Мерцедес

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

За другите, които се интересуват и обещах да пиша.
Дразни ме че не може да коуства с не загасен двигател.
Има режим : офроад,еко, комфорт,спорт и индивидуал.
Аз сега карам на еко. Паля и под старт бутона е изключването на старт стопа. Може да се настрои да се активира изключен старт стоп за вички шофирания за напред. Когато старт стопа е активен,като върна газта се изключва от скорост и се носи по инерция,но гаси двигателя. И аз понеже не искам да го ползвам старт стопа(да не ми разтяга веригата :) ),натисна ли го да го изключа,вече не изключва по инерция.
Ваговете на еко режим като върнеш газта изключват по инерция и мотора си работи. Като пипнеш спитачката включва на скорост и ползваш моторна спирачка,с нулево впръскване на гориво. И много приятно си го регулираш движението според географския релеф на пътя.
Панорама никога не съм харесвал. Тежи в най високата точка. Може да проскърцва (поне при ваговете е така). Никога не бих си поръчал.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мерцедес

Мнение от odo »

Пробвай на комфорт как ще е коустването. При мен Х3-та когато е на еко се държи по абсолютно същият начин, пуснеш ли газта и гаси двигателя независимо, че не е загряла. Обаче на комфорт докато не загрее двигателя не го гаси и си коуства на неутрална стига батерията да е заредена.

ПП: успяли да пуснеш отоплението през приложението?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мерцедес

Мнение от Rangel »

Сами, отвори тема. Да си драскаме вътре.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мерцедес

Мнение от sonnyer »

ЦецоNOL написа: 13.02.2025, 22:06:46 Абсолютно наложително е да се направи отделна тема за Белият Жасминомобил…….
Все пак това е обща тема за Мерцедес , а не за това недоразумение.🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️.
тва изказване и квалификация от какво са провокирани?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

odo, Ще пробвам,на комфорт,но мисля че и там не изключва на 99 процента. Аз три пъти съм я карал де. Още съм ошашкан :)
Не съм пробвал отоплението,но гледам че е активно в приложението - най долната позиция.Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мерцедес

Мнение от odo »

При мен е само вентилация, зимата до час след като е добре загряла успява да обърне въздуха в купето.
Ще е яко ако може да ползва батерията за нагревателя във въздуховодите.
Може да си програмираш някакви неща, но са ми безсмислени
Изображение
Пък още по-яко ще е да е като премиума на Маджо и може да се пали от приложението [smilie=music.gif]
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мерцедес

Мнение от n_ivanov »

Честита придобивка! Много е джиджена, а задницата е просто .... брутална! С много кеф и наслада да се кара! :)

П.П.: С черно на ауспусите изглежда по-яко и по- спортна.
П.П.2: Не знам дали само на мен ми прави впечатление, но областта около фаровете ми е малко безлична, донякъде като на B класата са ми. Липсва ми идентичността на моделите от миналото, където само от пръв поглед можеше да се разбере какъв модел е мерцедеса. Сега има едно вглеждане и чудене. (лично мое мнение, без лоши чувства) :)
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мерцедес

Мнение от storm1st »

Честита нова кола . Много да Ви радва и много безаварийни км . Определено белия цвят в комбинация с черното стои перфектно на Мерца . “Тежка работа “ отвсякъде :)
Аватар
ivand911

Škoda Фен²

Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от ivand911 »

Според мен това с разтягането на веригата(и старт стопа) трябва да ти е последната грижа. И от тук няма да имаш проблеми с коустването. Това е Мерцедес все пак. Трябва да са го направили правилно.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

ivand911 написа: 13.02.2025, 17:00:01 В града се предполага да се движим според ограниченията. Ама предполагам че до едни 100км/ч пак ще може само на ток да кара. Не говорим за спортно каране и яко натискане на педала(кикдаун). На брат ми Голф ГТЕ с нормално каране на ток си вдигаше до 70 мили/ч.
До 140 вдигат само на ток. Обаче като цяло са много тежки и бавни за тези 333 коня. 300 чист дизел го убива от всякъде. 217км максимална за 300де, срещу 243 за чистия 300д.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мерцедес

Мнение от stefan L »

bega4kata написа: 13.02.2025, 22:35:41 Панорама никога не съм харесвал. Тежи в най високата точка. Може да проскърцва (поне при ваговете е така). Никога не бих си поръчал.
[smilie=i-m_so_happy.gif]
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мерцедес

Мнение от tsb »

sonnyer написа: 13.02.2025, 22:46:24 тва изказване и квалификация от какво са провокирани?
Продажбата на бялата стрела и последващите драми около нея + изневярата с МБ напрегнаха някои колеги.
Не е драма, но си спечели хейт Сами.
Честно казано наистина е много по-добре да си има отделна тема за новата придобивка.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мерцедес

Мнение от digitalundgrd »

Убав е меркендеса, идеалната ежедневка + премиум семейна кола браво

Аз бих си я карал абсолютно сток, така както е излязла от завода (интериорно/екстериорно/хардуерно/софтуерно). Е, добре де - бих сложил някакви "по-рошави" джанти...

Така или иначе, никой от тук пишещите не ти плаща лизинга (хехех), нито ти пълни резерВара - не е нужно да се съобразяваш с мнения или критики ;)

Честито и безаварийно !
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Благодаря много.
Не мисля да правя тема, защото това е Шкода Форум!
Има си главни теми за всички модели на Шкода,в които се пише за всеки модел,полезна информация, технически характеристики,видеа с представяния и тестове,полезни съвети,решения на проблеми и т.н.
Там няма хейт и майтапи. Аз лично там се опитвам с моя опит да помагам доколкото мога.
Всички колеги, които си купиха други марки автомобили,пишат и споделят впечатленията си в съответните теми по марки в раздела Други автомобили. На който му е интересно,следи и коментира. На мен ми е интересно.
Никой не си прави специално отделна тема за колата от друга марка в Шкода форум. Освен темата за Саманта и може би и някоя друга, която е главно - измих я,гръм е ,мръсен топ.... и смених джантите.
Аз нищо не смятам да и правя на тази мойта нова кола,дори и джанти няма да сменям. Един кусур има визуално за мен и се опитвам да го прикрия. Друго нищо няма да и правя,за какво тема да и правя :)
Ако смятате че ЦАПАМ темата за Мерцедес с мойто НЕДОРАЗУМЕНИЕ,няма да пиша повече.
Но при положение,че тук се изсипаха много фейк клипове за скърцащи Мерцедеси,не мисля :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мерцедес

Мнение от sonnyer »

tsb написа: 14.02.2025, 00:19:37 Продажбата на бялата стрела и последващите драми около нея + изневярата с МБ напрегнаха някои колеги.
сега, ти коментираш поведението на човека, а Цецо обижда колата, което не мисля, че има връзка. Продажбата на бялата стрела? Че кой му пречи някой да си продаде колата? Изневяра ?! Много потребители не карат Шкода. Да не говорим, че авторът на изказването до скоро нямаше Шкода, което разбира се не е най-важното, ма да наричаш “недоразумение” колата .. чакай, кой беше ти??
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”