Влизам в клуба - Октавия 3FL, 1.8TSI, 7DSG, 180 к.с.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

И на мен ми беше влязла тази муха в главата, даже коментирахме с Sawyer (много отзивчив - обясни ми всичко надълго и широко)
Но се замислих - колкото и гаранция да ти дават, колата все някой някъде ще я одере (това важи особено за София). И после какво - по каско ти пребоядисват детайла. Ми аз всяка година на старата кола оправям по каско 2-3 детайла. И всяка година ли да минавам за керамично покритие? Та се отказах, откровенно казано, от тази идея.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

gdadov написа: Дават ли ти някаква гаранция покритието колко време издържа? Има ли някакви ядове с гаранцията?
В твоя случай гаранцията ще бъде доживотна, защото колата е чисто нова. Ще трябва да ходиш през 6 месеца за maintenance. Мият колата, полират и оправят дефекти по покритието - плаща се само тази процедура, не отново цялостна обработка на колата. Всеки държащ на външния вид на колата си човек би следвало да я вкарва поне веднъж-два пъти годишно за detailing така или иначе - колите се ползват и трупат дефектчета по лака :)

Наложи ли се пребоядисване на детайл, ще трябва обаче да се плати цялостната му обработка наново. Макар че момчетата, които направиха моята (и още доста коли на хора покрай мен), споделиха, че има случаи, в които застрахователят е покривал и керамиката.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Това имам предвид - по няколко детайла на година ако се пребоядисват, няма да е особено приятно. Някак не разчитам застрахователят да ми плати за скъпата процедура.

Инак колата с такова покритие изглежда чудесно, но всеки сам си преценява доколко може да си позволи това удоволствие... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.

Мнение от gdadov »

Наясно ли си дали гаранцията към ЕТ остава с това покритие?
Както Pijomir спомена, какво правиш ако ( недай си Боже) някой от многото олигофрени реши да ти одере колата нарочно или пък неволно, за това ли говориш че покритието пак наново трябва да се прави, то ако е така, през 6 месеца не за maintenance ами за ново покритие май ще влизаме. Доколкото разбрах в твоя случай е било към 800лв...? Иначе много ме блазни идеята, просто не знам в нашите условия до колко този не малък разход е оправдан.
Последно промяна от gdadov на 22.01.2018, 18:52:54, променено общо 1 път.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

И аз съм на мнение, че керамично покритие не ти трябва.
Мама му стара това е една купчина ламарина създадена да ни служи, а не ние на нея. Голяма работа, че е мръсна или драсната тук таме [smilie=pardon.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Всеки си има виждания и знае как да си стопанисва и ползва колата, разбира се :)

Аз просто видях, че gdadov е разгледал внимателно темата за поддръжка на автомобила, понапазарувал е от Detailing Store-a и реших да споделя за керамичното покритие.

Аз лично откачам от деруги по колата, а ако е на пяжини цялата (след няколко мивки колите изглеждат като минавани с шкурка), направо няма да мога да я гледам. Обаче това са неща, от които повечето хора не се трогват. Та... само споделям опит, иначе всеки си знае кое е най-добро за колата му :)
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Не, аз съм напълно съгласен за ползите от керамичното покритие. Побърквам се и от най-малката драскотинка, въпреки че по-скоро имам предвид одраскано, а не "паяжините" от автомивките. Просто споделям опита си от българската действителност. Редовно по паркинги и гаражи съм намирал колата си одрана, обикновено от противникова врата.

Та всяка година минавам по каско 2-3,веднъж цели 5 детайла. Много скъпо удоволствие ще ми излезе това керамично покритие. По-склонен съм сам да си обработвам колата с тия вълшебни отвари, които представяте. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Керамиката е много хубаво нещо и ще ви дам пример от действителността, но първо малко предистория :

Първото нещо, което направих след като взех колата от Еуратек е веднага да я закарам на човек, който да ми сложи въпросното покритие. След разговор по телефона и по препоръка лична на Иван ( собственика на detalingstore ) се вдигнах до Свищов, защото ми каза, че единствено там има човек, за който той може да ми гарантира как ще си свърши работата.

Като гледам споменатите цени за София, в пъти по-евтино ми е излязло упражнението, а резултата не мисля, че е по-различен. При мен сложихме Nanolex Si3D.

Така, сега относно ползите, които са веднага видими :
- Колата се цапа много по-трудно
- Мие се много по-лесно, дори и само с маркуч
- Цветът става по-дълбок и на пипане е точно, все едно има стъклен филм върху боята.

За нещастие ноември месец един дядо направо си спря в мен като ми охлузи задната броня, точно под левия стоп. Той беше със счупен фар и крива предна броня. Като слязох да видя пораженията, имах голямо черно петно от неговата боя.
На следващия ден след като минах щетата по каско, взех една памучна кърпа и с малко спирт всичко изчезна, точно като по рекламите на WS teleshop :) Тоест керамиката наистина държи на бой и ще предпази колата от някой глупак, който ще се облегне на нея с цип или с капсите на дънките, няма да се надраска при преминаване през храсти или инцидентно леко подпиране на броня в броня на някой паркинг!
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.

Мнение от gdadov »

Мисля, че покритието е нещо, което би ми било от полза , поне по начина по който аз си гледам на колите. Така и не разбрах обаче имали някакви проблеми с гаранцията към ЕТ ако се постави?
В случай, че колата се надраска по стабилно и трябва боядисване какво става с покритието?
digitalundgrd, би ли сподели име/контакт на човека в Свищов, аз така или ианче ходя там всеки месец?

Благодаря предварително
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Това я защитава.Наистина.
Няма начукано от камъчета,а често се кара с над 200.Изображение

Изображение

Мани ги тея керамични глупости.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Колко струва процедурата?
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

По принцип можеш и сам да си я направиш. Трябва ти топлодух, фолио, пластмасова шпакличка и сръчни ръце. Аз си бях направил така фара и маската на мотора, но там беше далеч по-лесно. Иначе за цени можеш да питаш в Protint
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Аз няма да успея - липсват ми сръчните ръце.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

800лв е предницата и фаровете и ръбчето на тавана,както и на някои други места,като ръбчетата на подкалника и др.
Но това е специалхо и супер здраво и еластично фолио,което може да се пастира и наистина защитава.
Може с Ванката да пробваме да ги драснем или чукнем с някои ключ,да види,че измисления му лак керамичен ше се надере,а на фолиото нищо няма да му стане. ;)
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

gdadov написа: digitalundgrd, би ли сподели име/контакт на човека в Свищов, аз така или ианче ходя там всеки месец?

Благодаря предварително
Значи това му е сайта : http://www.gsperformance-bg.com/ceni.html

На мен ми излезе тотала 300лв. Това са труд + химията и горивото отиване/връщане.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”