П.С. Явно си от последните поръчали като мен , аз още чакам ..
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
@ViktorDunev, честита придобивка , със здраве да си я караш, само безаварийни километри и топ дестинации!
П.С. Явно си от последните поръчали като мен , аз още чакам ..![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
П.С. Явно си от последните поръчали като мен , аз още чакам ..
-
Inspired1
Колеги дайте акъл за калибриране на биксенонови фарове на супърб 2016. Има ли смисъл да се набивам в ЕТ или можете да препоръчате някой друг? Късите ми идват малко ниски и искам да ги вдигна леко. Наскоро сменях ксеноните и искам да свети както трябва. 
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
@Inspired1, Няма ли врътки за ръчно регулиране сам да си ги вдигнеш?
-
Inspired1
Доколкото ми обясниха трябвало с фиагностика, понеже били динамични. Честно казано не съм обръщал внимание дали има врътки по тях.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Inspired1, отиди в Еуратек.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Трябва си диагностика за да се вкарат фаровете в сервизен режим и да се настроят за да си запомнят позицията. Така го дават по книга. Въпреки това аз на Октавията за лека корекция съм пробвал и директно . Взимаш един шестограм заставаш срещу една стена на 5 метра, включваш фаровете. Има 2 винта за реголиране единия за горе/долу, другия за ляво/дясно. На един лист си правиш скица на двата фара. Слагаш шестограма в едната дупка като примерно с извивката напред и без да го вадиш правиш един оборот в еданата посока за да видиш коя позиция се мести, като разбереш връщаш обратно шестограма в изходна позиция. Така ако вече си разбрал коя врътка ти мърда фара надолу/нагоре си имаш работа с нея. Пак повтаряш същата работа ключа с ъгъла напред и въртиш половин оборот в посоката за вдигане, тоба е достатъчно да се вдигнат фаровете с около 3-5 метра напред. Това правиш и със другия фар. Излизаш да тестваш на пътя. Ако е станало без диагностика, вече може да си ги дорегулираш в желаната височина. Записвай всяка една корекция зада знаеш какво си променял и ако не стане да ги върнеш в изходно полужение. Тогава отиваш в ЕураТек.Inspired1 написа: 12.05.2024, 19:23:17 Доколкото ми обясниха трябвало с фиагностика, понеже били динамични. Честно казано не съм обръщал внимание дали има врътки по тях.
Не си прави експериментри със много въртене за настройката, не повече от половин оборот, а за по финно може и през четвърт. Не вдигай много късите, защото дългите стават зле.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Върти директно,няма проблем.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Inspired1
Ясно, благодаря. Огледах ги, но мисля да отида все пак до ЕТ, тъй като искам да минимизирам вероятността да счупя нещо+проверка за ъпфейти и такива неща. ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- naster
Днес се обзаведох с бюджетни ъпгрейди за Супер Бъ:
- Много съм доволен от качеството на гумата и инокса. Пластмасата за левия крак пасва много добре.

- И аз реших да пробвам тез плафони, че в гаража тъмно кат в дупе.

- Много съм доволен от качеството на гумата и инокса. Пластмасата за левия крак пасва много добре.

- И аз реших да пробвам тез плафони, че в гаража тъмно кат в дупе.

- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
@naster, от къде поръча гумения леген за багажника и доволен ли си от него ? Гледам има няколко вида и противоречиви мнения кой е по-читав 
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
На мен плафоните са ми интересни.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Педалите от алито са чук за топ цена. Ти имаше ли гумена обувка върху педала на газта или беше чиста пластмаса? На моя дето го взех преди месец, като тръгнах да си слагам педалите видях, че педалът за газта е чиста пластмаса без обувка и бях в шок.naster написа: 13.05.2024, 22:51:47 Днес се обзаведох с бюджетни ъпгрейди за Супер Бъ:
За кола от този клас е абсурдно. Добре, че са иниксовите педали за да стане, като хората!Аз си взех от stelkite.com намери техен магазин в близост, отиди на място и тествай. На мене ми позволиха да разгледам и тествам дали пасват добре. Ако нещо от асортимента, който предлагат липсва, може да ти го поръчат и да тестваш, като дойде. Аз лично избрах на Frogum. И на двете коли съм с такава. Само че за супърба я намерих за 20 лв по-малко на други място и при "Стелките" ми я намалихаlanshot написа: 18.05.2024, 19:58:30 от къде поръча гумения леген за багажника и доволен ли си от него ?
Единствената константа в живота е промяната.
- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
@naster, ако може линк към алито за педалите.
На лично ако искаш за да не излезе че правиш реклама
или тук за да не те занимават и други колеги .
На лично ако искаш за да не излезе че правиш реклама
- naster
@lanshot, от Аутопро на Каблешков 22 в София. Беше смешна сума 55 лева по спомени. Много доволен от цена и качество.
@mokanina, @Tuscany, линкове. За двете общо съм дал 40 лева. На тази цена не е останал много бюджет за реклама.
@lys, моят педал на газта също е пластмасов.
https://a.aliexpress.com/_EzNZo15 линк за педалите.
https://a.aliexpress.com/_Eu7rEBv линк за плафоните.
@mokanina, @Tuscany, линкове. За двете общо съм дал 40 лева. На тази цена не е останал много бюджет за реклама.
@lys, моят педал на газта също е пластмасов.
https://a.aliexpress.com/_EzNZo15 линк за педалите.
https://a.aliexpress.com/_Eu7rEBv линк за плафоните.