са тези приказки?
Буквално ще се "избуши" [smilie=sarcastic.gif]

Случва се, като затворя клапата, да забравя да изключа буст контролера и като и дам една яка газ..................все едно ще се изстрелва балистична ракета [smilie=hunter.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Ако интейка му дава 10кс ще те отвее ама надали...
Мен ме вълнува въпроса с кулерите - защо има коли по 900-1000+кс, а не са със огромни охладители?? На всичко отгоре не се обдухва целите, а едни 30-40%. За пример давам Сирокотата на Хеед.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Доста ще трябва да ъпгрейдвам за да бия хартията значи....
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

баш 100% се охлаждат на Хеед. Между другото имат нов рекорд от миналата седмица в Гърция

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

masterOne написа:от миналата седмица в Гърция
ти лес ре малака! [smilie=sarcastic.gif]
TSI Team
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Маджо, как се охлаждат 100% като 50-60% от кулера не се обдухва? Това отпред, което се вижда е лепенка на кулер. Има някаква причина да е така, но не ми е ясно каква?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Да не е толкова голям отвора, колкото кулера. Те имаха много проблеми със стабилността и подобриха аеродинамичноста с този преден панел. Така като го гледам, отдолу е отворен и сигурно се охлажда достатъчно кулера.
На 2:17 мин. се вижда как изглежда.

Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

vermeer, не съм съгласен с част от написаното от теб относно интейка и карбоновите елементи.
НО, първо: това си е лично мнение, второ: Аз не разбирам от тунинг. [smilie=sarcastic.gif]
Веднага се обосновавам (за себе си) с факти:
Следя доста ралита и тн.
Повечето WRC коли, ФАБИЯТА беше така, даже и с конусен филтър са я карали, автомобилите за ПИСТА- пистов шампионат и прочие, даже и БМВто на Росен Даскалов (конструктор на СИН Карс- поне малко трябва да разбира)- всички те са с карбонови интейкове, или поне въздухозаборници към интейка от карбон. Аудито на Проспйд също.
Сега- колко тяхния карбон е карбон и колко АПР е карбон- НЕ ЗНАЯ.
DSC037542.JPG
DSC03720.JPG
Едва ли, автомобили на толкова високо ниво с квалифициран персонал и топ механици, инженери и прочие, няма да знаят , че хартията е по-добра , а карбона ги души. Едва ли ще жертват да сложат "не най- добрия интейк" само за да спестят 200-300грама тегло.
Дори последните генерации на ПОЛО ВРЦ ползват КОНУСЕН филтър с карбонов интейк.
Факт е, че повечето автомобили особено тунингованите карат с интейци.
Да, може да няма ГОЛЯМА полза от тях, но едва ли пък ползата е НЕГАТИВНА.
Дали е оправдана цената или не- всеки сам си преценява.
Аз лично не харесвам изказвания (не визирам теб) от типа:
Аз карам примерно с перформанс филтър- от него по-хубаво няма.
Другият карал с панелен или конусен, третия с хартия. Всеки твърди, че от неговото по-хубаво няма......
Всеки може да интерпретира нещата от неговата камбанария .
Японските примерно ги карат с тип гъба.
Другите рацери, бухат на голяма голяма турбина - мрежа със скоба и пей сърце.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Първо искам да кажа, че в този форум ми харесвате - може да се каже, че има конструктивни разсъждения и спорове (както знаем, там се ражда истината) за разлика от други където (не/рядко) пиша...

Конкретно:

Леко си изместил фокуса на коментара ми - не съм сравнявал карбона с филтърната хартия на филтъра, а карбона (като стена на интейк кутия) и стоковта кутия. Както казах, само съм чел мнения (т.е. не съм се задълбочавал да проучвам точно в тази посока) за по-лошите термоизолационни характеристики на карбона спрямо стоковата кутия. По-близките ми впечатления от Carbonio интейковете са от сетъпите за по-старите надлъжни мотори на VAG (Passat, A4, A6?), където е много близко до изпускателния колектор, топлия хаузинг и даунпайпа и термоизолационните характеристики са много важни. Като гледам обаче и за маса напречни мотори положението е същото. За термоизоалционните свойства обаче предполагам, че влизат като значение твърде различни параметри като дебелена на карбоновите нишки и на карбоновата стена, специфичен топлинен коефициент на вложените смоли и т.н., и просто понятието "карбон" може да се окаже прекалено общо.

