Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Simov написа: 18.09.2020, 15:38:16
Днес си смених дискове и накладки в ЕТ Пловдив. По телефона ми бяха казали, че има гаранция, независимо от пробега. Днес обаче - гаранцията била 10 000 км, та си ги платих. Поне вече няма тресене при спиране.
Странно или не, имам чувството, че пак започват да бият дисковете. При леки спирания се усещат тласъци, при спиране на магистрала - по отчетливо. Изминал съм от въпросната смяна около 13к км. Дават им гаранция по 10к км, мисля... Д**ба таз крива нива...
Да не би да е някъде друг проблемът, та да ги криви така. Главини ли... и аз не знам?
В ЕТ Пловдив ги смених, пък те от къде ги купуват... ба ли го. Последният път като сменях маслото, казах на приемчика да ги погледнат, защото ми се струва, че пак се усеща нещо нередно. Той ми каза, че ги е погледнал, покарал я, съответно - "няма проблеми, нови са, карай".
stefan L написа: 09.03.2021, 16:31:30
Задкормилното?
Възможно е. Макар че, съм изключително спокоен шофьор, избягвам резки спирания. Спазвам и препоръките при смяна - "първите 100 км по-внимателно", даже много след 100 км ги спазвам. Някъде бях чел, че трябва "разработване" по друга система (май тук във форума, с няколко резки спирания още в началото, или нещо от сорта). Да не е там проблемът?
Simov, от 42 г. имам китап и горе-доле от тогава съм се научил да не спирам рязко. Никога не съм имал проблем с криви дискове. Ако не се състезаваш за предно място на червен светофар и ако не даваш газ по нанадолен баир, и ако не биеш панически спирачки в завой, значи вината не е в теб.
П.П. Синовете ми съм ги научил да спират мазно и от далече, и никога не са имали проблеми с криви дискове.
И аз карам по описания от теб начин, много рядко ми се налага да спирам рязко. Затова ме кара да си мисля, че проблемът, или е в дисковете или в неправилно първоначално разработване. На Сеат-а му смених дисковете, защото бяха започнали да бият. След това минах около 90к км с новите (Zimmermann), с които продължава да си е и няма проблеми (не го карам вече аз, само от дъжд на вятър се качвам на него). Единственото "разработване" беше да внимавам в началото с натискането на спирачките, както направих и на Шкодата. Върти ми се в главата, че може да е нещо и от гумите, но биенето е само при натискане на спирачката, ще видя като сложа летните. Въобще не ми се вярва да изкривя дискове с моето каране. От друга страна, това ще ми бъде евентуална трета смяна на дискове (един път на Сеат-а и евентуален втори при Шкодата). Може проблемът наистина да е в моя телевизор.
tuningmania написа: 09.03.2021, 20:46:20
До @Simov - Не е Проблема при ТЕБ. Спирачните Дискове са нискокачествени.
Напълно съм съгласен с Миро! Проблема е в дисковете. При О1 имаше такива грижи, но след смяна в Еуратек всичко заспиваше. Явно вече и в Еуратек не е гаранция, че ще са ОК. Ако решиш да сменяш - сложи като на Сеат-а щом си доволен от марката. Аз на старата Октавия смених със Zimmermann и още е с тях. 330К с 2 чифта дискове
zloQQ написа: 09.03.2021, 20:57:18
При О1 имаше такива грижи, но след смяна в Еуратек всичко заспиваше.
При О1 проблема поне при мен си беше в конструкцията на самите апарати. И проблема не се реши до толкова с нови дискове,а с нови водачи и апарати. Според мен проблема е по скоро някъде другаде, а не в дисковете на моята са оригиналните на 60хил.км съд втори чифт накладки и няма за сега проблеми.
tuningmania, наистина е малко...фантастично с 2 комплекта дискове, но... Ето и още нещо интересно. Оня ден се чух с човека, дето взе колата - на 340К е сменил термостат. Оригиналният! И за сега продължава да джитка безгрижно с...оригиналния съединител/маховик. Няма никакви симптоми да върви към смяна дори! А за спирачните дискове не се учудвам, че съм успял да мина доста километри с тях, защото реално аз ползвам спирачката само когато спирам напълно. Все със скоростите си спирам. Какви накладки ми е взимал Митака дето ми поддържаше колата - нямам идея. Феродо бяха, но модела/парт номер...ба ли го. Архимандрит Дионисий, аз проблем с моята О1 и спирачни дискове не съм имал. Оригиналните на около (по спомен) 180К смених, следващия комплект още се търкаля и е стигнал до 340К. Накладки по 2 комплекта мисля на дискове, което пак е малко фантастика, но...е факт. А и моята беше преди фейса. Може след фейса да са имали някаква промяна във водачите/апаратите и наистина да е там проблема. Защото като се замисля - познатите, които имаха грижи бяха все с фейслифтови О1...
Simov написа: 09.03.2021, 14:07:10
Д**ба таз крива нива...
Значи 1:1 случката я имах преди време с една алфа 156, която я карат родителите ми.
Купувам колата "нов внос". Гледам спирачките бяха за смяна, а дисковете имаха ръб да се спънеш в него НО нямаше грам биене.
Като съвестен шофер, правя пълно обслужване, масло ремъци ролки дискове накладки итн. След 10 000км "новите" дискове (брембо) почнаха да бият яко... Чешаме глАви и решаваме да им теглим една стружка. Слагаме и всичко 6. Да, ама след 5000км пак бият... Ядосах се, отидох в една морга за италиянки, взех най-читавите възможни визуално дискове втора злоупотреба иииии о Чудо! 5 години по-късно и над 50000км колата НЕ бие
Тоест, както и Миро ти казва - дисковете са некачествени!