По отношение на сетъпите с конусни филтри за пърформанс проекти. Тяхната нужда се диктува преди всичко от пространствените ограничения. Като набухаш големия вентилатор, и някакъв опит за колектор с еднакви и малко-по дълги рънъри, и още няколко топуза като външен гейт и т.н., осъзнаваш с колко малко място си останал в коша и е много трудно да набуташ кутия със сносен размер където и да е. Отедлно минималистичния подход и към това. Няма нищо лошо да се правят карбонови въздухозаборници и пътища с ниско налягане (някои правят от карбон и пътища за високо налягане, но качеството трябва да е безкомпромисно) - лесен е за оформяне за специфични апликации, а и все пак е лек. Последното твърдение е ОК стига да е далече от жегата или доказано да изолира добре със или без спомагателни средства.

Мнението ми за липса на позитиви по отношение на мощност на APR карбоновите интейкове се базира на масови мнения по въпроса за старите мотори, когато и приключих с разсъжденията по въпроса, едва ли ще ме изненадат, ама знаеш ли. Вярвам като ми покажат "преди" и "след", но от консуматори, не продавачи. Негативите са сериозни и то финансови - пари, за които може да направиш много по-смислени модове.

Колкото до интейк сетъпи - карал съм така и онака. На колата, която в момента правя ще си остане сток кутията с хартия, защото всичките пръскала почват да ми цапат МАФ и последствията от това, а допълнителното решение за жегата в коша ще се казва Zircotec.

A..., иначе, който както иска да си кара колата, парите са си негови. [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от vermeer на 12.08.2016, 14:15:08, променено общо 1 път.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Така написано съм съгласен с твоето мнение.
Аз също мисля, че Карбонио и АПР си слагат поне 30-50% цена- МАРКА, а не качество.
Там по скоро гонят "индивидуалност" и креативност (все едно) направена/подобрена от собственика в двигателния отсег.
Аз за това съм заложил на пластмасова кутия (доста по голяма) и филтър тип гъба с минимално омазняване.
На Фабията първо карах с хартия (нормално).
После си взех от ИМПАС56 - KN APOLLO серия. Сега като ги гледам по 150 паунда и нагоре вървят. Направих си го изолиран и отворен от едната страна, а на кутията отдолу отворих още една дупка и боцнах заводския интейк.
От омазняването на филтъра доста хора се притесняват, заради дебитомерите. Аз няма какво да си кривя душата- имаше , макар и минимално омазняване на тръбите. Но проблеми с дебитомера съм нямал. Да не кажа, че някой разбирачи го пръскат и от 2те страни :) .
Иначе смучеше супер и имапе хубав звук.
Накрая си взех Pipercross- панеден и си го боцнах в заводската кутия.
Лично мое мнение- колата с него си беше най-добре. Не се омазняваше. Струваше 84 лева, така че, направо през смяна си го сменям с нов. (дори съм сигурен, че Nikozo сега по-добра цена ще избаца).
Много е важно ако човек е с конусен външен, да си изолира добре коша. Иначе файда- няма голяма за мен. Повечето боцат едни големи турбини, слагат с едни самонарезни една ламарина и айде- готови сме. А като му вдигнеш капака, той като горещ тиган станал.
Иначе, както споменах, повечето интейкове са си маркетингов трик- повече за визия, не толкова перформанс (изразен в цифри-спрямо заводския), но като цяло - винаги добре направен и сметнат интейк- носи положителен ефект, а не отрицателен спрямо заводската кутия и хартията.

Поздрави!
Изображение
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

На Фабията, дебитомера не беше ли махнат ? Много рядко са проектите ( специално за ПД ) където дебитомера не е махнат софтуерно, повечето се настройват само по МАП.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Не, не беше. Щях да го махам и по МАП после да остане, но Моркова я отнесе.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”